Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

A lovak nem beszélnek, mégis mindig mondanak valamit !
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
2011. március 08. kedd, 17:19
Beszélni mindenki tud a lovakkal, de figyelni rájuk már annál kevesebben. Pedig még egy rakás kutyaszar is "szól" az emberhez, amikor ott hever az út közepén.
Rengeteg dolgot mond, csak nem vagy tudatában.
 
A legtöbb embernek azt mondja: - Ne lépj rám, mert büdös lesz a cipőd, összeszarozod az autódat, aztán otthon az asszony majd leordítja fejedet, hogy már megint nem figyeltél, stb. stb. és meg folytathatnám !
Nos, egy ló jóval bonyolultabb szerveződés, mint a kutyaszar, hát képzeld el, mennyi mindent mond nekünk, de persze mi nem figyelünk még saját magunkra sem, akkor hogyan lennénk képesek figyelni egy lóra.

Már amikor belép az ember a boxba, és mondjuk éppen szénát eszik. Felénk forditja a fülét, - amit  észre sem veszünk - és azt mondja : -  Szia, látom hogy itt vagy, de most amint látod el vagyok foglalva, gyere be egy kicsit később, vagy ülj le ide mellém addig amíg befejezem. Természetes számunkra, hogy ezt nem vesszük figyelembe, felrángatjuk a fejét és már tesszük is a zablát a szájába.

A ló meg csak sóhajt egy nagyot és türelmesen annyit mond: - Na ez a ...sz már megint nem hallotta meg amit mondtam neki ! - és békésen hagyja, hogy azt higgyük magunkról, amit akarunk. A lovak nem beszélnek, mégis  mondanak valamit, az emberek meg beszélnek, de nem mondanak semmit !

Panyi György Dijugrató


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés