Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lovaságazat Stratégia Alapjai PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. szeptember 22. szerda, 17:30
A Nemzeti Fórum elnöke felidézte, hogy két évvel ezelőtt Dallos Gyula mesteredző, egyetemi lovastanár, valamint Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnökének segítségével hozták létre azt a munkacsoportot, mely összeállította a nemzeti lovaságazati stratégiát. A szakmai előkészítő munkára a Fidesz-KDNP frakciótól (amely időközben kormányzati erővé vált) kaptunk felhatalmazást – mondta Lezsák.  Azóta elkészült a megvalósíthatósági tanulmány és a jogi háttéranyag is – melynek felelőse dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő. A honatya beszámolt arról, hogy elkészült az országgyűlési határozati javaslat, melyet hamarosan benyújtanak a parlament elé. Arra kérik fel a kormányt, hogy az ágazati célok érdekében indítson hosszú távú jogalkotási programot, végezze el a joganyag egyszerűsítését, a szükséges módosításokat, és hozza meg a szükséges jogszabályokat. Továbbá hozzon létre kiemelt kormányzati cselekvési programot és alkossa meg azt a lovas ágazati stratégiát, amely hosszú távon szavatolja a magyar lovaskultúra felemelkedését. A cselekvési program terjedjen ki az oktatási rendszer megteremtésére, az uniós és nemzeti fejlesztési források hatékony lehívására és felhasználására, a lótenyésztés, a lovas turizmus, a lovassportok, a lovas hagyományőrzés szakmai és gazdasági hátterének rendezésére, lovas oktatási tréning és -versenyközpont kialakítására, a korszerű lóversenyzés és fogadási rendszer megteremtésére. A határozati javaslat elfogadását követően az anyagot társadalmi vitára bocsátják, mely a Magyar Lovas Szövetség koordinál. Ennek a társadalmi vitának az első állomása: az október 20-án, a parlamentben tartandó lovas ágazati konferencia. A sajtótájékoztatón Lázár Vilmos elmondta, azért vállalta a stratégia kidolgozását végző munkacsoport vezetését, mert meggyőződése, hogy ha valahol helye van a lovas ágazatnak, az Magyarország. Mi rendelkezünk hagyományokkal, mélyen gyökerező lovas múlttal. Ez az az ágazat, mely hozzájárulhat a munkahelyteremtéshez, az egészséges társadalom megteremtéséhez, a turizmus és a gazdaság fellendítéséhez – mondta Lázár. Ez elsődleges célokról szólva a hazánkban található lovak számának megkétszerezését nevezte a Magyar Lovas Szövetség elnöke. Ma mintegy 65.000 lovunk van, ami pontosan fele az unió népességarányos átlagnak. 120 ezer ló öt év alatt 40 ezer munkahelyet tud biztosítani, és a lovas ágazat komoly termelő ágazattá tud alakulni.   

A stratégia alapjai pontokban:
- A lovas sport, valamint a lovas ágazat presztízsének helyreállítása
- Létesítmények építése, jelenlegi ingatlanvagyon megőrzése (Kincsem Park, Alagi       Tréningközpont, Nemzeti Lovarda, ménesbirtokok, földterületek)
- Kiemelkedő sporteredmények elérése
- Utánpótlás biztosítása
- A ló szeretete, a lovas oktatás integrálása az iskolai képzésbe
- Tömegbázis növelése
 
- Nemzeti Lovas Központ kialakítása

 Budapest,2010.szeptember20.       
                                 
                                                  

Nemzeti Fórum Sajtóiroda

LOVASÁGAZAT STRATÉGIA ALAPJAI - ÍZELŐTŐ LETÖLTHETŐ ITT.
 
2010.09.22
 
Forrás:lovasszovetseg.hu
 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés