Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Elkezdődött a Lovastanár és Szervező szak a Szent István Egyetemen PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. március 22. kedd, 12:37
 
 
Egyre nagyobb érdeklődés mellett 
 

Tanévkezdet a LOVASTANÁR (HIPPOLÓGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAKON 
 

 
 
 


 
 
A Lovastanár (Hippológus) és Szervező Szakon  február 28.-án – igen nagy érdeklődés mellett – a 2011-2012. tanévben 30 hallgató kezdte meg tanulmányait a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. (2007-2008-ban 19-en, 2009-2010-ben 24-en szereztek diplomát).
 
 
Ezt az átütő sikert mindenekelőtt az egyedülálló, világhírű oktató-kar, a folyamatosan korszerűsített gyakorlati értékű tananyag, valamint a gyakorlati oktatás Európa-hírű helyszínei alapozták meg.
 
 
 
                                       Az Egyetem hallgatói Dr.Sótonyi Péter Professzorral a Tattersalban

Az Egyetem öt karának nemzetközi rangú professzorai, egyetemi lovastanáraink és más rangos lovas személyiségek oktatják az öt féléves tananyagot. Így mások mellett a tizenháromszoros fogathajtó világbajnok Lázár-testvérek, Dallos Gyula huszonötszörös díjlovas-bajnok, a lovassportok egyetlen mesteredzője, Széplaki Pál (díjugratás) és Tuska Pál (military), szakedzők, olimpikonok, egyetemi lovastanárok, tovább Szalontai Zoltán western Európa-bajnok, Kassai Lajos lovasíjász világbajnok; a nemzetközi Lovas Szövetség kiemelt bírói és páplyaépítője. 

Extra gyakorlati oktatóhelyek: Lázár Lovaspark, Domonyvölgy; Dallos Gyula Xenophon  Díjlovagló Központ, Dunakeszi; Nemzeti Lovarda, Budapest; Lovasterápia Központ, Fót; Szalontai Western Ranch; Kassai Lajos Lovasíjász Központ; a Magyar Lovas Szövetség országos bajnokságainak kiemelt helyszínei.

 

 
Sótonyi Professzor előadás közben
 

 

 
Sótonyi Professzor előadás közben
 
 
 
Az első félévben az állatorvos- és állattudományok között például az anatómia, belgyógyászat, járványtan, szaporodásbiológia, sebészet, ortopédia, patkolástan, vagy genetika, etológia, takarmányozás szerepel – zömében gyakorlati helyzetben.
A második félévben a ló-lovaságazat gazdasági, közgazdasági ismereteit oktatják. A következő három félév aztán igazából a lovaké, a kilenc lovassport szakágé – kimondottan gyakorlati körülmények között (a három olimpai szakág: díjugratás, díjlovaglás, military, továbbá fogathajtás, lovastorna, távlovaglás- és hajtás, reining, western lovasíjászat). 

 
 
 
Patkolástan gyakorlat az üllői Állatklinikán
 

 
 
A hallgatók a legülönbözőbb területekről érkeztek. Van köztük lovasedző, belovagló, agrármérnök, erdész, környezetvédő, ménesigazgató, közgazdász, energetikus, programozó, tudományos kutató, biológia- és nyelvtanár, kommunikációs szakember, tengeri szállítmányozó, színművész és filmrendező, saját vállalkozását (lovas vállalkozását) vezető.  

Közös vonásuk: tudásvagyont gyarapítani érkeztek a rajongásig szeretett lovak világába! 

Ami a legfontosabb:  jelentős a kapcsolatuk, kötődésük a lovakhoz! A társaság mintegy a felének – együtt több mint száz – lova van. Huszan rendszeresen lovagolnak, vagy hajtanak; közülük heten versenyszerűen. Nyolcuknak lovas képesítésük van (edző, belovagló-edző, rajtengedély vizsga). A jövőt tekintve különösen fontos, hogy a társaságnak kereken a háromnegyede tervezi: hogy – szándékuk szerint az egyetemi tanulmányaival párhuzamosan – a Magyar Lovas Szövetségnél lovasedzői bizonyítványát is megszerzi. 

Diplomás, nyelveket (van aki több nyelvet) beszélő, kitűnő társaság tanul a Lovastanár (Hippológus) és Szervező Szakon.
Készülődik a lovasértelmiség!  

Dr. Prof. Fehér Károly
 
2011.03.22
 
 
Forrás:lovasszovetseg.hu
Fotó:Bertók Viktor
Horsetrader.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés