Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevélSzavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Ménszemle eredményei 2012 PDF Nyomtatás E-mail írása
2012. április 13. péntek, 08:51

Az elmúlt hetek állandó havazásai után az időjárás kegyes volt, és az MSLT száraz, napsütéses időben rendezhette meg idei első rendezvényét a budapesti Nemzeti Lovardában, melyet a cudar minuszok ellenére is széles érdeklődés övezett. Az Országos Ménkiválasztás és Sajátteljesítmény vizsgán 18 ménjelölt került elbírálásra, hét idősebb mént pedig bemutató jelleggel videón illetve élőben tekinthettek meg a jelenlévő tenyésztők és érdeklődők. A döntéshozó bírói kollégiumot Abay Pál, Bazsó Gergely, Faluhelyi Tibor és dr.Burucs Balázs alkották.

 

Video a szemléről

 

A bírók döntése alapján a 18 jelöltből 3 kapott nyilvános fedeztetési engedélyt, a többi mén korlátozott számú saját kancát fedezhet, amennyiben tulajdonosa élni kíván ezzel a lehetőséggel. A 3 magyar sportló fajtában újonnan elfogadott ménből kettő lovas alatt is bemutatásra került. Néhány szóban róluk:a svéd tenyésztésű Breadley Beach (Baroncelli x Del Piero) kiváló mozgású, impozáns pej mén, lovas alatti vizsgán Pachl Péter Díjlovas mutatta be. Az 5 éves szürke Celsiust (Cardino X Cassini II) melynek tenyésztője Tibor József, tulajdonosa Herczeg Csaba, egyben a lovas alatti vizsgán is ő mutatta be a lovat amit sikerrel teljesített. Ezenkívül még nyilvános engedélyt kapott Alekszi László lova, a sárga Vulcano apaságú Vulcanus, aki korára való tekintettel (szül: 2009) december 31-ig teszi le a lovas alatti vizsgát, ám küllemével és ugróképességével kivívta a bírók és a közönség tetszését is.

Bemutatásrakerültek az alábbi, már fedeztetési engedéllyel rendelkező mének:

Calato, Odermus R, Compari, Lux V, Aranykapu Argentik, H.C.R.S Center, Falkland

Minden résztvevőnek köszönjük a részvételt! Összességében nagyon szépen és igényesen bemutatott lovakat láthatott a közönség, ami mindenképp előrelépés az elmúlt évekhez képest.

 

 

      alt  alt

      alt  alt

 

 

Forrás:MSLT.HU
Foto:Somogyvári Anett
2012.04.13


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés