Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Sztárként fogadták Dózit Hoppegartenben PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. január 28. csütörtök, 09:05

Sztárként fogadták Dózit
Hoppegartenben

Két hete indult Németországba Overdose. Hivatalos honlapján tulajdonosa, Mikóczy Zoltán nyilatkozott a első hoppegarteni benyomásairól.

Hogyan telt a közel ezer kilométeres út, hogyan fogadták Overdose-t a németek?

Az utazást problémamentesen, jól viselte, megérkezésekor azonban a várhatónál is nagyobb médiafelhajtást okozott. Nagyon várták, és volt némi bizonytalanság körülötte. Eleve egy héttel később kelt útra a tervezettnél, és Ribárszki Sándor december elején kiköltözött ugyan, de kisvártatva hazautazott, így volt egy kis kavar.

Most úgy láttam, hogy teljesen konszolidálódott a helyzet Overdose körül. Két napot töltöttem vele. A versenypályát és tréningközpontot tulajdonló cég és az üzemeltető részéről is óriási az érdeklődés, minden alkalommal kifejtették, hogy mekkora öröm és megtiszteltetés számukra Overdose jelenléte. Nemcsak a helyi, de a német szaksajtó is Dózival van tele...

Továbbra is ő a „Wunderpferd”? Mert a németek nevezték el csodalónak...

Egyértelműen. A pálya tulajdonosa a Tagesspiegel-nek nyilatkozva pont Overdose jelenlétével látta beigazolódni, hogy a tréningközpontba történt befektetése megérte a ráfordítást. Amikor a szálloda tulajdonosa megtudta, hogy mi vagyunk Overdose csapata, a számlát sem hagyta rendezni, csak egy közös fényképet kért, hogy kitehesse a falra.

Kikből áll az a csapat, ami most körülveszi?

Ribárszki Sándor tréner és korábbi alagi személyzete, azaz Budinszki Barbara és egy további munkalovas; és természetesen Dr. Szmodits Zsolt állatorvos is kint járt most velem.

Van jelenleg Hoppegartenben más, Overdose-hoz mérhető versenyló?

A pálya vezetője egyértelműen kijelentette, hogy jelen pillanatban Overdose a legjobb képességű ló náluk. Nagy a hasonlóság az alagi és a hoppegarteni tréningközpontok közt, annyi az eltérés, hogy utóbbiban rendezettebbek a pályák, így Overdose számára a tréningkörülmények jobban biztosítottak.

A képeken látszik, hogy azért elég sok hó áll Hoppegartenben. Még, ha az igazi felkészítő munka elején is vagyunk, nem jelent a fagyott talaj és az összetömörödő hó hátrányt Overdose számára?

Éppen Ribárszki Sándor javasolta nekik, hogy ne tolják le a havat a pályáról, így most a hóréteget naponta kétszer rendezik, mert ez kényelmesebb és jobb a lovak számára, mint egy átfagyott homokpálya. A vágtázó lovak szinte mindegyikén láttam az örömöt, hogy havon járhatnak és futhatnak.

Overdose egy speciális jártatógépnek is gyakori vendége...

Egyelőre a legtöbb időt ebben a gépben tölti munkában, nyereg alatt még csak poroszkál, tehát keményebb munkát még nem végez. Február közepéig ez várhatóan így is marad. A tervek szerint a következő, február 12-i patkolás során már nem ortopéd, hanem versenypatkókat kap.

A következő két hónapot biztosan Hoppegartenben tölti, és utána?

Február közepére reményeim szerint kiderül, hogy az engedélyezési kérdések hogyan rendeződnek. Továbbra is tartom magam korábbi kijelentésemhez, hogy a felkészítése mellett számunkra az a legfontosabb, hogy Overdose a jövőben is magyar versenylóként legyen számon tartva.

2010.01.26 Forrás: PannoniaOverdose

Képek Overdoseról:

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés