Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Nem bánta meg tettét a lógyilkos PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. április 28. csütörtök, 20:11
Budaörs – Csak azt sajnálom, hogy nem hagyták ott Felhő tetemét, akkor feldarabolhattam volna és odaadhattam volna a macskáimnak meg a kutyáimnak – fejtegette rezzenéstelen arccal Sz. László (57) a bírósági tárgyaláson.
 
Ahogyan arról a Blikk is beszámolt, a férfi tavaly nyáron hidegvérrel szúrta le a nála bértartásban lévő herélt lovat, annak 16 éves gazdája előtt.

Zombori Petra (16) Felhő tulajdonosa, ugyanis sérelmezte, hogy László nem megfelelően tartja lovát, ezért akarta elvinni tőle. Az Indiánnak becézett férfit erre elöntötte a méreg és egy 20 cm hosszúságú tőrrel lemészárolta a védtelen állatot. Brutális tettét azonban egyáltalán nem bánta meg.

 – Azt mondok, amit akarok! Azért szúrtam le Felhőt, mert az aznapi túra után nagyon kifáradt, ráadásul napszúrást is kapott. Öreg is volt, amúgy is meghalt volna – magyarázta László, hozzátéve: mivel az övé nem lehetett a ló, ezért nem akarta, hogy Petráé legyen.

 A fiatal lány sokáig képtelen volt feldolgozni hűséges társa elvesztését. Anyukája végső elkeseredésében pszichológushoz vitte lányát.

 – A borzasztó eset után Petra sokáig egyáltalán nem akart lovagolni. Hiába ült fel bármilyen lóra, az nem Felhő volt. Az is előfordult, hogy miközben egy másik lovon lovagolt hirtelen sírógörcsöt kapott – idézte fel a nehéz napokat Gabriella (43), az édesanya. – Végső elkeseredésemben már szakemberhez fordultam, ő segített Petrának, hogy feldolgozhassa a traumát.


Zombori Petra a még életben maradt lovakkal (Fotó: Mirkó István)


A kegyetlen állatkínzót az állatvédők is feljelentették, ebben az ügyben már meg is született az ítélet, ám László csak gúnyosan nevetett ezen. A lógyilkost mindössze 10 ezer forintra bírságolták, amiért minősíthetetlen körülmények között tartotta másik három lovát.

– Százezrek helyett csak 10 ezer forintot kellett fizetnem a rossz tartási körülmények miatt - vigyorgott a férfi, akinek kertjében állítólag több lótetem is el van ásva. - Ennek a tárgyalásnak is örülök, legalább hoz némi izgalmat az életembe.

2011.04.28.

Pintér Luca

Forrás:Blikk.hu

Videó Felhőről





Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés