Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Overdosera Közép-Európa legjobb sprinterei várnak Pozsonyban PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. július 17. szombat, 06:30

Csehország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország legjobb rövidtávú lovai ellen indul Overdose a Szlovák Derby egyik ezer méteres betétfutamában. „Ez a mezőny nem jelenthetne Overdose számára problémát, ha nem egy ilyen hosszú kihagyást követően térne vissza. Amíg Dózi 15 hónapja nem indult, addig ezek a lovak nagyszerű versenyeket futottak idén is.” – mondta Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak. Megtudtuk azt is, hogy mivel Soumillonnak aznap a Német Derbyben van kötelezettsége, ezért Maktoum sejk Godolphin istállójának egykori lovasa, a volt Dubai sampion-zsoké, az angol Gary Hind viszi Overdose-t vasárnap Pozsonyban.


Hétfőn jelentetted be, hogy Overdose vasárnap egy 1000 méteres futamban indul Pozsonyban, a Szlovák Derby napján. Azóta is zavartalan a felkészítése?

A szokásosnál hamarabb, már múlt hét pénteken indulókat kellett adni a derbynapra. Ugyan jobb szerettünk volna csak a keddi munkája alapján dönteni, de határidő az határidő, így megelőlegeztük a bizalmat. Amire rászolgált, hiszen kedden jól végezte a munkáját, tehát, ha semmi váratlan nem jön közbe, nincs akadálya az indulásának.

A legkisebb probléma esetén is van lehetőség a visszaléptetésére?

A verseny napján 12 óráig lehet lejelenteni a lovat, ha állatorvosi szempontból indokolt, de nagyon bízunk benne, hogy ilyesmire nem lesz szükség.

Ki lovagolja Overdose-t?

Soumillonnak aznap a Német Derbyben van kötelezettsége, így ő sajnos nem jöhetett szóba. Két hete a budapesti derbynapon Jaroslav Línek vitte volna, de neki szintén más kötelezettsége van. Ezért az angol Gary Hind-ot kértem fel, akivel a személyes jó kapcsolaton túl az is összeköt, hogy 2008-ban ő nyerte Sunny Sammel az első Magyar Derbymet.

Ő egy olyan angol zsoké, aki az utóbbi éveit Közép-Európában töltötte...

Hat évvel ezelőtt feleségül vett egy cseh kislányt, akit Katarban ismert meg, és végül Anglia helyett Prágában telepedtek le. Azóta úgynevezett freelancer zsoké, azaz istállókötelezettség nélküli lovas, aki egyedi felkérések alapján versenyzik, minden futamon más és más istálló lovát viszi. Elsősorban Németországban és Csehországban, de az utóbbi időben rendszeresen lovagol Ausztriában, Szlovákiában és Magyarországon is.

Azonban nemcsak Közép-Európában számít a legjobbak közé...

Fénykorában, 1994 és 2000 között Maktoum sejk Godolphin istállójának volt a lovasa, ahol azzal a Frankie Dettorival küzdöttek napról-napra vállt vállnak vetve, akit ma a világ legjobbjának tartanak. Tizenöt Group-versenyt nyert, Dubaiban is volt sampion-zsoké, harminc országban versenyzett, összességében bőven ezer győzelem felett jár. Nagyszerű, komoly tapasztalatokkal rendelkező lovas.

Kik az ellenfelek? Mekkora a konkurencia a futamban?

Talán a derbynapnak is köszönhetően összejöttek Csehország, Ausztria és Magyarország legjobb sprinterei. Ez a mezőny nem jelenthetne Overdose számára problémát, ha nem egy ilyen hosszú kihagyást követően térne vissza. Amíg Dózi 15 hónapja nem indult, addig ezek a lovak nagyszerű versenyeket futottak idén is. Ez azért mindenképpen rontja Overdose esélyeit. Egyik mostani ellenfele, Városbíró is egy patairhagyulladást követően tért vissza a pályára, és az ugyan enyhébb és gyorsabb lefolyású volt, de amikor visszatért, csak néhány helyezést követően tudott ismét győzni.

Kik a további ellenfelek?

Például a szintén magyar Murano, aki a pozsonyi Turf Gálán nagyon nagy stílusban nyerte azt a versenyt, amelyben Overdose is futott volna. Legalább ilyen kemény ellenfélnek ígérkezik a cseh triumvirátus, elsősorban a francia származású Heat Set, és El Hadji, akik a legrangosabb cseh rövidtávú versenyeket nyerték idén és tavaly. Azonban a többiek is fantasztikus teljesítményre képesek, ha jó napjuk van. Ebben a mezőnyben ott lesz Közép-Európa összes top sprintere.

A többiek a pénzdíjért, Overdose a veretlensége megőrzéséért fut. Ez azért nem ugyanaz a tét...

Minden versenyben benne van, hogy ezt elveszítheti. Ez lóverseny. A veretlenség nemcsak érték, de komoly teher is, ezért mindent megtettünk, hogy csak akkor fusson, amikor a munkában mutatja, hogy a régi szintje közelében jár. Ugyanis az igazi formát csak versenyben lehet megtudni. Ezért nem indítottuk korábban, akkor sem, ha azt esetleg már bejelentettük. A mutatott teljesítménye alapján nagyon reménykedünk abban, hogy Overdose ott tudja folytatni, ahol abbahagyta.



2010. július 18. – Pozsony (6. futam, 17:00)

CENA MYSA (Listed)
1000 m (10.000 EUR összdíjazás)

1. MURANO (GER) - Zdenko Smida
2. EL HADJI (CZE) - Rastislav Jurácek
3. BOSCHKA - Martin Srnec
4. HEAT SET (FR) - Tomás Lukásek
5. LUNAR WIND (GB) - Jean Pierre Lopez
6. FINAL FLASH (GER) - Jaroslav Línek
7. OVERDOSE - Gary Hind
8. DE ROBERTO (IRE) - Zuzana Vokálková
9. ANOTHER TRUE STORY (GB) - Erwin Dubravka
10. MAHIKI (GB) - Varga Zoltán
11. VÁROSBÍRÓ (IRE) - Václav Janácek

 

Forrásd:pannoniaoverdose.hu

2010.07.16

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés