Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevélSzavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Miért L-karnitin? PDF Nyomtatás E-mail írása
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2012. február 29. szerda, 21:42
Miért L-karnitin?

Az L-karnitin újdonságként hathat a lovak számára kínált táplálékkiegészítők között, de ez a lovak szervezete által is előállított, természetesen jelenlévő anyag, amelynek nagyon fontos szerepe van a szervezetben.
Az L-karnitin aminosavszármazék, amelyet humán táplálékkiegészítőként már több évtizede alkalmaznak. Az L-karnitint a lovak szervezetében a máj állítja elő bioszintézissel, ezen kívül állati és növényi eredetű táplálékokkal lehet a szervezetbe juttatni.
 

Az L-karnitin leginkább a hús-és tejtermékekben fordul elő (100-300 mg/kg), nagyon kis mennyiségben található a növényi eredetű táplálékokban (0-30 mg/kg). A szervezet a szükségletnek csak töredékét képes előállítani, tehát a kemény munkában lévő lovak számára az L-karnitin utánpótlás nagyon jó ötlet akár L-karnitin folyadék, vagy paszta formájában.
Hogy miért?
Az L-Carnitin javítja a kitartást, a testi teljesítőképességet, megsokszorozza az izomban értékesülő energiát, gyorsítja a zsírok elégését, javítja a mérgező anyagcseretermékek kiválasztását és lerövidíti a regenerációt. Az L-Carnitin kiegészítő bevétele javítja a maximális aerob teljesítőképességet és elősegíti a glikogen-takarékosságot hosszan tartó, nagyobb megterhelés esetén.
Pótlólagos L-Carnitin kiegészítés a teherbírási képességet javítja, valamint növeli a kitartó teljesítőképességet és az ellenállást a korai kifáradással szemben. Az L-karnitin fontos szerepet játszik a szervezet energia anyagcseréjében. Szerepe, hogy a zsírokból származó hosszú szénláncú zsírsavakat az izomsejtek membránján, a mitochondriumon átvigye.
Ezt követően az izomsejt belsejében a zsírsavak “elégetésével”, glükózzá alakulásával képződik az energia melyre a szervezetnek szüksége van. Ez a folyamat megakadályozza a kemény munka esetén jellemző tejsav felhalmozódását a lovak szervezetében. Ezt a folyamatot késleltetve növeli az állóképességet és kitartást, amely minden versenyben lévő ló számára szükséges.
 

Az L-karnitin támogatja az izomtömeg növekedését és a szívizom védelmét.
Ezen túlmenően az L-Carnitin további fontos funkciókkal rendelkezik: • a közvetítő láncú zsírsavak oxidációja, • a zsírsavak oxidációja, • az egyensúly fenntartása a lekötött és a szabad A-koenzimek között, a zsírsavelégetés optimálása céljából, • az A-acylkoenzim mérgező koncentrációjának kiküszöbölése, • energiatermelés, miáltal a teherbírási határ nő, • a vér ammónium szintjének szabályozása. Összefoglalva, az L-karnitin: - segít a bemelegítés és a munka során több energiát felszabadítani - a kemény munka után gyorsabban erőre kapni - a kimerülést megelőzni. A lovak L-karnitin igénye nagyobb 3 éves koruk előtt, vemhesség, műtétek, betegségek idején, illetve amikor kemény munkát végeznek, valamint magasabb zsírtartalmú (olajokat tartalmazó) étrend esetén.
A kemény munkában lévő lovak szervezete nem képes előállítani a szükséges L-karnitin mennyiséget, ezért kiegészítés nélkül jellemzően izomfáradtság, gyengébb teljesítmény, kimerültség tünetei jelentkeznek. A fentiek tükrében tehát javasoljuk minden kemény munkában lévő ló számára az L-karnitin kiegészítő alkalmazását az izomműködés, jobb teljesítmény és kitartás támogatására.
Az L-karnitin 250 ml, 1 literes oldat és 30 ml paszta kiszerelésben rendelhető webáruházunkban vagy partnereinknél.

A teljes termékkínálatunk megtekinthető: www.equimins.hu
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Tel: +36 30 9796 578
David Willey, Equimins cikke alapján összeállította Möhöly Christa, Equimins Hungary termékfelelős


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés