Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lovasvilágkupa Szombati összefoglaló PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. december 04. szombat, 19:28

Dobrovitz József  csapatvilágbajnok és Daniel Würgler többszörös svájci bajnok négyesfogathajtók és barátaik – ifj. Dobrovitz József és Osztertág Kristóf - látványos fogatshow műsorral lepték meg az aréna nézőit. A karusszelben négy hatosfogat tökéletes harmóniában vett részt. Huszonnégy gyönyörű szürke ló fantasztikus összhangban ,,írta” a köröket, ,,rajzolta” az íveket az arénában. Amikor egymás mellett haladt a négy hatosfogat, olyan volt a kép, mintha egy ménest hajtottak volna be a hajtók. A zene gyorsulása az iram fokozását jelentette, ütemes vágtába váltott a jármód és csodálatos tűzijáték látványa kápráztatta el a nézőket. Kilencvenhat patkó dobogása és egy hatalmas befejező vágta köszönte meg a hálás közönség tapsát.

 


Lázár Vilmos nyerte a Ride and Drive versenyszámot.

A Magyar Lovas Szövetség elnöke többek között az öttusa sport bajnokaival (Tibolya Péter, Hánzély Ákos, Martinek János, Gyenesei Leila) versenyzett.
A különleges versenyszámban megmérette magát Sasvári Sándor színművész és Habsburg Eilika is.


Kisbéri lovak az élen

A védett magyar lófajtáink számár kiírt gas.hu versenyszámban 12 ló indulhatott. Mráz Tamás három kisbérivel jutott be az összevetésbe, ezek közül kettővel az összevetésben is hibátlanul lovagolt.

 

A 7 éves Rakéta III- Formás II származású mén, Rakéta Remény valamivel gyorsabban teljesítette a pályát, mint a Maxim XIII-9- Maxim Méry származású 13 éves Mimi. Egy verőhibát vétett az összevetésben Gonda Márta Amati Adonisz nevű Amati X Maxim Tündérke származású 10 éves heréltje.  

 

  Mráz Tamás harmadik lova, Maxim Mokka két verőhibával végzett a negyedik helyen, három verőhibát vétett az összevetésben Istafan IQ (kisbéri), Ideál (Furioso-North Star) és Széptevő Gidrán
 


Angyalok és démonok

A Sóskúti Szárnyaló Egyesület, a Budapesti Lovasklub, és a Pasaréti Honvéd 12 válogatott tornásza tartott látványos bemutatót. Közös zenére, elszakadva a kötelezően előírt gyakorlatoktól, felszabadulva mutatták be, hogyan kellene mindekinek kezdenie a lóval való együtt mozgást. Persze ez a szint a többségnek kitűzött célként szerepel,  de már Széchenyi Dénes is megírta az Adalékok a lovaglás oktatásához című munkájában, hogy tanítványait a ló mindkét oldalára, mind három jármódban fel s le ugratta. Tette ezt a baleset mentes lovaglás elérése érdekében.
 


Újabb Wingrave siker a IV. Lovas Világkupán

Úgy tűnik, Jamie Wingrave-nek minden bejön az idei Világkupán. Krucsó Szabolccsal „Agropointos” csapatot alkotva verhetetlennek bizonyult párosuk, így „Jimbo” már a harmadik győzelmet söpörte be két nap alatt.   A staféta első tagjaként azzal az Agropoint Carta-val indult, amellyel pénteken megnyerte a nyitószámot: magabiztos, gyors pályát teljesített. Krucsó Szabolcs lova, Agropoint Casparov ütött ugyan egyet, de idejük még így is elég gyors volt ahhoz, hogy megőrizzék első helyüket. Második helyen végzett a sokáig vezető olasz Arioldi páros, közülük a junior korú Francesca a pénteki Világkupa minősítő versenyszámban elért második helyével már bizonyított. Harmadik helyen Szabó Anita és Sebők János végzett, Very-N-nel és Chanellal.

 

Kurcsó Szabolcs: „A taktikánk egyszerű volt: hiba nélkül, minél gyorsabban lovagolni. Sajnos a váltás nem pontosan úgy sikerült, ahogy szerettem volna és a lovam ütött egyet, de még ez is belefért, olyan jó időt mentünk.”

Eredménylista itt!

2010.12.04

Forrás.lovasvilagkupa.hu

 

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés