Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

A szamár
Olvasóink értékelése: / 9
ElégtelenKitűnő 
2012. március 11. vasárnap, 10:01
 Álmodtam . Azt álmodtam, hogy az egyik ismerösöm szénát bálázott nekünk, és mint az az álmokban teljesen természetes, mindenféle ok nélkül, volt ott két ló meg egy öszvér, ami szintén az ö ( nincs hosszú ö-m ) tulajdonát képezte. Ö személyesen nem volt jelen, mindent az emberei intéztek.
 
Az öszvért, hosszú fülei miatt mindenki csak Szamárnak hívta, de ezzel együtt mindenki szerette, mert állításuk szerint, mindig mindenben ö volt a legjobb. A figyelmemet aképpen sikerült felkeltenie, hogy képes volt minden tanítás nélkül úgy ülni mint egy kutya, vagy mint egy csikóshátas. Amint kifejeztem elismerésemet a "fönöknek", ö szomorkásan nevetett, és csak annyit mondott, hogy a Szamár ennél még sokkal többet tud, szinte mint egy ember, bármire képes.
 
A Szamár mintha meghallotta volna, ülés közben lehajolt szinte a földig, s két mellsö lábával átkarolta a hátsó lábát. Még jobban elcsodálkoztam, arra gondoltam ; - De kár, hogy  nincs rá pénzem, hogy megvegyem, mert úgy gondoltam, ez a Szamár életem lova lehetne, amit soha nem adnék el, olyan  erös rokonszenvet éreztem iránta. Érdeklödtem nem lehetne-e valamilyen úton módon megszerezni, de a fönök lehütötte a lelkesedésemet azzal, hogy már el van adva, 35.000-ért , le fogják vágni, az új tulajdonosnak csak a húsa kell, s mivel mindjárt jönnek érte, most el is fogják intézni a dolgot.
 
A fönök azonban nem akarta végignézni a Szamár kivégzését, ezért utasította a többieket, hogy a domb aljában löjék agyon, s csak akkor szóljanak ha már nincsen benne élet. Nem akarta látni ahogyan meghal, de mégsem tett érte semmit. S bár csak egy álom volt, mégis lelkiismeretfurdalásom volt mikor felébredtem, mert a pénz hiánya azt ''mondatta'' velem, hogy nem tehetek semmit, mert nincs rá pénzem. Pedig akár el is lophattam volna, 35.000-ért nem akasztanak fel senkit, s csak egy erkölcsi gátat kellett volna rugalmasan kikerülnöm, mégsem tettem.
 Szomorú ! Azért szomorú, mert a Szamár arra vezetett rá, hogy pontosan így megyünk el a legfontosabb dolgaink mellett a való életben is, arra hivatkozva, hogy nincs pénzünk, nincs idönk, s késöbb pedig sajnálkozunk magunk felett, hogy milyen gyorsan elillant az életünk, nem volt idönk élvezni mert nem volt rá pénzünk.
Elképzeltem, amint a bölcs Szamár odafordul hozzám és azt mondja : 

  -" Nem az élet múlik gyorsan, hanem ti szaladtok át rajta túl sebesen" ! Hát ehhez már nincs mit hozzátenni !

Panyi György

Válogatott díjugrató



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés