Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Elkészült a Nemzeti Lovasprogram, az ifjúságot is bevonnák PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. március 20. vasárnap, 11:03

Kétéves szakmai munkát követően elkészült az új Nemzeti Lovasprogram, amelynek célja a magyarországi lovassport tömegesítése és az ágazat presztízsének javítása – mondta Fehér Károly, a Magyar Lovassport Szövetség kommunikációs igazgatója csütörtökön egy zánkai konferencián.

Fehér Károly az első Veszprém Megyei Lovas Konferencián tartott előadásában kiemelte, hogy a kidolgozott stratégia komplex módon foglalkozik a lovas ágazattal, és legfontosabb feladata az ifjúság bevonása a lovassportokba. Ennek egyik részeként Magyarországon a tantervbe szeretnék beépíteni a lovasoktatást. Szólt arról is, hogy Veszprém megyében szép példája van már az iskolai lovasoktatásnak a tihanyi iskolában, ahol a tanárok, a diákok, a szülők és az önkormányzat összefogásával már oktatják ezeket az ismereteket.

 

Elmondta, hogy a lovas ágazat elismertségének javítását is szolgálja az új stratégia, melynek érdekében színvonalas nemzetközi rendezvényeket kell tartani Magyarországon. Kiemelte, hogy az első fogathajtó kontinensviadal negyvenedik évfordulójára rendezik meg ismét Budapesten a sportág Európa-bajnokságát, továbbá augusztus 17-20. között a Hősök terén lesz az Új Nemzeti Vágta. Fehér Károly szerint Veszprém megyében a lovassport fellegvárai közé – Pápa, Nagyvázsony, Szentgál, Balatonfüred mellé – felsorakozott Zánka is, ahol az ifjúsági centrum 210 hektáros területén felújított stadion, fedett és szabadtéri sportpályák mellett háromezer fő befogadására alkalmas szálláshelyek állnak rendelkezésre.
 
 
Lázár Vilmos a parlamentben tárgyal a magyar lovas sportért
 

Horváth Zsolt (Fidesz–KDNP), az új Nemzeti Lovasprogram jogi hátterének kidolgozója a zánkai konferencián elmondta: a szakmai munkát Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke határozta meg. Az országgyűlési képviselő végzi a program gyakorlati megvalósulásának elősegítését és a társadalmi egyeztetést.

Horváth hozzátette, a magyar szövetség honlapján olvasható stratégia bemutatására konferenciasorozatot szerveztek, ennek első állomása Veszprém megyében Zánka. Ezt követően az ország más részeibe is elviszik a szakmai előadásokat. A társadalmi egyeztetés során bemutatják, hogy mit jelent a társadalomban a ló és a lovas, gyakorlati és elméleti bemutatót tartanak a ló- és lovassportnak az egészségügyben, a turizmusban, az oktatásban és a munkahelyteremtésben betöltött szerepéről. A fórumok végén szeretnék, ha a kidolgozott stratégia a kormányzati program részévé válna.

A szakágak képviselőinek segítségével kidolgozott tervezet bemutatja, hogy az ágazat támogatást nem igényel, önfenntartó tud lenni – emelte ki a képviselő, hozzátéve, hogy a kezdeti kormányzati szerepvállalást követően profitot termel.


2011.03.20

Forrás:mno.hu
 
 




Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés