Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Hamarosan a kormány elé kerül a Kincsem - Nemzeti Lovas Program PDF Nyomtatás E-mail írása
2012. február 28. kedd, 19:07

Hamarosan a kormány elé kerül a Kincsem - Nemzeti Lovas Program

 

Elkészült a Kincsem - Nemzeti Lovas Program, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ma a lovas szakmai szervezetek rendelkezésére bocsátott, és a program hamarosan a kormány elé kerül. A program Horváth László, a Nemzeti Lovas Stratégia kialakításáért és végrehajtásáért felelős miniszterelnöki megbízott koordinálásával készült. A program végrehajtása a kormánydöntést követően azonnal megkezdődik, már az idén számos területen jelentős előrelépés fog történni a lovaságazat átfogó fejlesztése érdekében: a vidékfejlesztés, a lovaskultúra-oktatás, a lovasturizmus, a lovassportok és a lótenyésztés területén.

Orbán Viktor miniszterelnök 2011. novemberében bízta meg a Nemzeti Lovas Program elkészítésével és a végrehajtás koordinálásával Horváth Lászlót, aki a programot gyakorlatilag a lovas szakmával folytatott több éves párbeszédre, annak tapasztalataira alapozva készítette el, és terjeszti a kormány elé. Így a szakma és a politika befogadóképességével, támogatásával és akaratával készült a Nemzeti Lovas Program.

A lovaságazat fejlesztése, amely az elfogadott Nemzeti Vidékstratégia szerves részét képezi, hozzájárul a vidékfejlesztéshez, az ország turisztikai vonzerejének növeléséhez, az ország-kép javításához, és az új munkahelyek teremtéséhez.

A program összefogja a lovaságazat fejlesztéséhez szükséges intézkedéseket, és egységes keretbe foglalja a nemzeti lovaskultúrát, lovasturizmust, lótenyésztést, lovassportokat, lovasterápiát, és lóversenyzést. Az ágazat összehangolt fejlesztést és irányítást igényel, hiszen több más területhez szervesen kapcsolódik, mint például az agrárgazdaság, vidékfejlesztés, turisztika, sport, oktatás, kultúra, hagyományőrzés, nemzeti értékek, egészségügy, környezetvédelem, foglalkoztatás, munkahelyteremtés.

 

A Kincsem Nemezeti Lovasprogram letölthető <<ITT>>

 

Forrás:kormany.hu

 

2012.02.27




Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés