Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevélSzavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Laghat, a vak versenyló PDF Nyomtatás E-mail írása
2012. április 13. péntek, 08:59

A bámulatos versenyló sorozatban 19-szer győzött, és nem kis összeget keresett eddig. 

 

 

A hős ló és zsokéja

 A nevének jelentése: „rúgás”. A 9 éves olasz versenyló gombás fertőzéssel született, emiatt vak, de zsoké-tulajdonosa döbbenetére közel 100,000 eurót keresett eddig. A sikere miatt egy sereg csodálója van Facebookon, amióta győzelmi sorozata széles körben ismertté vált. 

 
 
 
Laghat akcióban
 
 
Laghat tulajdonosa, trénere és zsokéja is egyben Federico De Paola. „Bámulatos. Nem tudom, hogyan csinálja. Gombás fertőzéssel született, emiatt gyakorlatilag nem lát. Én csak beneveztem őt a versenyekbe, mert azt gondoltam, hogy legalább mozog egy kicsit, de teljesen ledöbbentem, amikor győzött és ezt tovább folytatta. 19 futamban győzött 5 év alatt, és ezek közül néhány nagyon fontos. Egyik versenyével 25,000 eurót keresett."
 
 
Laghat a vak győztes
 
„Hatodik érzéke van, ami megmondja neki, hogy hova tegye a lábait. Amikor közeledünk a célvonalhoz, ad nekem egy jelet, és extra sebességre kapcsol. Még soha nem volt balesetünk a többi versenylóval, pedig előfordul, hogy 16-an vagyunk a pályán. Nekem zsokéként és tulajdonosként ezelőtt soha nem volt ilyen lovam. Fenomenális az intelligenciája, minden verseny után odajön hozzám, és lehatja a fejét egy szerető ölelésért. Nagyon közel kerültünk egymáshoz, olyan mintha saját nyelvünk lenne. Minden reggel kimegyünk galoppozni az istálló közelébe, és ez egy fantasztikus érzés, hogy lovagolhatom.”

„Lesz neki egy nagy versenye néhány nap múlva, ezért keményen edzünk, és természetes reméljük, hogy nyerni fogunk.” - nyilatkozta Mr. Paola

 
 
 
A csapat 
 
 
Forrás:Dailymail
2012.04.13Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés