Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Díjlovasoknak-Hogyan lazitsd el lovadat?
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2010. február 08. hétfő, 20:24
 
FEI Dressage Tréner és Lovas Jenny Schwartz elmond egy hat lépéses módszert, hogy hogyan lazítsuk el lovunkat és vegyük rá, hogy támaszkodjon.
 
Az egyik legfontosabb és legértékesebb dolog amit tehetünk lovunkkal a korai díjlovas tréningek alkalmával, hogy ellazítsuk támaszkodás közben. Ez nemcsak azért fontos, hogy a lovat a későbbiekben szárra állítsuk, hanem ez egy nagyon jó dolog a ló jutalmazására és ellazítására is.
Ez egy olyan dolog amit minden lónál alkalmazhatunk legyen az fiatal vagy idősebb ló.
 
 
1. lépés: Kezdjünk könnyű ügetni egy kb. 20 méteres körön.
 
2. lépés: Tartsuk a felső testünket egyensúlyban, szorítsuk a csizmánkat a lovunk oldalához minden egyes ritmusra előre lovagolva a zablához. Amikor szorítjuk a csizmáinkkal a lovunk oldalát ugyanabban az időben megtart a kéz és azonnal utánaenged, de nem veszítve el a kontaktust a ló szájával.
 
3. lépés:  A lovunknak erre az orrát a föld felé és előre kell, hogy nyújtsa miközben 2-3 cm-t  engedünk a száron. De ne dobjuk el a szárakat , maradjon meg egy finom kontaktus. A kezünknek puhának kell lennie de mindíg legyen egy állandó kontaktus a ló szájával.
 
4. lépés: Ezután tartsuk meg a kontaktust és a szárat jobban, hogy lovunk ne menjen lentebb az orrával , ne kérjük lovunkat a mélyebb támaszkodásra, engedjük neki, hogy fel jöjjön fejével abba a pozícióba amiben a tréning kezdetekor volt.
 
5. lépés: Ha a lovunk még mindíg puhán támaszkodik akkor ismételjük meg az 1-2. lépést azaz: Tartsuk a felső testünket egyensúlyban, szorítsuk a csizmánkat a lovunk oldalához minden egyes ritmusra előre lovagolva a zablához. Amikor szorítjuk a csizmáinkkal a lovunk oldalát ugyanabban az időben megtart a kéz és azonnal utánaenged, de nem veszítve el a kontaktust a ló szájával.
 
6. lépés: Folytassuk ezt a gyakorlatot amíg érezzük, hogy lovunk meddig nyújtja le orrát és marad lazán támaszkodásban. Hogyha az elején lovunk nem nagyon enged csak egy kicsit, és nem akarja lehajtani fejét akkor elől megtartjuk majd csizmával  a kézhezlovagoljuk újra.
Itt a lényeg az állandó kapcsolat a ló szájával illetve a támaszkodás.
 
Jenny Schwartz az 1980-as évektől nagydíjas dijlovakat lovagol, sokat tréningezett Európában olyan lovasokkal mint Walter Christensen, Udo Lange, George Theodorescu.
1987-ben a westfáliai heréltjével Piconne-val tartalék lovas volt a Pán Amerikai játékokon és beválogatták az 1988-az Olimpiai csapatba is.
 
 
Forrás:Equisearch.com
 
 

 
 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés