Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lótartás, lótenyésztés
Hogyan kell itatni a lovat?
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
2011. február 24. csütörtök, 01:45
A jó ivóvíztől a ló ugyanazt várja, mint az ember: színtelen, szagtalan, mellékíz nélküli és 9-12 °C hőmérsékletű legyen. Sokak szerint a ló szigorúan tartja magát ezekhez a kívánalmakhoz.
A ló takarmányozása: a legelők dicsérete
2011. február 24. csütörtök, 01:41
A ló fűevő sztyeppei állat. Minden más ettől eltérő körülmény kisebb-nagyobb mértékben természetellenes.
Még azok az esetek is bizonyos rizikót jelentenek
A csikó napi tápanyagszükséglete
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
2011. február 24. csütörtök, 01:39
A három változat három lótípust jelöl: az "a" változat könnyű, 400 kg-os kifejlett súlyú egyedet, a "b" változat tömeges félvér jellegű, 500 kg kifejlett súlyú egyedet, a "c" változat könnyed, hidegvérű jellegű, 600 kg kifejlett súlyú típust jelöl.
A csikó megítélése szopóskorban
2011. február 24. csütörtök, 01:36
Szopóskorban jó megítélni a csikót. Ekkor sokkal biztosabb képet kaphatunk az egyes testtájakról, mint választás után. A szopóskori megítélést rögzítsük, mert ez eligazít bennünket a kancának
A kanca megtermékenyülése
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
2010. május 30. vasárnap, 10:10
A tüszőéréskor kijutott petesejt lassan halad a petevezetőben és csak 4-6 nap múlva éri el a méhet. Ha a levált petesejt 6-8 órán belül nem termékenyül meg
Lovak pároztatása: ha a részletekre is kíváncsi vagy
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
2010. május 30. vasárnap, 10:09
A párosítást követő fedeztetés (pároztatás) gyakorlata sokféle lehet. A legegyszerűbb, ha vagy a kancával, vagy a ménnel keresik
Tenyésztés: mire jó a próbáltatás és a próbafal?
2010. május 30. vasárnap, 10:07
A sárlásnak felismerhető külső és megállapítható belső jelei vannak. A sárló kanca társához érve gyakorta nyihog, sűrűn vizel, keresi a mén társaságát.
Mesterséges termékenyítés: a lónak vagy a gazdának jó?
2010. május 30. vasárnap, 10:06
A mesterséges termékenyítés kényelmesebb a kancatartónak, hiszen a kancát magát általában nem kell mozgatni (vagy csak egyszer oda és egyszer vissza)
Milyen ló lesz a csikóból?
2010. május 30. vasárnap, 10:04

A jól tartott és jól fejlett másfél éves csikó általában ló nagyságú, de hosszú lábúnak tűnő, törzshosszúsági, szélességi és mélységi méretei kívánnivalót hagynak, s közepes kondíciójú.

Hogyan kell itatni a lovat?
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
2010. május 06. csütörtök, 19:45
A jó ivóvíztől a ló ugyanazt várja, mint az ember: színtelen, szagtalan, mellékíz nélküli és 9-12 °C hőmérsékletű legyen. Sokak szerint a ló szigorúan tartja magát ezekhez a kívánalmakhoz.

«ElsőElőző123KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 3

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés