Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Kovács Henri még nem tudja, milyen lóval versenyez idén PDF Nyomtatás E-mail írása
2011. február 14. hétfő, 17:55

Kovács Henri még nem tudja, milyen lóval versenyez idén

A népszerű díjugrató közel fél évet tölt itthon, elsősorban olyan lovat keres, amellyel sikeres lehet akár hosszabb távon is. Jelenleg 5-6 ló is a látókörében van és edz velük, de még nem tudja melyik lesz számára a „befutó”.

 „Továbbra is keresek olyan lovat, amellyel az idei szezonban sikeres lehetek. Jelenleg 5-6 lovat próbálgatok itthon Balástyán, de még nem tudom melyik lesz közülük az amelyiket magammal viszem” – mondta Kovács Henri arra a kérdésre válaszolva, hogy idén vajon milyen lóval indul a nemzetközi versenyeken.

 

 

 Kovács Henri

  Jelenleg még azt sem tudja, hogy fiatalabb, vagy idősebb tapasztaltabb lóval vág neki a szezonnak. A fiatalabbakhoz több idő kell, míg a rutinosabb lovak már készen vannak. Az idősebb lovakkal csak akkor nehéz, ha már elrontották őket.

 „Jobban szeretem azokat a lovakat, amelyek még rutintalanok, mondhatni szüzek a versenyzésben, mert így a saját stílusomra tudom őket alakítani” – mondta a 21 éves klasszis.

  Henri nemrég Németországban járt, ahol egy ló árverésen is részt vett. Elmondta, nagyon tetszett neki az egész szervezettsége, de vásárolni nem tudott, mert 3-4 éves csikókat árvereztek.

 Németország előtt azonban még Janik Attila lovardájában tartott bemutatót és adott tanácsot kezdő és haladó lovasok számára a helyes ülésről, tartásról, saját tapasztalatairól. Örömteli volt számára, hogy mindenki meghallgatta, és elfogadta amit mondott nekik.

  Henri 2009-től Amerikában készül és versenyez Katie Monahan-Prudent irányítása alatt, és ugyan most már november óta itthon van, e-mailen tartják a kapcsolatot. A magyar lovas örül, hogy az időjárás kicsit jobbra fordult, mert így többet tud a szabadba edzeni a lovaival.

  A folyamatos edzésekre szükség is van, hiszen hamarosan indul a szezon. Először a Nemzeti Lovardában áll rajthoz, majd március 13-15 között indul egy jelentős versenyen, míg áprilisban egy minősítő viadalon méreti meg magát.

 

 2011.02.14

 

Forrás:molcsapat-lovaglas.blog.hu

 

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés