Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Magyar Lovas Szövetség Számvetése 2010 PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. december 23. csütörtök, 18:52

A leköszönt esztendőben lovastársadalmunk ajándékot kapott: szakértőink közel kétéves munkája nyomán alkotott és a Parlament Felső Házában – nagy érdeklődés mellett – bemutatott Új Nemzeti Lovasprogramunk útjára indult.

 

Programunk – többek között – a teljes lovaságazat stratégiai lehetőségeit, célrendszerét, a feladatokat, a várható eredményeket, az azonnali, valamint a középtávú feladatokat, mindezek anyagi és jogi hátterét felöleli; vagyis konkrét lépéseket fogalmaz meg.

 

Az Új Nemzeti Lovasprogramunk nem csupán a szakmai, hanem a politika fogadókészségével, akaratával és támogatásával – reményeink szerint – országgyűlési határozat és kormányprogram része lesz.

 

A lovasszakma sokkal inkább adni szeretne, mint kérni. Csak lehetőséget szeretnénk kapni. Ennek megvalósítására lovaságazatunk, lovassportunk, a lovaskultúra újjászületésére most kivételes, lovastörténelmi esélyt kaptunk.

A nagy kihívás ezután következik: az esélyt sikerre kell vinnünk. Lovastársadalmunk képes és kész az újfeladatok megvalósítására.


Ami házunk táját, a Szövetségben folyó munkát illeti.

 

Az elmúlt évben a létszámában szűkített, ám az új feladatok sorával munkához látott elnökségünk – megítélésem és a visszajelzések szerint – jól vizsgázott.

 

Vállaltuk, teljesítettük! Működik az átlátható pénzügyi- és működési rendszerünk.

 

Az új Szervezeti és Működési Szabályzatunk szervezettebbé és számonkérhetőbbé teszi munkánkat. Hosszú évek vajúdása után formálódik, érdemibbé válik a kapcsolatunk a gyakorlati lovas élettel, a megyei szövetségeinkkel. Ennek alátámasztására és gyakorlati megvalósítására – a feladatok tételes meghatározásával – együttműködési megállapodást kötöttünk.

 

Számos – kölcsönösen előnyös – tárgyaláson vagyunk túl. A Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Nemzeti Sportszövetséggel és szakszövetségeivel, és más döntéshozókkal folytatott tárgyalásainkon sikerült kapcsolatainkat ígéretesen továbbfejlesztenünk.

 

Hallattuk hangunkat a Nemzetközi Lovas Szövetség kongresszusán, ahol több javaslatunkat kedvezően fogadták.

 

A szakágaink tisztújító közgyűlései egyértelmű üzenetet küldtek: a magasabb szintű minőségi munkához szakmai, szellemi megújulásra van szükség! A vérfrissítés eredményeként az eddig is többet vállalók mellé új lendületet hozó emberek kerültek e testületekbe.

 

A szakágaink a terveik szerint sikeresen rendezték versenyeiket; előrehaladást érzékelünk a „feketeversenyek” visszaszorításában; sikeresen folytatódtak a szakmai műveltséget bővítő tanfolyamok. A díjugrató Szász Sándor a Kentucky Világjátékokon elért harmadik helyével is jelezte: díjugratóinkkal rangos nemzetközi versenyeken egyre inkább számolni kell.

Fiataljaink ígéretesen fejlődnek. Erre utal többek között a Vecsésen rendezett Junior Fogathajtó Világkupa éremtermése.

 

Sikeres nemzetközi rendezvényeink élén a IV. OTP Bank Lovas Világkupa áll. Tovább gazdagodó programunk a nagyközönség, a hazai és a külföldi szakmai-közvélemény általános elismerését váltotta ki.

 

Rendezvényeinkhez, terveink valóra váltásához támogatókat, szponzorokat igyekszünk megnyerni.

Ám egyértelmű: anyagi és szellemi támogatás – amit inkább befektetésnek neveznék – csak színvonalas, igényes, közönséget vonzó, nemzetközi szintű rendezvényeinkhez remélhető.

 

Terveink szerint – a Lovas Világkupa mellett – a Nemzetközi Lovas Szövetség egyetértő támogatásával – feltehetően 2011. augusztus 20.-án, nemzeti ünnepünkhöz méltóan – Budapesten nagyszabású, látványos nemzetközi lovas rendezvényre készülünk.

 

Ezzel – reményeink szerint – a 2017 évi olimpián kívüli sportágak, valamint a 2018 évi Lovas Világjátékok rendezésének alapját vethetjük meg. Bízunk benne, hogy tárgyalásaink sikerre vezetnek.

 

Szép hagyományainkat folytatva 2011 februárjának utolsó hétvégéjén pedig a Budapest Marriott Hotelbe a Nemzeti Lovas Bálunkra hívom, várom Önöket.

 

Az elismerésre méltó, jobbító szándékú közös munkánknak csupán legelején tartunk. A rend, a fegyelem, a minőség, szakmai munka, a szervezettség és a mindezeket segítő közös gondolkodás további erősítésében változatlanul sok a feladatunk.

 

Meg kell alapoznunk lóállományunk érdemi növelésének feltételeit (a munkahelyteremtés, a termőföld-, rét- és legelőhasznosítás, a vidékfejlesztés okán is). Szövetségünk szakmai hátterével gyorsítanunk kell a kibontakozást ígérő oktatási programunkat (a tantervbe iktatott iskolai lovasoktatás integrálása, állami szerepvállalással).

 

További feladataink vannak a lovasszervezetek korszerűsítésben, a jogalkotásban, a korszerű lovas létesítmények fejlesztésében, a tenyésztési módszerek alkalmazásában, s mindenek előtt az ifjúság felkarolásában. Áldozni kell rájuk sokat: pénzt, figyelmet, lovas szellemiséget. Ez a legbiztosabban megtérülő befektetésünk.

 

Van egy ország, ahol helye van a lónak. Legyünk újra lovasnemzet. Úgy legyen. Ám addig még nagyon sok a tennivalónk.

Új Nemzeti Lovasprogramunk ezt a célt, a lovaságazat, a lovaskultúra felemelkedését, presztizsének visszaszerzését szolgálja.

 

Köszönöm az elmúlt évi támogatást. További boldogulásunkhoz kérem és remélem lovastársadalmunk összefogását, segítségét.

 

Szép Karácsonyt, Boldog Új Évet, további sikereket, jó egészséget kívánok.

 

Budapest, 2010. december, Karácsony hava.

 

2010.12.20

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés