Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Korosztályos Díjugrató Európa Bajnokság 2010. PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. július 20. kedd, 07:44

Az idei évben közvetlenül a Párizs melletti Jardy volt a helyszíne a gyermek, ifjúsági és fiatal lovas díjugrató Európa-bajnokságnak. Kitűnő körülmények, de zavaros rendezés várta a 27 nemzet 260 lovasát. A verseny fő rendezője az a Pierre Durand volt, aki legendás Jappeloupjával olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett.

 

A fiatal lovas kategóriában nem volt magyar résztvevő, míg a gyermekeknél és az ifjúságiaknál a maximális 5-5 fő képviselte hazánkat.

 

Az ifjúságiaknál összevetés után német győzelem született, a magyar csapat - mérsékelt teljesítménnyel - mindössze három csapatot tudott megelőzni. A mieink közül a legjobban az olasz olimpikon, Vincenzo Chrimini által felkészített Fa Lili – Ginger páros kiegyensúlyozottan teljesített, de sajnos a minden pályán beszedett egy verőhibával és két időhibával teljesítménye csak a 43. helyre volt elég. Biharvári Attila Gordonnal és Vindeczker Alexandra Zsákai Catarinával a három kvalifikációs számból kettőben kitűnően lovagoltak, de a döntőhöz szükséges egyenletes teljesítményt nem tudták hozni, hiszen mindkettőjüknek volt egy gyengébb körük. Sohajda Júliának Captainnel és csapatunk legrutinosabb lovasnőjének, Burucs Borbálának Mamma Miával ezen az Eb-n nem sikerült megismételni 2009-es produkciójukat és a mezőny végén zártak. A 2010-es ifjúsági egyéni Európa-bajnok pedig egy lovas dinasztia képviselője, a belga Oliver Philippaerts lett.

 

A gyermek korosztályban viszont minden magyar szurkoló vigasztalódhatott, hiszen szenzációs sikert ért el a Bagyánszky Gabriella (0/18), Szalay Judit (0/0), Ujvári Barbara (0/4), Stetzl Mattias (8/4) kvartett. A 15 csapatból angol győzelem született és még egy soha nem látott, előkelő 4. magyar helyezés. Külön értékes volt, hogy az egyéni helyezéseknél Szalay Judit dupla nullájával a középdöntőben az 5. helyen zárt. 81 indulóból 40 lovas jutott be a kétfordulós egyéni döntőbe, ahol a francia Theresa Muhr hihetetlen összevetés után lett Európa-bajnok. Szalay Judit Gerzsánszki Lajos szürke Katalánjával 12 hibaponttal a 25. helyen zárt, míg Ujvári Barbara a 10 éves Tháliával 4 hibaponttal a 14. helyet szerezte meg!

 

A korosztályos Eb idén is megmutatta, hogy egyre nehezebb előkelő eredményt elérni, hiszen több mint száz induló próbált szerencsét a korosztályokban, ahol mind az egyéni, mind a csapatversenyekben csak kimagasló teljesítménnyel lehetett szóhoz jutni. Óriási a felelősség a lovasokat felkészítő edzőkön, hogy az Európa-bajnokságon érjék el a tanítványok a csúcsformájukat, amely nem csak a lovak teljesítményére, hanem a lovasok pszichikai felkészültségére is kiterjed. A 2010-es évben az időben elindított verseny program, a Lovas Szövetség és a Díjugrató Szakág által biztosított segítségek, kiegészülve a szülők néha erőn felüli áldozataival - tudott azért idén is eredményt kovácsolni! Gyermek csapatunk 4. helyezése Európa elitjében a magyar utánpótlás néha rögös útjának határtalan örömöt hozó elismerését jelentette.

Szotyori Nagy Kristóf

 

  Forrás:lovasszovetseg.hu

2010.07.20

 

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés