Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Kiskunhalas CSI, az első nap hírei eredményei PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. április 28. csütörtök, 21:16
A 2011 évi Kiskuhalasi CSI Díjugrató verseny hírei, eredményei:
 
Karloo győzelemmel nyitott és zárt


Már a reggeli első versenyszám közben érezhető volt Kovács Karloo felszabadult lovas teljesítménye és akkor azt mondta az eredményhirdetést követően, hogy remél ma még kiszólítják még a dísztribün elé. Karloo nem tévedett akkor sem és a negyedik versenyszámban sem, mint ahogy Chanel nevű lova sem. Jó darabig Solti Oresztész vezetett Centonával a hibaidős versenyszámban, de Karloo ütemes, térnyerő lovaglása a második helyre szorította a Baracskai SE lovasát.

Kovács Karloo azt mondta az eredményhirdetés után, hogy élvezte a versenyzést. „Nem volt semmi visszatartó erő. Chanel egy tapasztalatlan ló, hiszen csak nyolc éves, de úgy gondoltam hátha megbirkózik a 135 cm-es akadályokkal. A képesség benne van és érdemes volt kockáztatnom. Levegős volt a pálya, lehetett küldeni a lovat. Megfigyeltem, hogy a vizes árok után mindenki nagyívben fordult, de én előre elhatároztam, hogy amennyire csak lehet rövidítek. Minden összejött. Remek a pálya, remek a lovam, jó itt a légkör.”

A versenyszámban az első 10 lovas hibátlanul ment. A halasi versenyzők közül Sós Attila Kannaviva nyergében verő hiba nélkül két hibapontos időtúllépéssel a 12 helyen végzett, míg Füzér Gábor Retinával a 27. helyen hat hibaponttal.

A verseny pénteken reggel 8 órakor az ifjúsági lovasok versenyével kezdődik, 120 cm-es magasságú pályán.

Helyezések:

1. Kovács Kaarlo CHANEL Morris Lovas Klub 78,89 mp

2. Solti Oresztész CENTONA Baracskai LSE 78,95 mp

3 Ifj. Szabó Gábor ARANYKAPU INCELLO 2 Aranykapu LK 80,08 mp



Márk sietsége aranyat ért



Tíz centiméterrel emelték a magasságot a 3. ifjúsági versenyszámban. Az emelés azonban nem lepte meg a lovasokat, sőt! A Faház Kft. ifjú lovasa Bölcskei Márk huszáros rohammal vett minden akadályt, amit a lelátókon helyet foglaló iskolások vastapssal fogadtak. A kockázatos, rohanós versenyzés bejött a Rádiháza-Szendergő nevű lovát megülő Márknak, mert majd két másodperccel volt gyorsabb a Bagyánszki Gabriella-Cesanne párosnál.

Bölcskei Márk nyilatkozata is a versenyzéséhez hasonlóan gyors volt. Mindig így versenyzünk. Szendergő gyors lábú és tapasztalt ló, nem okozott nehézséget a tempó. A pályán talán túl nagy távolságok fordultak elő egyes akadályok között, így célravezetőnek bizonyult a dinamikus lovaglás. A távolságokra kellett vigyáznom, de megoldottuk. Számítottam a győzelemre és örülök, hogy ezen a legendás pályán sikerült jól megoldanom társammal a feladatot. 

A versenyszámban a kiskunhalasi Füzér Flóra is rajthoz állt és ígéretes kezdés után egy meredeknél kibillent a halasi lovas a nyeregből és leesett lováról, így kizárták. Flóra információnk szerint nem szenvedett komolyabb sérülést és a következő napokban még láthatja versenyezni a közönség.

Helyezések:

1. Bölcskei Márk RÁDIHÁZA-SZENDERGÕ Faház KFt. LSE, összevetében: 28,52 mp

2. Bagyánszky Gabriella CESANNE Prosper LK, összevetében: 30,04 mp

3. Ujvári Barbara THÁLIA Prosper LK, összevetében: 30,05 mp


Amina sikere az ifjúságiaknál


Hmaidi Amina La Cande nevű lovával győzött a 13.30 kor kezdődött az ifjúsági versenyzőknek kiírt erőpróbán. A számban heten neveztek és a Castilia SC lovasnője harmadikként startolva nagy tempóban lovagolta meg a 115 cm magas akadályokkal nehezített pályát. A szőke lány a következőket mondta a tiszteletkör után: „Nagyon jól sikerült a versenyszám. Jó tempóban mentünk a lovammal, kicsit kockáztattam is, de végig ura voltam a helyzetnek. Az utolsó akadálytól tartottam egy kicsit, de nem okozott nehézséget és hiba nélkül tudtam befejezni a versenyszámot. A pálya nagyon rendben van, öröm ilyen környezetben lovagolni.”

Helyezések:

1. Hmaidi Amina LA CANDELLA Castilia SC, összevetében: 30,74 mp

2. Halasi Olivia VALENTÍNA Lovasakadémia SC, összevetében: 36,62 mp

3. Ofenbeher Heléna VODOO Equirria Lovasklub, összevetében: 30,65 mp


Kovács Karloo az első nyerő


Kellemes, 20 fok körüli, borult, szélcsendes időben, kedvező körülmények fogadták a fiatal lovak versenyszámát a nemzetközi lovasverseny első körében. A lelátókon főleg általános iskolások vettek részt, akik ingyenesen jöhettek a lovas aréna területére csütörtökön délelőtt. A versenyszámot impozáns stílusú lovaglással, tudatosan rövid fordulókkal és precízen az ugráshoz igazítva Kovács Karloo nyerte Keve nyergében.

A Morris Lovas Klub fiatal sportolója boldogan nyilatkozta, hogy minden ideális volt a versenyszám közben. „Lovam, a hat éves pej mén Keve kitűnően vette az akadályokat és a szűk fordulók ellenére jó távolságban érkeztünk a gátakhoz. Örülök a győzelmünknek és még további versenyszámokban szállok nyeregbe a négy nap során. Cassiusra, akivel tavaly a kitartásos számot nyertük remélem kellemes pillanatokat okozok a kiskunhalasi közönségnek.

Eredmények:

1: Kovács Kaarlo-Keve Morris LK

2: Márki Zoltán- Chacco Boy V&S Lovasmajor

3: Bazsó Gergely-Contact Carussel SE


Lószemlével indult az első verseny nap



Korán indult az első nap a 41. CSI Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató lovasversenyen, hiszen az előző nap elhelyezkedett lovasokra lószemle várt már reggel 8 órakor. A versenybíróság elnöke, egyben külföldi bírója Peter Herchel és a hivatalos állatorvos Dr. Burucs Balázs jelenlétében mutatták be lovaikat a versenyzők. A vizsgálaton a lovak fizikai állapotát, versenyzésre kész állategészségügyi feltételeit ellenőrizték a bírák. A pálya eközben teljes készségét mutatja, a támogatók molinóitól színesen várja az első versenyszámot, amely 11. órakor, a fiatal lovak versenyével indul.

2011.04.28

Kovács Iván

Forrás:csikiskunhalas.hu






Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés