Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Kiskunhalas CSI Díjugrató verseny 2. nap eredményei PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. április 30. szombat, 06:12
Szuhay Gyuláé a győzelem
 

Negyvenegy indulóval jelezte a pénteki utolsó versenyszám a nagy kör középdöntője, hogy komoly a tét. A 140 centiméteres, az eddigi legmagasabb pályán csak a legjobbak tudtak helytállni. Eleinte úgy tűnt, hogy Erdélyi Magdolna pályaépítő túl nehéz feladat elé állította a lovasokat. A szám első felében Burucs Barnának és Soltész Oresztésznek sikerült hibátlanul lovagolni és az összevetésbe kerülni, aztán egyszer csak megindultak a verőhiba nélküli teljesítmények. Végül nyolcan jutottak a döntő szakaszba, ahol rövidített, de rendkívül éles fordulókat mutató pályán dőltek el a helyezések. 

Az indulók sorrendjében születtek egyre jobb eredmények a szeles, borult időben. Másodperceket faragtak le az egymásután induló összevetők. Aztán az utolsó előttinek pályára lovagló Szuhai Gyula elképesztő higgadtsággal és precizitással oldotta meg az összevetés pályáját és győzött Brody nyergében. A kiskunhalasiak közül Sós Attila egy verőhibával Kannavia nyergében a 16. helyen végzett.


 

Az első külföldi siker szerbiai

 

A délutáni ifjúsági versenyszámban 11 induló nevezett, köztük a Kiskunhalasi Lovas Tömegsport Egyesületből Füzér Flóra, aki megúszta a tegnapi esést komolyabb sérülés nélkül, de mint a nagymamától - Varró Józsefnétől - megtudtuk, nem volt fájdalommenetes az éjszaka, hiszen minden porcikája sajgott. Becsületére váljék, hogy ilyen előzmények után vállalta a versenyzést és érthető, hogy óvatos lovaglása nem hozott átütő eredményt. Hozott viszont egy külföldi lovasnak, még pedig Ivana Markovicnak, aki a versenyszám végefelé rendkívül tempós, de hibátlan lovaglással vállalta a kockázatot és majd hat másodperces előnnyel (73,94 mp) nyert Pagus Van Het Moeshof nevű lovával Bagyánszki Gabriella (79,55 mp) előtt. A harmadik helyen Halasi Olívia (88,77 mp) a reggeli aranyhoz egy bronzot gyűjtött be.


 

Henri ismételt - 4 aranyos a Kovács Familia

 

A Kovács família úgy tűnik komolyan veszi a családias légkört és egyre másra aratják győzelmeiket. Kaarlo-é volt a csütörtök, a péntek pedig Henri testvéréé a 41. CSI Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen. A középkör 125 centiméteres magasságú pályáján 38-an neveztek, hogy teljesítsék a hibaidős versenyszámot.

Kovács Henri huszonkettedikként startolt a kellemes, napsütéses délutáni időben. Bajnok Koxi De Bognár nevű szürkéjével nyugodt tempónak tűnő dinamikus lovaglást produkált, de ideje magasan a legjobb lett, így biztosan nyerte a nemzetközi lovasverseny nyolcadik versenyszámát.


Kovács Henri: „Teljesen jogos az észrevétel, tényleg nem rohantam el a versenyt, viszont térnyerő módon vittem a pálya vonalvezetését. Mindenütt szűkítettem a fordulóimat és ezzel sok időt hoztunk magunknak. A lovam nem hibázott és gyors volt, ennyi. Nagyon örülök a duplázásnak, de remélem, hogy ezzel a Kovács győzelmek nem érnek véget.”

 



 

 

Kovácsolódó sikerek

 

A 6. versenyszámban, a fiatal lovak versenyében Kovács hegemónia jellemezte az erőpróbát. Az előző napon két számban is győztes Kovács Kaarlo feladta a leckét az utána következőknek gyors és hibátlan pályával a 120-125 cm magas akadályokon rendezett körben. Tőle aztán testvére Kovács Henri vette át a vezetést és úgy tűnt megnyeri a versenyt, azonban Técsy Attila beékelődött közéjük  utolsó előtti indulóként.

Kifelé menet a versenyzői lelátóról Kaarlo megjegyezte Attilának, hogy érezte az előző napi eredménye utáni visszavágást, de „a Kovács család hozta az első helyet Henri révén” – mondta mosolyogva.


Kovács Henri az eredményhirdetést követően elárulta a fiatal lovak pénteki versenyszámának megnyeréséhez vezető titkot. „Megnéztem Karloo-t, aki hibátlanul ment. Én csupán lemásoltam, egy picit gyorsabban. A családnak ez a harmadik elsősége két nap alatt. Mi mást mondhatnék, mint hogy Halason tényleg családias a légkör. Viccet félre téve, dinamikus lovaglás és a szokottnál is rövidebb fordulóim hozták meg az elsőséget.



 

Halasi nyert pécsről

 

Több szempontból is hazai versenyzőnek tapsolhatott a 41. CSI Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny közönsége péntek reggel. Halasi Olíviát és 8 éves Valentina nevű pej kancáját az egykor kiskunhalasi színekben olimpiára kijutott (Barcelona 1992, Atlanta 1996) Sós Attila készítette fel és Olívia vezeték neve is a hazai környezetbe illett.

Az edző elégedett lehet Olívia taktikai érzékével, mert utolsó indulóként mérnöki pontossággal tartotta be az edzői utasításokat. Hibátlan lovaglásra törekedett a pécsi lovas lány és igazát első helye bizonyítja.


 
Olívia elmondta, hogy biztos pályát akart. „Megbeszéltem Attilával, hogy semmi kapkodás. Utolsó startolásom hátránya, egyben előny, mert mindent láttam, tudtam, hogy mindenki ütött, tehát ha nem verek akadályt, akkor jó eséllyel nyerhetek és úgy tűnik elbírtuk Valentinával a terhet. A nagyobb ifiben is nyeregbe szállok Agropoint Calendarral és remélem ott is jó kört megyünk ezen a remek pályán.”
 
 
 
 
2011.04.29.
 
Kovács Iván
 
Forrás:csikiskunhalas.hu
 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés