Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Újra tekintélyes angol lapok írnak Overdose-ról PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. július 28. szerda, 07:14

Overdose ismét téma az angol sajtóban, ezúttal az egyik legnagyobb brit napilap, a The Guardian, és a világ elsőszámú lóverseny-szaklapja, a Racing Post jelentkezett terebélyes beharangozóval és tudósítással Overdose pozsonyi futásáról.

A Racing Post 25 éve minden nap színes kiadásban jelenik meg, kizárólag lóversenyzéssel foglalkozik (néhány éve pár oldalon agárversenyekkel is) és ugyan napi eladott példányszáma „csak” 60 ezer körül jár, honlapját havonta 1,6 millióan keresik fel, és 14,5 millió cikket olvasnak rajta. A Guardian a harmadik legnagyobb brit napilap 400 ezer példánnyal, és havi 40 millió látogatójával a világ második legnagyobb angol nyelvű online újságja.


Overdose hátán újra versenylázban ég Gary Hind
The Guardian - 2010.07.14.
Greg Wood

A hétvégén két, minden bizonnyal sok brit lóversenyrajongó fülében jól csengő név egyesíti erejét Szlovákiában. Bejelentették, hogy Overdose – a budapesti puskagolyó néven is ismert, veretlen sprinter – 2009 áprilisa óta először újra rajthoz áll egy pozsonyi ezerméteres futamon, amely akár az augusztusi, yorki Nunthorpe Stakes-re való felkészülésnek is tekinthető. Zsokéja, aki lova veretlenségének megőrzésére törekszik, ugyan már 2005 óta nem versenyzett Nagy-Britanniában, de sokan így is szívesen emlékeznek vissza azokra a nyereményekre, amelyeket Gary Hindnak köszönhetően értek el.

Hind, a korábbi dubai zsoké-sampion, sok más kiváló növendékkel együtt Reg Hollinshead istállójában tanult, és az 1990-es években rendszeresen komoly sikereket ért le, többek között Medaaly hátán megnyerte az 1996-os Group 1-es Racing Post Trophyt a Godolphin istállónak. A ma már Csehországban élő zsoké rendszeresen lovagol Közép-Európában, főként a hétvégéken, és egyáltalán nem bánja, hogy felhagyott a brit versenypályák heti hét napon, szinte futószalagon rendezett versenyeivel.

„Szívesen emlékszem vissza az Angliában töltött időre, és valóban többször is jó esélyt kaptam a győzelemre” – mondta Hind tegnap. „Gyakorlatilag Anglia minden pályáján nyertem már, olyan sok helyen megfordultam. Egy kissé már monotonnak is éreztem Angliában, de amikor lóversenyt látok a tévében, rögtön előjönnek a régi emlékek. A legutóbbi hétvége eszembe juttatta a Magnet Cup-ot [Yorkban], amit 1994-ben nyertem meg a Godolphin istállónak. Igaz, többször egyetlen szezonban sem nyertem annyi versenyt, de szép karrierem volt.”

„Visszatekintve azt mondhatom, hogy a kapcsolatom John Gosdennel, bár sok szempontból nagyszerű volt, bizonyos téren vissza is fogott. Nem volt könnyű dolgom, ráadásul az északnyugat-angliai versenyeken akkoriban olyan zsokék lovagoltak, mint George Duffield, Mark Birch és Lindsay Charnock. Kemény versenyek volt akkoriban, nem úgy, mint most, amikor napokra hazaküldenek egy kis lekeresztezés (az egyenes irány be nem tartása) miatt. Nagyon jó, de tapasztalatlan lovakon versenyeztünk, és mivel az utasítás szerint nem használhattunk ostort, ez igen megnehezítette a dolgunkat.”

A 42 éves Hind, aki feleségével és ötéves kisfiával él, nem hiányolja az angliai versenyzéssel járó mindennapos utazást. „2003-ban én nyertem a legtöbb versenyt Dubaiban, zsoké sampion voltam, de [Angliában] egyre rosszabb lett a helyzet” – emlékszik vissza Hind. „Minden télen meghívást kaptam a dubai versenyekre, Angliában viszont nem kaptam lehetőséget azokon a versenyeken, ahol szerintem helyem lett volna, és már nem volt kedvem négy órát utazni Bathba hétfő este, vagy Catterickbe menni egyetlen lovaglásra, miközben máshol sokkal jobb lehetőségek voltak.”

„Addigra már megismertem a feleségemet is, sokat utaztam, így szerencsére már tudtam, hogy az éremnek van másik oldala is. Nem volt már értelme Angliában maradni. Európában sokkal jobb a helyzet, a versenyeket időben egyenletesen elosztva rendezik, szóval minden hétvégén mehetek valahová. Három hete az Osztrák Derbyn vettem részt, nemrég érkeztem vissza a Lengyel Derbyről, és most következik a Szlovák Derby.”

Hind és Overdose kettősére nagy várakozással tekintenek. Hindot Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa kérte fel a lovaglásra, aki még mindig reméli, hogy Overdose egy napon feledtetni tudja pályafutása legnagyobb igazságtalanságát. A 2008-as Prix de l'Abbaye-n Overdose majdnem megdöntötte a pályarekordot, amikor átviharzott a célon, ám a versenyt hibás rajt miatt érvénytelennek nyilvánították, Overdose pedig nem tudott részt venni az aznap később rendezett újrafutáson.

Lábának hosszan tartó sérülése és több sikertelen újrakezdési kísérlet után Overdose talán visszatérhet.

„Ő az, akit mindannyian meg akarnak verni” – mondta Hind. „Már csak a frissességét nézve is biztos vagyok abban, hogy teljes erőből fut majd. Inkább az lesz a nehéz, hogy kirobbanó energiáit leginkább a versenyre tudjuk összpontosítani. Remélem, nem történik semmilyen drámai esemény. Ha elég jó lesz, nyerni fog.”


Overdose győzedelmes visszatérése Szlovákiában
Racing Post - 2010.07.18.
Neil Clark

Magyarország szenzációs sprintere, Overdose 13. alkalommal is veretlen maradt egy vasárnap, Pozsonyban megrendezett, megható pillanatokban gazdag futamon. A „budapesti puskagolyó” 15 hónapos, sérülés okozta kényszerszünet után tért vissza győzedelmesen.

A ma már Csehországban élő Gary Hind a szlovákiai, 10 000 euró díjazású, ezerméteres Listed versenyen lovagolta először Overdose-t, aki ebben a futamban tért vissza súlyos patasérülése után.

Amikor a mezőny a célegyenesbe fordult, a végig vezető Overdose Hind biztatására még egyszer nekilendült, mielőtt az utolsó szakaszon már kissé csökkenteni is lehetett a tempót.

Starborough utóda végül fél lóhosszal verte a második helyen befutó, hazai pályán idomított Boschka-t, míg a harmadik helyet további egy fejhosszal lemaradva a cseh idomítású Another True Story szerezte meg.

Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán később elmondta, hogy a ló a yorki Group 1-es Nunthorpe Stakes helyett legközelebb valószínűleg a Group 2-es Goldene Peitsche-n áll rajthoz augusztus 29-én Baden-Badenben, ahol két éve egyszer már győzelmet aratott.

„Többet kell még dolgoznunk vele. Nem hiszem, hogy következő versenynek a yorki futás lenne a legésszerűbb lépés. Egy Group 1-es verseny megnyeréséhez a legjobbat kell kihoznunk belőle, ahhoz pedig, hogy újra a régi, 2008-as Overdose-t láthassuk, szükség lehet még egy versenyre.”

„Azt szeretnénk, hogy a legjobb formáját hozza az októberi Prix de l'Abbaye-n, ami Overdose legfontosabb versenye a szezonban.”

Mikóczy meleg szavakkal dicsérte Gary Hind zsokét is: „Gary nagyon vigyázott a lóra, és éppen annyit hozott ki belőle, amennyi a győzelemhez kellett. Tisztában volt vele, hogy a mai nap egy mérföldkő, de csak a legelső lépés. Mindenki láthatta, milyen tapasztalt zsoké.”

Hind örömmel fogadta a dicsérő szavakat. „Megtettük, amit kellett, és az eredmény kielégítő. A cél az volt, hogy a mezőny élére álljunk, és semmit se bonyolítsunk túl. A kanyarban jól futott, de abból kijőve éreztem, hogy kissé fárad, ami a hosszú kihagyás után érthető is volt. Remélem, hogy a következő versenyen is jól fut majd. Mindenképpen van mire építenünk. A legfontosabb, hogy Overdose épen és egészségesen térhetett vissza.”

2010.07.28

Forrás:pannoniaoverdose.hu

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés