Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

A "győzelem gondolata" !
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
2011. június 08. szerda, 20:22

A "győzelem gondolata" !

A gondolatnak teremtő ereje van ! Nincs ebben semmi misztikus, hiszen mielőtt hozzáfognál bármihez is, először "összeszeded a gondolataidat", vagyis az aktuális dologra koncentrálsz, elképzeled, akár lerajzolod, majd megvalósítod. Amikor istállót építettem ( a tehénistálló belső átalakítására gondolok, a Halomi lovardában), lerajzoltam az elképzelésemet, majd megvalósítottuk, ami pontosan olyan lett, amilyennek elképzeltem.
 
Más kérdés, hogy most már másképpen csinálnám, ami azt jelenti, hogy a "hibás" gondolat is megteremtődik, tehát képesek vagyunk rosszat is teremteni ( elég csak körülnézni a világban) ! Nehezebb dolga van annak, aki egy fogalmat, vagy éppen nem kézzel fogható dolgot akar megteremteni, mint például a "győzelem". Ahhoz, hogy megteremtsük, a "forgatókönyv" szerint el kell képzelnünk, koncentrálnunk kell rá !
Azonban a tapasztalatok azt mutatják szükségünk van némi hitre is, hogy képesek legyünk elképzelni. Nevezetesen abbéli hitünket kell megerősítenünk, hogy a képesség birtokában vagyunk ! Ennek a legegyszerűbb módja, hogy nagyon sokat gyakorolsz, minél jobban elsajátítva a tudást, megerősíted a hitedet.
A másik módja lehet, hogy sok pénzért veszel jó lovat, és hiszel benne, hogy a ló képes megoldani a feladatot, de a gyakorlás itt is megerősíti a hitet. Mindkét esetben segíti még az elképzelhetőséget egy hiteles ember lelki, és gyakorlati támogatása.
 
Nem mindegy az sem, hogy mi motiválja a győzelmedet. Legtöbb ember a többi embert akarja legyőzni, diadalt akar aratni, ezzel rendkívül nagy elvárásoknak, stressznek, nyomásnak téve ki önmagát, rontja le saját teljesítményét. Egyszerűbbnek találom azt a módszert, hogy mindössze annyit képzelek el, képes vagyok bármilyen helyzetben a lehető legjobbat kihozni magamból, ezáltal a lovamból is, függetlenül attól milyen helyezést érek el.
 
Ha ez sikerül már elértem amit akartam, anélkül, hogy nagy stressznek tettem volna ki magamat. Más kérdés, hogy az esetek többségében jelentkezik egy érdekes melléktermék, amit úgy hívnak : "győzelem" ! Feltehetjük még azt a kérdést, mi van akkor, amikor nem úgy sül el a dolog ahogyan elképzeltük !? Én erre csak azt tudom válaszolni; - Mert a legtöbb ember képtelen hosszabb ideig a gondolatait kordában tartani !
És végül az utóbbi módszernek van még egy mellékterméke, ami abban jelentkezik, hogy képes vagy élvezettel csinálni azt, amit feltehetően annyira szeretsz !
 
Panyi György Díjugrató
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés