Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Overdose egy hónapja gyakorolja a startgépbe való beállást PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. április 14. csütörtök, 06:31

Overdose az elmúlt hetekben több mint félszázszor ment át az istállója mellé épített startgép-szerű kapun. Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak elmondta, pontosan tudják, hogy mekkora a különbség a megszokott, nyugodt környezet és egy versenyszituáció között, de bíznak benne, hogy ez, ha csak egy kicsit is, de elősegíti a startgépbe történő könnyebb bemenetelét, és azt, hogy Overdose-ban semmilyen nyomot ne hagyjon a tavalyi baden-badeni eset.


Egy bő hét van hátra Overdose első idei versenyéig...

Már csak a formaidőzítésen dolgozunk, a napokban végzi az utolsó gyors munkáit, szinte minden tekintetben készen áll a versenyre.

Nemrég feltűnt az istállója mellett egy furcsa szerkezet...




Egy hónappal ezelőtt felállítottunk egy startgépet idéző kaput. Ezen minden nap munkába menet, és munkából jövet átmegy Overdose, és persze a többiek is, mivel nem csak nála jelenthet problémát a startgépbe történő beállás. Persze tudjuk, hogy más a versenyhelyzet, és más a számára megszokott, nyugodt környezet, ám bízunk benne, hogy ez, ha csak egy kicsit is, de elősegíti a startgépbe történő könnyebb beállását.

Van azonban egy további fontos tényező is: Overdose szinte valamennyi versenyén kapucnival a fején állt be a startgépbe. A tavalyi pozsonyi futásán Gary Hind maga takarta el Dózi szemeit egy sárga törülközővel. Utána, Budapesten szintén könnyen állt be a gépbe kapucnival a fején, majd jött Baden-Baden...


Overdose tavaly, a pozsonyi startgépnél.
(Mivel a tribünön álltunk, csak a kivetítőről tudtuk lefotózni.)

Ha visszanézzük Overdose baden-badeni kudarcát, az a momentum zavarta meg őt, amikor lovasa lehúzta a fejéről a kapucnit. Pedig ezzel a csuklyával a fején, korábban mindig nagyobb gond nélkül be lehetett őt vezetni a startgépbe. Valószínűleg egy kicsit meg is zavarodott attól, ahogyan tuszkolták, hiszen korábban ezt nem láthatta. Talán nem is értette, mi történik körülötte.

Akik kicsit is benne vannak a szakmában, vagy kisebb-nagyobb rendszerességgel járnak galoppversenyekre, azok pontosan tudják, hogy sok lovat csak kapucnival a fején lehet „berakni” a startgépbe. A tévéközvetítésben Pécsi István kommentátor szinte könyörgő hangon ismételgette, hogy rakják már rá a kapucnit a fejére...

Nem kizárt, hogy ez a fokozott idegállapot Overdose vérvonalában egy öröklött tulajdonság. Apai ágról fiatalabb húga, Holdfény, szintén nálunk áll tréningben. Őt el is tiltotta a versenyintézőség a síkversenyektől, mivel még kapucnival a fején sem áll be. Ezért idén akadályversenyekben próbálkozunk vele, mert azokban nem gépből történik az indítás, hanem a lovak egyvonalban állnak, és zászlóra indulnak. Ez az izgalmi állapot valahol kódolva lehet a génjeikben.

Hány kapucnit visztek magatokkal Hoppegartenbe, és hányszor fogtok beszélni a startszemélyzettel, hogyan kell Overdose-t berakni a gépbe?

Ezért is szerencsés, hogy az első idei versenyére egy számára ismerős környezetben kerülhet sor, hiszen korábban hónapokat töltött Hoppegartenben. Az is fontos, hogy nem a legnevesebb meetingek egyikében kezd, hiszen ha egymást követnék a nagyobbnál nagyobb versenyek, nem várhatnánk el, hogy külön figyeljenek rá. Amit mi is megteszünk, és igyekszünk, hogy minél simább legyen a startja. Reméljük, hogy elfeledte Baden-Badent, és nem hagyott benne mély nyomot mindaz, ami ott történt a startnál, és ami elvette az erejét.

2011.04.14

Forrás:pannoniaoverdose.hu





Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés