Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

A "jelszó"
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
2011. március 03. csütörtök, 19:24
A minap elhívtak egy lóhoz. Mind a tulajdonost, mind a lovat jól ismerem. A hölgy mindig akkor hív engem a lovához, ha Brandoval ( ez a derék négylábú neve), valami baj van. Vélt, vagy valós okok miatt nincs ideje lovagolni, illetve törödni vele, ezért tele van a nyerges különböző "varázsfelszerelésekkel", amik mind azt igérik, hogy a használatuk által varázserő birtokába jutsz, s a lovad pontosan úgy fog szárnyalni, mint táltos paripa a felhők fölött.
 
Persze mindig bebizonyosodik, hogy rászedték, de állandóan feltűnnek új varázslók, a legújabb találmányaikkal, s mégiscsak könnyebb elhinni azt, hogy egy csapásra jóra fordul minden, mint azt az elavult frázist hallgatni, hogy kemény munkával hosszú idő alatt megtanulhatsz lovagolni. Nos, ilyen előzmények után léptem be Brando boxába.
 
Köszöntem ahogy illik, hiszen én sem szeretem, ha valaki ajtóstól ront be a házamba.
- Helló Brando ! Válaszképpen Brando befordult a sarokba, a farát fordítva felém.
 
Elidultam a fejéhez, mire ő ismét farral fordult felém és még fel is dobta, mintha meg akarna rúgni. Innentől lefordítom a" beszélgetést".
 
Az, hogy feldobta a farát, azt jelentette: - Kérem a jelszót !
- Hé, Brando, ne hülyéskedj, én vagyok ! - Azt mindenki mondhatja, kérem a jelszót ! - és ismét felém dobta a farát.
- Rendben, ha ragaszkodsz hozzá ! - azzal a kezemben lévő kantárt hosszúra engedve, tisztes távolból rázoommoltam egyet a farára. Ijedten ugrott be a sarokba, de miután nem mozdultam megnyugodott, majd lassan odafordult hozzám, és a hasamnak nyomta a homlokát.
 
- Ááá, te vagy az főnök, ne haragudj nem ismertelek meg ! Látod milyen világban élünk, mindenki úgy próbál megélni ahogy tud, és amióta bevezettem ezt a jelszó rendszert, nagyságrendekkel több répához jutok, mint előtte. Ugyanis, ha nem tudják a jelszót, akkor azt répával is lehet helyettesíteni.
 
Minden nap más jelszó van, például tegnap kettő répa volt, tegnapelőtt három, persze ez attól is függ, mennyire vagyok éhes. Remélem nem neheztelsz rám ! No, de menjünk, mozogjunk egy kicsit !
Brando nagyon jól ment, semmi probléma nem adódott, de amikor búcsúztunk el, még annyit mondott: - Tudod főnök, néha megalázó, amikor hamis bizonyítvánnyal próbálkoznak bejutni a szívembe ! Azzal odanyomta a homlokát a hasamhoz..........
 
 
Panyi György Dijugrató
 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés