Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Hírek Overdose sérüléséről PDF Nyomtatás E-mail írása
2012. március 02. péntek, 12:09

Overdose január 13-a után február 13-án is megsérült

2012.03.02

Overdose két egymást követő 13-án is sérülést szenvedett, állapota javul, de a rengeteg kiesett idő miatt továbbra is bizonytalan, futhat-e versenyt az idei dubaji versenyszezonban. Mikóczy Zoltán azért is várt a bejelentéssel, mert lova állapota napról-napra változott, megjárta a dubaji lókórházat is. A PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, hogy optimisták, de óvatosak. A lovat nem fogják erőltetni, így versenyben csak akkor indítják, ha mind az egészsége, mind a kondíciója megfelelő lesz.


Overdose január közepén szenvedett ínsérülést, később arról beszéltél, hogy ez pár hét pihentetéssel orvosolhatónak tűnik.

Mikóczy Zoltán: Nem vártuk, hogy Overdose úszni fog. Amikor korábbi sérülését Angliában kezelték, ott is próbálkoztak vele, de akkor megmakacsolta magát. Ám itt egészen más körülmények vannak, például nyitott a medence, amiben könnyebben rávehető az úszásra. Ez azt jelenti, hogy Overdose úgy tud fizikai munkát végezni, hogy közben a lábát nem terheli, így, ha ez teljesen nem is lehetséges, de lényegében meg tudtuk őrizni a kondícióját. Az ínsérülése folyamatosan javult, minden jó úton is haladt, egészen február 13-ig.

 


Overdose és trénere

Február? Nem januárt akartál mondani? Hiszen január 13-án szenvedett ínsérülést.

Mikóczy Zoltán: Február 13-án pedig azt vettük észre, hogy nem terhelte a jobb első lábát, csak fájdalom árán tudott ráállni. Ezért azonnal átszállították a tréningközpontból a dubaji lókórházba. Mi ahhoz vagyunk szokva, hogy egy versenyló akkor kerül ide, ha nagyon nagy baj van, például kólika, vagy műtét során. Itt viszont az a bevett gyakorlat, hogy a nem mindennapos problémák esetén is a kórházba viszik a lovakat, hiszen ott áll rendelkezésre a szakembergárda, valamint minden műszer és eszköz a gyógyításhoz. Azt állapították meg, hogy begyulladt a patája, és négy nappal később, amikor ez lanyhulni látszott, egy ott alkalmazott – a miénktől eltérő – speciális módszerrel ragasztott patkót kapott. Mi korábban kívülről, a patafalhoz ragasztottuk, ők pedig alulról a talpára. Ám amikor a lókórházból visszakerült a tréningközpontba, még mindig nem terhelte teljesen a jobb első lábát és a későbbi vizsgálatok meg is találták a tályogot. Mostanra kifakadt, tehát Overdose fájdalmai megszűntek, az a seb pedig, amin keresztül a tályog tisztul, vélhetően napokon belül beszárad és begyógyul.

Ez azt jelentené, hogy újra lábon végezhetne munkát, ami örvendetes, csak megint hetek teltek el.

Mikóczy Zoltán: A rengeteg kiesett idő óriási hátrányt jelent, hiszen két hónapja nem végez munkát, csak próbáljuk a kondícióját minél inkább megőrizni.

Kiutazásotok óta több versenyt is futhatott volna, így viszont már egyedül csak a március 31-i Dubai World Cup jöhet szóba. Látsz esélyt az indulására?

Mikóczy Zoltán: Bízunk benne, hogy mind az egészsége, mind a kondíciója megfelelő lesz, de erőltetni nem fogjuk. Most úgy tűnik, hogy ennek a sebnek a gyógyulásától, és azt követően a patája terhelhetőségétől függ a dubaji versenyzése.

 



Overdose sérülése pár hetes pihenéssel orvosolhatónak tűnik

2012.02.02

Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, hogy Dr. Szmodits Zsolt állatorvossal nemrég érkeztek haza Dubajból, és ugyan még nem tudják biztosan, hogy Overdose mikor futhat versenyt, de sérülése pár hét pihentetéssel orvosolhatónak tűnik, így reméli, hogy még a dubaji szezonban is starthoz állhat.


Mikóczy Zoltán: Az ellenőrző ultrahang vizsgálat legfontosabb megállapítása, hogy Overdose-nak nincsen ínszakadása – az a versenykarriere végét jelentette volna. A sérülés oka, hogy ínhúzódást szenvedett vagy pedig a fogott munka alatt belegaloppozott, belerúgott az ínába, utólag már kideríthetetlen. De nem is lényeges, hogy ez húzódás vagy ütés következménye, mert úgy tűnik, hogy a sérülése pár hét pihenéssel orvosolható.

Mivel tudjátok segíteni a felépülését? A dubaji versenyszezon véges, és egy hónap már eltelt belőle...

A hétvégén újra kirepül hozzá az állatorvosa, és angol patkolókovácsa. Egyrészt időszerű a patkócsere, másrészt az első patáinak a sarkait egy-két milliméterrel megemelik, így az ín feszességén egy kicsit lazítani lehet. Remélhetőleg ez elősegíti, hogy mihamarabb startra kész állapotba kerüljön. Mindent annak rendelünk alá, hogy rendbe jöjjön és még Dubajban is versenyezhessen.

 


Overdose Dubaiban

Overdose ezt a sérülést akkor szerezte, amikor fogott munkát futott a mesterséges tapeta-pályaborításon. Ilyen csupán néhány pályán található a világon, tehát nem csak neki volt újdonság a külföldről érkező lovak közül...

Sajnos más lovaknak is problémát okozott ez a futófelület, pedig sokan nevezik a világ legmodernebb borításának. Nem szeretnék belemenni, hogy ez okozta-e Overdose sérülését, hiszen nem lehet megállapítani, hogy húzódást szenvedett, vagy maga rúgott bele a lábába. Minden esély megvan rá, hogy a sérülése nem maradandó, így csak előre nézünk, kizárólag mihamarabbi felépülésével foglalkozunk.

 


Overdose ínsérülést szenvedett Dubajban

2012.01.24

Overdose péntek 13-án ínsérülést szenvedett a január 20-ára tervezett versenye előtti, tapetán futott zárómunkáján. Csapata szeretett volna mielőbb a helyszínre utazni, hogy a ló saját állatorvosának vizsgálata után, már pontosabb információk birtokában jelenthesse be, milyen súlyos a sérülés, de sajnos a beutazáshoz szükséges vízumot nagyon lassan adják ki, velük sem tesznek kivételt. Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, nagyon bízik benne, hogy egy rövid pihentetés után Overdose be tud még kapcsolódni a Dubai World Cup Carnival küzdelmeibe, de már csakis füves verseny jöhet szóba.


Sajnos rossz híreket kaptunk Dubajból...

Mikóczy Zoltán: Jelen pillanatban a helyzet súlyosságát még nem lehet felmérni. A bejelentéssel is azért vártunk, mert szerettünk volna mielőbb visszautazni Overdose-hoz az állatorvosával, hogy teljes bizonyosságot szerezzünk, ám Dubajba minden beutazáshoz vízum szükséges, ennek megszerzése pedig időbe telik. Már a múlt hétre is volt megvásárolt jegyünk, de a vízumot akkorra még nem kaptuk meg...

Mi történt?

Péntek 13-án, amikor mi már úton voltunk hazafelé, a reptéren ért minket a hír, hogy Overdose az aznapi, tapetán végzett fogott munka során megsérült. Ez lett volna a január 20-ára tervezett versenye előtti zárómunkája. A helyi állatorvos megvizsgálta, az ultrahangfelvételt nekünk is megküldte, ami alapján úgy tűnik, hogy ínhúzódást szenvedett. Ugyan minden nap kapjuk a híreket róla, de hangsúlyozom, teljes bizonyossággal majd csak akkor nyilatkozhatok Overdose állapotáról, miután állandó állatorvosa a helyszínen is megvizsgálhatta.

Ennek a sérülésnek van bármi köze Overdose korábbi patasérüléseihez?

Nincsen. Ez ínsérülés, aminek semmi köze a patájához. Úgy véljük, hogy maga a tapeta [mesterséges futófelület] sajátossága okozta.

Korai a kérdés, de mindenkiben felvetődik, hogy Overdose futhat-e versenyt Dubajban?

Nagyon bízunk benne, hogy egy rövid pihentetés után be tudunk kapcsolódni a Dubai World Cup Carnival küzdelmeibe. Ahogy abban is, hogy a vízumot mihamarabb megkapjuk és már ezen a héten kiutazhatunk hozzá, hogy minél hamarabb bizonyosságot szerezzünk. Más EU-s országok állampolgárai, az angolok, németek, franciák csak foglalnak egy repülőjáratot, sajnos nekünk várni kell a vízumra, velünk sem tesznek kivételt...

Ha Overdose fut Dubajban...

Akkor csakis füvön!

 

Videók Overdoseról:




 Forrás: pannoniaoverdose.hu



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés