Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

S A J T Ó T Á J É K O Z T A T Ó IV. OTP BANK LOVAS VILÁGKUPA PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. október 06. szerda, 19:16
            S A J T Ó T Á J É K O Z T A T Ó


                  IV. OTP  BANK LOVAS VILÁGKUPA

                               Papp László Budapest Sportaréna
                                            
2010. december 3-5.
      Október 6.-án a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezett SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN Lázár Vilmos a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, hétszeres fogathajtó világbajnok, egyetemi lovastanár, Mondok József a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke, a Fogathajtó Szakág elnöke és Lázár Zoltán hatszoros fogathajtó világbajnok, egyetemi lovastanár adott információt a készülődésről.

AZ ELŐZETES  PROGRAMBÓL 

Hannover, Stuttgart, Stockholm, Genf, München, Lipcse, Göteborg – Európa legrangosabb „fedeles” lovasversenyeinek helyszínei.Közéjük került a Papp László Budapest Sportaréna – a IV. OTP Bank Lovas Világkupával december 3-5.

 Az idei programot a szakmai- és a nagyközönség véleményének meghallgatása után állítottuk össze. 

A program a nyolc lovasszakágunk összefogását is jelzi: a legkiválóbb produkciókkal állnak a nagyközönség elé.

 -   A világnagyságok sora áll starthoz  
  
a 8 díjugrató versenyen, köztük            
        a szombat délutáni világ kupa minősítő versenyszámban és vasárnap a 
        
kitartásos magasugratásban és a Díjugrató Nagydíjon.   
        Számos országból kértek a lovasok személyes meghívót a versenyre és
   
    várjuk a jelenleg Kentuckyban versenyző magyar válogatottat is.      

a Fogathajtó Nagydíjon (vasárnap délután) tíz világbajnoki aranyérem birtokosa         ül bakra.                
Werner Ulrich (Svájc) kétszeres világbajnok /kettesben és négyesben/
       
Koos de Ronde (Hollandia) csapatvilágbajnok
   
Exell Boyd (Ausztrália)
  
Daniel Würgler (Svájc)
    
Lázár Zoltán világranglistát vezető hatszoros világbajnok
               
Dobrovitz József világbajnok
                
A külföldi hajtók starthoz állnak a Kentucky-i Világjátékokon.
 

December 3., péntek II. Nemzeti Gyerek Lovasnap; a jelentkezés sorrendjében ingyenes belépéssel 

OTP Bank a Lovas Világkupán

 OTP Lóerőpróba: a lovas gyermeknap egyik fénypontja lesz.
A tervek szerint lovak, gyerekek és kutyák „versenyeznek egymással” három kategóriában:
1.      magasugrás (testmagassággal arányos magasságú akadályon)
2. súlyhúzás (testtömeggel arányos súly elhúzása)
3. szlalomverseny 
A gyerekek magasugrásban, szlalomban és súlyhúzásban mérik össze erejüket kutyákkal és lovakkal, mindezt a ló erejéhez viszonyítva.

A versennyel kapcsolatos részletekről bővebben a Lovas Világkupa Facebook oldalán tájékozódhatnak majd.

 

 

Az OTP Bank a tavalyi évhez hasonlóan idén is kiír pályázatot hátrányos helyzetű gyerekek részére, lehetővé téve ezzel, hogy ők is részesüljenek a feledhetetlen gyerek lovasnapi élményekből.

 

 

 

A lovas események támogatása mellett a legnagyobb hazai pénzintézet e nemes állatokkal való kapcsolat kialakításának egészségügyi, rehabilitációs területén elért eredményeit is figyelemmel követi. Ezért partnerei segítségével a társadalom figyelmét a terápiás lovaglás gyógypedagógiai fontosságára is szeretné ráirányítani.

 

Az OTP Bank egyik kiemelten fontos együttműködő partnere az 1997-ben alakult Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány, amelynek szervezett díjlovasversenyeit az OTP Bank több éve támogatja. Tevékenységünkkel nemcsak egy nemes sportág mellé állunk, hiszen az esélyteremtés jegyében hozzájárulhatunk a lovasterápia, mint a sérült, fogyatékos emberek gyógyításában, rehabilitációjában oly értékes terápiás eszköz népszerűsítéséhez.

 A pénzintézet a Lovas Világkupa kapcsán egy jótékonysági akcióval szeretne az alapítvány részére további segítséget nyújtani. Pályázatot írnak ki a Lovas Világkupa hivatalos pólójának megtervezésére, és a Facebook-ra feltöltött, legtöbb szavazatot kapott kreatív tervét az eseményen fogják értékesíteni.

Az 1000 db pólóból származó bevételt az OTP Bank a Lovasterápia Szövetség Alapítvány részére ajánlja fel.

 

 

Lovascsaládok

Amikor a családi hagyományok folytatódnak, vagy egy család több tagja is eredményesen lovagol… Világhírű és ismert lovas családok életébe pillanthatunk bele a pályaépítés szüneteiben. Érdekes beszélgetések, érdekes történetek, látványos filmbejátszások.
Lázár-, Dobrovitz-, Fülöp-, Dallos-, Schaller-, Tuska-, Kovács-, Burucs- és Borsó család. 

A szponzori háttér rendezvényünk egyik alapja. A ló, a lovasverseny, ezek támogatása és nyomában a pénz a világban sokfelé együtt mozog. Úgy tűnik ez az egymásra találás nálunk is ígéretesen alakul. 

A nemzeti főtámogató az OTP Bank mellett további rangos szponzoraink nem csupán a pénzét, hanem a kitűnően csengő nevét is adta a rendezvényünkhöz. Mi pedig számos reklámozási és kapcsolatépítési lehetőséggel viszonoztuk ezt a segítséget. Rendezvényünk révén olyan célcsoport előtt jelenhetnek meg, amelyeket másutt nem könnyű elérni, mert a lovas versenyeket többségében „prémium” közönség látogatja. 

A Papp László Budapest Sportarénában rendezett három OTP Bank Lovas Világkupa valóban minőségi, európai-szintű rendezvény volt. Nem véletlen tehát, hogy a támogatók sorában olyan vállalatok, intézmények találhatók, amelyek szintén minőséget képviselnek. Egymásra talált tehát a minőségi sport és a minőségi támogatás.

 Olyan médiatámogatást, mint amilyet ez a rendezvény kapott és remélhetőleg kap még soha más lovas rendezvényünk Magyarországon nem élvezett.

 Ahhoz tehát, hogy az ilyenfajta szponzorálás kölcsönösen előnyös, végül is sikeres legyen, elsősorban a minőségi terméket kell tudni felmutatni, és ez igaz a lovassportok esetében is. Az OTP Bank Lovas Világkupa minőségi termék, éppen ezért van rá minőségi szponzor, van rá érdeklődés és van rá néző is. 

A világszínvonalú Show-műsorban kereken 20 szám szerepel

 Külföldi vendégeink világszámai: 

Ukrán kozák lovasbemutató – lendület, bátorság, hagyomány
Az ukrán történelem hősei a kozákok, hagyományaikat feleleveníteni 9 kozák és 6 ló érkezik Kievből, hogy látványos, izgalmas, félelmetesen bátor előadásukat megcsodálhassuk. Vágtató ló hasa alatt átmászó kozák, vágtázó lovak hátán 6 fős gúla, melynek magassága 5-6 méter és még számtalan nehéz vérpezsdítő elem szerepel műsorukban.
1995 óta 16 országban tartottak színvonalas bemutatót. 

 Francia vendégünk a Horse Man Team magasugró csapat
A világ 36 országában már 200 bemutatót tartottak; 7 Guinness világrekordjuk van. Iskolájukhoz a világ legjobb 18 magasugró atlétája tartozik. Először látjuk vendégül a fiatal, lendületes, látványos bemutatót tartó vidám csapatot.  

Hazai világszámok:
 Epona Spanyol Lovasiskola bemutatója
Az Epona Spanyol Lovasiskola Európában kevés számú iskolák egyike, ahol magasiskolát is tanítanak. Capriole, Courbette, Courbette-piruett, Levade magasiskola elemeket mutatják be 4 csodálatos fajtatiszta spanyol ménjükkel.  

Mészáros-testvérek bemutatója – A kis Lorenzok
A kivételes adottságú tehetséges gyerekek egy új bemutatóval lépnek színre, amelynek inspirálója Lorenzo volt… 

Kassai Lajos világbajnok lovasíjász mester
A modernkori lovasíjászat megteremtője, a Lovasíjász Szövetség megalapítója, többszörös Guinness rekorder az idei évben egy pajzslövő rekordot szeretne felállítani. 

Lezsák Levente – A  Fehérló fia bemutatója
A jelenet az ember és a ló sok ezer éves kapcsolatának kezdeteihez nyúlik vissza, ahhoz az időhöz amikor az ember a lovat már nem zsákmányállatnak, mitologikus lénynek,  hanem társként kezelte.
Vértizzadó mennyei paripák. Megelevenednek a szkíták lovai és gyönyörű felszerelései. 

Boros-Lezsák kaszkadőr paródia
A versenyek izgalmait feloldva a két kitűnő kaszkadőr ismét színre lép, és egy versenyhelyzetet parodizáló bohókás játékkal mutatják be egyedülálló tudásukat. 

A show-blokkokban:
 Póni-galopp
Az egyik legnépszerűbb műsorszám. Ezúttal 8-12 éves gyerekek, és kispónik (136 cm marmagasságú) mérik össze gyorsaságukat 

Sóskúti Manók – A négy őselem: Tűz-Víz-Föld-Levegő bemutatója
Habsburg Eilika vezetésével a legkisebbek csapata látványos, színes bemutatóval csinál kedvet a lovassport alapjainak elsajátításához, és a lovastornához. 

Szabadidomítás a „Megalovas” felfedezettjével
A 17 éves komáromi Hamza Viktória saját maga által betanított lovaival Pignon ihletésére különleges bemutatót tart a péntek reggeli gyereknapon. 

Szabadidomítás egy csodálatos lipicai ménnel
Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad fedező ménje minden segédeszköz nélkül, szabadon engedelmeskedve sok mindenre megtanítható Kappel Edit idomításában. 

Ismét Agility
Ló és kutya elválaszthatatlanok. Minden évben sikert arattak. Idén is itt lesznek a Magyar Agility Szövetség kis és nagytestű kutyái akik mindig vidámságot és derűt varázsolnak az Arénába.

 Őshonos fajtánk a Furioso-North Star bemutatása
Az arab, a lipicai és a nóniusz fajta után az idei évben a legkisebb állománnyal rendelkező fajta a Furioso-North Star lép színre, történelmi bemutatással, sok lóval és sok  látvánnyal.  

Magyar Sportlótenyésztő Egyesület bemutatója
Az eredményesen szereplő magyar sportlovak felvonultatásával, video-vetítéssel 

Lovas szakágaink bemutatói 

 


Díjlovaglás

A nagy közönségsikert aratott kiütéses „KO” verseny dönti el, hogy melyik lovas kerül a döntőbe a nyújtott ügetés, a sorozat ugrásváltás, a perdülés vagy a piaffe-passage feladatokban.

 Lovastorna
A Világjátékokon és a Junior EB-n szerepelt lovastornász versenyzőink részvételével hangulatos, színes bemutatót láthatunk 

Reining-Western
Igazi vadnyugati hangulat postakocsival, és indiánokkal. Line-dace-al, és country zenével. A különböző feladatok bemutatásával ízelítőt kaphatunk a mai versenysportból. 

 


Lóverseny világa

Ismét felvezetik az év Ügető és Galopplovát. Kivetítőn végig kísérhetjük sikereiket. 

Sportolók-művészek 

A nyeregben (Ride and Drive)
Balikó Tamás, Balogh Gábor, Gyenesei Leila, Habsburg Eilika, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Marosi Ádám, Pintér Tibor, Piroch Gábor, Sárfalvi Péter, Sebestyén Balázs, Stohl András, Szabó Zsófi 

A bakon
Cseh László, Fábry Sándor, Faragó András, Galambos Lajos, Kovács Kati, Mága Zoltán, Mészöly Géza, Pataki Attila, Rippel Ferenc, Szujó Zoltán 

 


A közönség különleges produkciót vár

Tudjuk, hogy a közönség újat, érdekeset, soha nem látott „meghökkentőt” vár! Ezért vált jegyet.
 

 

A technikai háttér

Tovább színesítjük a fénytechnikát, a hangjátékot és a közönség vendéglátását.A lovak biztonságos elhelyezését, a lovakat, a felszereléseket és a 650 tonnányi különleges talajt szállító közel 200 kamion városi forgalomban való balesetmentes irányítását, a mintegy 700 delegált rangos lovasember fogadását és kultúrált elhelyezését kell kitűnően megoldanunk. 

 

Fény-hang-látvány

1. Újítás a hanghatásban: a tervek szerint egy kiváló DJ „keveri” a zenét.
2. Fény-látvány: a Nemzeti Színház technikusának szakmai vezetésével még      színesebb lesz, mint tavaly.
3.  Dekoráció évről évre egy kicsit más, idén ismét újításra készülünk, de a tavalyihoz      hasonlóan a Szent Korona ismét bekerül a díszletek közé.
 

A pályaépítő csapat

A csapat 2010-been végig együtt dolgozott Ausztriában, így – ígérik – az idén még gyorsabbak lesznek. 

A Lovas Világkupa évről-évre fejlődik és szervezésben lépést tart a világ legjobbjaival. Idén az amszterdami, a veronai és a hoofddorpi versenyeken szerzett tapasztalatokat építjük be saját szervezési tevékenységünkbe.

2010.10.06

Forrás:lovasszovetseg.hu

 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés