Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

41. Kiskunhalasi CSI Díjugrató verseny 3. napjának eredményei PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. május 02. hétfő, 06:33
Véget ért a  41. Kiskunhalasi CSI Díjugrató verseny, a közönség szép lovaglásokat és izgalmas versenyszámokat láthatott ahol a következő eredmények születtek:
 
Vindeczker Alexandráé a Grand Prix
 
Szemerkélő esőben kezdődött a CSI Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny nagydíja. A négynapos program legnehezebb pályáját építette fel Erdélyi Magdolna. Az akadályok 140 centiméteres magasságra kerültek és 28-an neveztek versenyszámra. Az alappályát 5-en teljesítették alapidőn belül hibátlanul és rövid pályaépítés után kezdődött meg az összevetés.

Az egyre erősödő esőben elsőnek Kovács Kaarlo lovagolt be a ráadásra és egy verőhibát ejtett  Agopoint Cassius-szal nevű lovával. Majd következett a második összevető Vindeczker Alexandra, aki Zsákai Catarinával merész, de biztonságot mutató lovaglással hibátlanul teljesítette a pályát. Majd egy kis patkolási szünet következett. Az őt követő  összevető lovasok valamennyien hibáztak, így az elmúlt évhez hasonlóan női győztese lett Kiskunhalas Város Nagydíjának. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a díjat Gyovai István Kiskunhalas polgármestere adta át a győztes hölgynek.

Vindeczker Alexandra: "Mivel a folyamatos esőzés feláztatta a talajt, így elsősorban a biztonságos lovaglársra törekedtem az alappályán, az összevetésnél már többet kockáztattam és tanultam az előző hibáimból. Nem engedtem olyan vehemenciával rohanni lovamat, hogy az akadályok előtt esetleg megcsússzon. A fegyelmezett taktikus lovaglásom hozta meg a sikert. Bevallom nem számítottam rá, hogy én nyerem a Grand Prixt, de nagyon-nagyon örülök a kiskunhalasi sikeremnek."


Szuhai Gyula újabb aranya

37 induló nevezett a sűrű záporban megrendezett 17. versenyszámra, amelyen 130 cm-es akadályok vártak a lovasokra. A közép kör döntőjének első fordulójában 11 lovas ért el hibátlan eredményt. A pálya átépítését követően került sor a még mindig zuhogó esőben a mindent eldöntő második körre. A rövidített, éles fordulókra lehetőséget adó ráadás izgalmasan alakult.

A versenyzők az első körben elért eredményük alapján, de fordított sorrendben indultak, az-az a végére maradtak a legjobbak. A hatodikként startoló Szuhai Gyula Dr. Oklunddal gyors hibátlan pályát ment, amit nem tudott senki felülmúlni. A második Szász Attila lett Up Date hátán, míg a 3. ifj Szabó Gábor Aranykapu Incello nyergében végzett.

Szuhai Gyula: „Incello-nak most jól jött az eső, mert egy kicsit visszafogta, ami biztos segített a hibátlan pályában. A szűk fordulókat mindjárt az első akadálynál megkezdtem azzal, hogy átlósan a következő akadály fele fordítva lovamat vettem. Nagyon örülö a sikernek és a pálya minőségét jelzi, hogy a sűrű eső ellenére sem lett túl lalza, remélem a nagydíjra sem lesz változás benne.”


Aranyeső Hmaidi Aminának

Borult esős reggel fogadta a 41. CSI Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny vasárnapi első versenyszámának 7 indulóját, akik a 120 centiméter magasságú pályán mérték össze tudásukat egyszeri összevetéssel. A pálya állagát jelentősen befolyásolta az éjszakai eső, ezért óvatosabb lovaglást láthatott a közönség az ifjúsági lovasoktól.

Összevetésre nem került sor, mert Hmaidi Amina La Candellével nem ejtett verő hibát ugyan, de időtúllépéséért 2 hibaponttal büntette a zsűri, győzelméhez viszont ez is elegendőnek bizonyult, mert a többiek akadályt vertek.  Hmaidi Aminának ezzel a második elsősége született meg a versenyen. Halasi helyezésnek is tapsolhatott a közönség, mert Füzér Flóra Lolával elért negyedik helyezéséért a Berekisz Kft. különdíját nyerte.


Szuhai Gyula halasi rekorddal nyert

Rég nem látott izgalmakat hozott a szombati nap utolsó versenyszáma, a kitartásos magas ugratás. Heten neveztek a rendkívül nehéz és veszélyes megméretésre. 159 centiméteren kezdték az ugrásokat és 201 cm-ig hárman maradtak versenyben. A 211 centiméteres magasságon aztán ifj. Szabó Gábor (Aranykapu Incello) feladta a versenyzést, míg Jován Richárd (Vajk) egy verőhibát vétett, de Szuhai Gyula Santiagóval elképesztő könnyedséggel ugrotta meg a Kiskunhalason még nem látott 211 centiméteres magasságot. Ezzel kiskunhalasi rekordot ért el a miskolci lovas. 



 
Tóth és Szotyori, az esőmenők

A staféta lényege, hogy a párosoknak összeadódik az eredményük és a verőhibák is időhozzáadást eredményeznek (4 másodperc). A közönségszórakoztató versenyszám nehézségét a hol erősebben, hol gyengébben jelentkező záporok tovább nehezítették. A versenyt végül Tóth László (Mira) és Szotyori Nagy Kristóf (Lacrima De Felicita) nyerték alig egy másodperccel a Krúcsó Szabolcs (Tilana B) és Varga Balázs (Lux V) kettős előtt.

A délelőtti versenyszámokat a staféta utáni ünnepélyes megnyitó keretében értékelték a díjazással. A 41. CSI Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyt a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar és a Greda Mazsorett csoport műsora után Gyovai István polgármester nyitotta meg. A megnyitót követően ifj. Szegedi Gábor pusztafogat bemutatója és a Habsburg Eilica vezette Sóskúti Manók lovas torna produkciója szórakoztatta az esőben is kitartó több száz nézőt.

Zuhogó esőben kezdődött a szombati nap harmadik versenyszáma, a Dr. Vincze Jenő emlékverseny, amely egy vadászugratás jellegű staféta számként került a programba. Az emlékverseny névadója Dr. Vincze Jenő, a nemzetközi lovas bíró, évtizedekig volt a zsűri hivatalos műsorközlője. A jellegzetes orgánumú versenybíró hangjának köszönhetően generációk szerették meg Kiskunhalason a díjugrató sportot. 


Sós Attila és Afrika – halasi arany

Amire nagyon várt a helyi közönség az Sós Attilának és Afrika nevű lovának köszönhetően sikerült. A halasi olimpikon már tanítványa, Halasi Olívia révén egy aranyat és egy bronzot begyűjtött, így bizonyítva azt a szakmai tapasztalatot, amit az elmúlt harminc évben összegyűjtött az egykori határőr lovas.

Szombaton a kis kör középdöntőben Attila a mezőny első indulói között feladta a leckét az utána következőknek. Afrikával professzionális teljesítménnyel óriási tempóban, precízen vették az akadályokat (címkép Hajdú Kriszta). Eredményét Szotyori Nagy Kristóf tudta megközelíteni Carloval, de ők is másodpercekkel a halasi versenyző mögött értek célba.  Örömteli, hogy a versenyszámban induló szintén halasi lovas ifj. Tuska Pál (Határőr Dózsa SE) a 4. helyen végzett Rádiháza Alfa nyergében. 


 

Az ifi nagydíj Újvári Barbaráé
 

A 130 centiméteres akadályokkal nehezített szombat délutáni ifjúsági nagydíjra az időjáráskegyeibe fogadta a fiatalokat. Az eső felhők elvonultak, sőt időnként a nap is előbújt és a nézők is egyre gyülekeztek a lelátókon. Tizenegy versenyző nevezett a 14. versenyszámra, amelyet egyszeri összevetéssel rendeztek meg. A komoly erőpróbán három hibátlan eredmény született az alappályán. Az összevetésben Bagyánszky Gabriella 2 verőhibát ejtett Bétóval, de a szerb Ivana Markovic is ütött egy fát lovával, így az utolsóként összevető Újvári Barbarának Tháliával a hibátlan lovaglásra kellett figyelnie. Ügyesen taktikázott Barbara, mert teret engedett lovának, aki verőhiba nélkül hozzásegítette a győzelemhez. 

Szombati eredmények>>>>

Vasárnapi eredmények>>>>

Kovács Iván

Forrás:csikiskunhalas.hu

Fotó:Hajdu Kriszta

2011.05.02

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés