Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Kovács Kaarlo nyerte Kaposvár Díjugrató Nagydíját PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. március 28. hétfő, 07:31
Telt ház előtt, magyar győzelemmel ért véget a kaposvári Pannon Lovas Akadémián megrendezett Mesterek tornája nemzetközi kétcsillagos díjugrató viadal.

A Nagydíj döntőjében, a Turi József emlékversenyen a 26 fős mezőny egyetlen hibátlan indulójaként Kovács Kaarlo szerezte meg az első helyet Agropoint Cassius nyergében.

 

Kovács Kaarlo és Cassius

 

Már a 145 centis, technikás pálya első fordulója feladta a leckét az indulóknak. Az elsőként induló Szuhai Gyula rögtön hibátlant ment Brodyval, ezt követően azonban már csak négy páros volt képes erre a bravúrra. A hármasugrás sok lovason kifogott, és mindenki alaposan elfáradt, amire végig ért a 12 akadályból álló pályán. Több fiatal újonc is szerencsét próbált a Nagydíj-kategóriában ezen a délutánon, több-kevesebb sikerrel. A folytatásban Kovács Kaarlo, Tóth László, a korábbi többszörös magyar bajnok Szász Attila és a lengyel Lukas Koza csatlakozott még Szuhai Gyulához, és a szabályok értelmében a két legjobb négy verőhibás lovas, Petheő Ákos és Reischl Márton is továbbjutott a második fordulóba.

A második körre is maradt izgalom bőven. Szuhai Gyula Brody nevű lova leverte az utolsó akadályt, így a címvédőnek ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel, Tóth László ugyanis gyorsabb volt nála bő két másodperccel. Utolsóként a Kovács Kaarlo, Agropoint Cassius páros lovagolt a pályára, és a taktikus, hibátlan lovaglás első helyezést ért. A tehetséges, 26 esztendős lovas a Turi József Vándorkupát is átvehette.

 

Kovács Kaarlo és Cassius úton a győzelem felé

 

- A hét elején még lázas volt a lovam, az is felmerült, hogy nem jövünk el Kaposvárra - mondta a boldog győztes, akire ebben az évben a felnőtt válogatottban is számít a szövetségi kapitány. - Nehéz volt a pálya, de szerencsére nem izgultam túl a versenyt, és sikerült verőhiba nélkül zárnunk mindkét fordulót.

A háromnapos nemzetközi viadal legjobbjai között 13 millió forint pénzdíjat osztottak szét.

Eredmények.

Silver Tour, II. forduló (46 induló):  James Wingrave (magyar, Agropoint Carta nevű lován) 0 hibapont – 51,96 másodperc, 2. Piroska Zoltán (magyar, Zsorzsett) 0 – 52,48, 3. ifj. Szabó Gábor (magyar, Aranykapu Incello 2) 0 – 53,4.

 Gold Tour, II. forduló  (34 induló): 1. Tóth László (magyar, Masni) 0 – 58,54, 2. Técsy Attila (magyar, Peron) 0 – 61,07, 3. Lukas Koza (lengyel, El Camp) 0 – 64,76.

Silver Tour döntő (63 induló): 1. Horváth Balázs (magyar, PM Jolly Wood) 0 - 36,96, 2. Kormos János (magyar, Sir Winston) 0 - 37,89, 3. ifj. Kövy András (magyar, Pebeus) 0 - 38,60.

Arany kör, döntő, Kaposvár Város Nagydíjáért, Turi József emlékverseny (26 induló):

1. Kovács Kaarlo (magyar, Agropoint Cassius) 0 hibapont, 2. Tóth László (magyar, Masni) 4 - 55,44, 3. Szuhai Gyula (magyar, Brody) 4 - 57,91.

2011.03.28

Forrás:somogysportja.hu

Fotó:Muzslay Péter



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés