Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lovas szakemberek továbbképzése PDF Nyomtatás E-mail írása
2012. március 01. csütörtök, 12:02
 
Lovas szakemberek képzése

Első alkalommal szervezett országos továbbképzést a Magyar Lovassport Szövetséggel együttműködésben a TF Lovaskúltúra szakcsoportja. A két napos eseményen több mint 150 lovasedző, lovasoktató, lovaskultúra oktató és érdeklődő vett részt. A továbbképzés alapvető célja volt az iskolai lovasoktatás egységes szemléletének kialakítása. Az első napon a felkért előadók a lovaglás oktatásának sportegészségügyi, pedagógiai, pszichológiai, oktatásmódszertani, sportélettani szempontjait ismertették. Az érdeklődők érdekes összehasonlítást hallhattak a magyarországi lovasedzők, lovastanárok hajdani és mai helyzetéről, feladatairól, aktuális problémáiról. A lovaskultúra tantárgynak az általános iskolai oktatásba bevezetése kormányzati cél, így fontos volt az általános iskolai lovaglás-oktatás lehetséges szakmai tervezetének, szükséges infrastruktúrájának megismerése is. Betekintést nyerhettek az érdeklődők a Magyar Pónilovas Klub Szövetség tevékenységébe is, e már évek óta kiválóan működő oktatási rendszerbe. Egyre több kisgyermek jelentkezik a póni klubokba lovagolni tanulni, és az óvodás korú kezdő lovasok e jól felépített oktatási rendszerben gyermek és ifjúsági versenyek sikeres versenyzőjévé is fejlődhetnek.

A második nap programjának helyszíne a Sóskúti Lovas- és Élménypark volt. Itt kaptak a továbbképzésen regisztrált résztvevők konkrét elméleti és gyakorlati képzést a lovaglás oktatásának alapjairól, a futószáras oktatásról. A két napos eseménysorozat moderátora Rózsa Edit hallgatónk volt, aki kiválóan megoldotta feladatát, aminek eredményeként a program a megfelelő időkorlátok betartásával zajlott.

Az esemény jelentőségét emelte a Lovassport Szövetség elnökségéből Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakbizottság elnökének, Szebényi Dániel, a Lovassport Szövetség elnökségi tagjának, Tóthné Héczei Katalin, a Lovastorna Szakbizottság volt elnökének, és Kis Réka, a Reining Szakbizottság edzői megbízottjának jelenléte is.

Felkért előadóink voltak: dr. Osváth Péter sportorvos, Nagy Sándor sportpszichológus, dr. Gombocz János egyetemi tanár, Horányi Zsolt testnevelő tanár és szakedző, Kovács Eszter, a Magyar Póni Klub Szövetség titkára, Kövy András válogatott díjlovas edző, Komjáthy György díjlovas edző és lovaglótanár, dr. Faludi Judit, a Lovaskultúra Szakcsoport vezetője, és a Lovaskultúra Szakcsoport tanárai, Páska Ildikó és Zupán Péter.

Köszönetünket fejezzük ki a színvonalas, érdekes előadások előadóinak, a jól szervezett program felelőseinek értékes munkájukért. Hálásak vagyunk a Sóskúti Lovaspark szakembereinek, a Lovaskultúra oktató szakon tanuló hallgatóknak, a Kar oktatástechnikai szakembereinek értékes segítségéért.

 

2012.02.29

Horsetrader Team



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés