Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Elfogadta a Parlament a Kincsem Nemzeti Lovas Programot PDF Nyomtatás E-mail írása
2012. március 06. kedd, 12:30

Lovaskultúra oktatást, lótenyésztést, lóversenyzést, majdnem mindent szabályozna a kormány, aminek köze van a lovakhoz

Elfogadta a kormány a Kincsem Nemzeti Lovas Programot, amely összefogja a lovaságazat fejlesztésének lépéseit, és egységes keretbe foglalja a lovaskultúra-oktatást, a lótenyésztést, a lovassportokat, a -turizmust és a -terápiát, valamint a lóversenyzést. Akcióterv készül arról, hogyan vezetik be a lovas kultúra oktatását a köznevelésbe, továbbá önálló lóverseny- és ménestörvény születhet – közölte a közigazgatási tárca szerdán az MTI-vel.

 

Kincsem

 

 A Kincsem-lovasprogramot Horváth László, a Nemzeti Lovas Stratégia elkészítésére és végrehajtásának koordinálására kinevezett miniszterelnöki megbízott dolgozta ki, a célja pedig “a magyar lovaságazat további elszigetelődésének, hanyatlásának megállítása, a lóhasználat és a lovas tevékenység feltételeinek javítása, fejlődési pályára állítása” – olvasható a minisztérium közleményében, amelyben idézik Horváth Lászlót, aki szerint a több ezer éves magyar lovaskultúra “nemzeti örökségünk szerves része”.

A program elfogadása mellett a kormány döntött arról is, hogy akcióterv készül a lovaskultúra-oktatás köznevelésbe történő bevezetésére, és módosulhat az erdőtörvény is a szabad terephasználat jogszabályi biztosítása érdekében.

Emellett elkészül Magyarország lovastúra-hálózata és annak digitális térképe, bővül a lóverseny-fogadási rendszer, önálló lóversenytörvény születhet, és elkészül az állami ménesekről szóló jogszabály, a lovaságazati marketing-akcióterv, valamint a lovaságazati vagyonkataszter is – sorolták, hozzátéve, hogy az érintett miniszterek áttekintik annak lehetőségét, hogy a lovasterápia hogyan épülhet be a kezelésekbe, valamint hogyan tudja azt befogadni az egészségbiztosítási rendszer.

A kormány határozott arról is, hogy felmérik a Szilvásváradi Lovasközpont, a Nemzeti Lovarda, a Ludovika Lovarda, a Lovasberényi Lovasközpont, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok, a Mezőhegyesi Állami Ménes és a Kincsem Park fejlesztésére rendelkezésre álló források körét és igénybevételük lehetőségét.


2012.03.06
Forrás:kormany.hu


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés