Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Az ugróstílus
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
2011. március 10. csütörtök, 19:09
Valamelyik nap véletlenül odatévedtem egy "komoly" lovas oldalra az interneten. A "vak" király oktatta "világtalan" alattvalóit arra, miképpen kell ugratni. Szerinte, mielőtt még a ló elemelkedne a földtől, előre kell vetődni, megelőzvén a lovat, s így megkönnyíteni számára az ugrás fölött való átkelést.
 
Hát így is lehet, de ez inkább a mutatvány kategóriába sorolható, nem pedig az ugratáshoz. No, szóval ezt én másképpen tudom, de attól még nem baj, ha kísérletezik az ember. A lónak akkor tud az ember a legtöbbet segíteni, ha a mozgás minden fázisában egyensúlyban marad, akár az ugrás fölött is.
Na mármost ha valaki előreveti magát, akkor már alapból megszűnik az egyensúly, nem beszelve arról, hogy az ugrás után még elől lóg a lovas vagy három-négy vágtaugráson keresztül, mire visszanyeri az egyensúlyát. Az mondjuk pech, hogyha a következő ugrás túl közel van, bár nézhetjük a jó oldalát is, mert így talán nincs ideje újra vetődni. Szerintem a könnyítés ahhoz hasonlít leginkább, amikor az ember áll a földön egyenesen, és abból előre hajol. Ahhoz, hogy ne ess el egyensúlyban kell maradnod, tehát nem csak a felsőtest mozdul, hanem a csípő is mozog hátra felé. Próbáld ki !
 
Egyébként a legnagyobb segítséget a jó ugróstílus kialakításához egy megállós ló tudja nyújtani, mert ha az elején említett "stílusban" próbálkozol, akkor hamar átváltozhatsz lovasból alacsonyan szálló repülő objektummá.
 
 
Panyi György dijugrató
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

Hozzászólások 

 
0 # Kovács Ferenc 2013-07-03 21:26
Azannya! Hányezerszer hajtogattam: az ugratás lényege a könnyjtéskor a váll-popó ellentétes mozgása :-)
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés