Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Póni díjugrató és fogathajtó staféta az OTP Bank Kupáért PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. december 04. szombat, 12:25

A magyar póni díjugratók és egyes fogathajtók legjobbjai álltak rajthoz a szombat délelőtti versenyszámban. Nyolc páros teljesítette a 6 ugrásból és 7 fogathajtó akadályból álló pályát.

 

 

Kurdics Mihály szakszerű kommentálása mellett egy előfutó páros, a díjugrató Schablauer Luca és a fogathajtó Lehőcz Dávid mutatta be a közönségnek a teljesítendő feladatot. A feladatot a díjugratók kezdték, majd a váltás után a fogathajtók küzdötték le az akadályokat. A páros együttes teljesítménye alapján alakult ki a végső sorrend. Az elsőként induló páros – Bogár Bettina és Lehőcz Dávid – hibátlan teljesítéssel, fantasztikus összidővel kezdett. Ezt a eredményt a további párosok nem is tudták meghaladni, s ez a végső győzelemet is jelentette számukra.

 

 

A pilisvörösvári Bogár Bettina Csinos nevű lovát lovagolta, a Tahitótfalut képviselő Lehőcz Dávid fogatában a lipicai herélt, Siglavy Báró Vili teljesített, segédhajtó Bodor Márk volt. Másodikként ért célba szintén hibátlan teljesítéssel a budapesti Lassú Ferdinánd és a Komádiból érkezett Kenéz Fruzsina páros. Harmadik lett, egy verőhibával, a nemesvámosi Kopf Laura és a csóri Palkovics Dávid páros.  

 

 

A műsorvezető bevezetőjében felhívta a figyelmet, hogy ez a verseny az ,,együtt sírunk, együtt nevetünk” jegyében zajlik, hiszen a jó teljesítmény és a hibázás következménye is közös. Az utóbbit igazán a hetedikként induló Mészáros Eszter – Mátyás Márton páros érezte meg, hiszen Eszter lova Aranyos Lolka Bolka két akadály előtt is többször megállt,  ez kizárást és plusz 100 másodperc büntetőt jelentett számukra, a verseny már csak ilyen, legközelebb lesz ez még jobb is.

A nyolc páros valamennyi tagja a díjugratás és fogathajtás kiváló utánpótlás versenyzője, a junior díjugrató és fogathajtó válogatott tagjai. Külön is tisztelegtek a jelenlévők a nyári, vecsési Junior Pónifogathajtó Világkupa aranyérmes magyar csapat tagjai előtt, akik csodálatos csapat és egyéni teljessítménnyel írták be nevüket a világ junior póni fogathajtói nagykönyvébe.

Szabó Zsuzsa

2010.12.04

Forrás:lovasvilagkupa.hu

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés