Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Új kockázatkezelési program a lovastusa sportban PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. január 25. hétfő, 19:30

Military terepversenyÚj kockázatkezelési program a lovastusa sportban

 

Egy új, az egész világra kiterjedő, a terepveresenyek baleseti statisztikájának javítását célzó Lovastusa Kockázatkezelési Irányelv és Akcióterv került bevezetésre a harmadik alkalommal megrendezett éves FEI Biztonsági Értekezleten, a svédországi Malmöben.

A szakág hatéves statisztikai adataira alapozott Akcióterv egy megbízható és jól működtethető rendszer, mely a lovastusa kockázati tényezőinek megfigyelését, a nemzetközi adatok és ötletek szabadabb áramlását fogja jelenteni, az esések és bukások alapvető okainak megértése érdekében.

A FEI Lovastusa Bizottsága célul tűzte ki, hogy az elkövetkezendő három év alatt 10%-os csökkenést érnek el a lovak bukását illetően. Már a 2004-2009-es időszakra vonatkozó adatok is azt mutatják, hogy annak ellenére, hogy a sportág népszerűsége nő, a bukások aránya 2,02%-ról mégis 1,73%-ra csökkent. Ez volt az első alkalom, hogy globális statisztikai adatok alapján vizsgálták a lovastusa sportot.
“A lovastusa egy kockázatos sport és az is marad. A feladatunk, hogy kezeljük ezt a kockázatot”, mondta az olasz Giuseppe Della Chiesa, a FEI Lovastusa Kockázatkezelési Tanácsadója, a FEI Lovastusa Bizottságának új elnöke. “Legfőbb célunk az volt, hogy legyen egy professzionális rendszer, amelynek segítségével figyelemmel kísérhetjük, és kezelhetjük a sportágunkban tapasztalható kockázatot. Továbbra is lesznek balesetek, de felhasználhatjuk ezt a rendszert annak érdekében, hogy a kockázatot egy elfogadható, elfogadott szinten tartsuk.”

Military terepverseny“Az  Akcióterv egy fontos lépés annak biztosítása érdekében, hogy – ebben az alapvetően kockázatos sportban – ne tegyük ki lovainkat és lovasainkat felesleges veszélynek. Ezidáig csak az volt a tendencia, hogy a balesetek számát figyeltük, de ennél előrelátóbbnak és hatékonyabbnak kell lenni, figyelnünk kell minden baleset közeli helyzetre is. Kulcskérdés a képzés” – tette hozzá Alex McLin, a FEI Főtitkára.

A FEI álláspontja a lovastusa sportot illetően:
A lovastusa a lovas tudásának, a lóval való bánásnak egy izgalmas, komoly kihívást jelentő, széleskörű tesztje, egy elfogadott és elfogadható kockázati szinten belül. Mindent meg kell tennünk, hogy – minden képzettségi szinten – felelős sportolók fokozatosan kiképzett lovakkal versenyezzenek annak érdekében, hogy ne tegyék ki magukat és lovaikat magasabb kockázatnak, mint ami a sport természetéből adódóan annak egyértelmű velejárója.

Forrás: Eventing.hu



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés