Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Aachen fogalom és magasra tett mérce a lovasvilágban PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. július 09. péntek, 21:21

Aachen fogalom és magasra tett mérce a lovasvilágban. Az olimpia után a világ legrangosabb, a legjobbakat starthoz szólító meghívásos lovasversenye.

 A négyesfogathajtás, díjlovaglás, díjugratás, military és a lovastorna, továbbá a látványos lovasbemutatók sora és lóárverés szerepel az egyhetes programban.

 Négyesfogathajtóink 1956 óta szívesen látott vendégek a lovassport fővárosában. Pettkó-Szandtner Tibor, Kádár László, Fülöp Sándor, Bárdos György és a mai kiválóságaink, Lázár Zoltán és Dobrovitz József jegyzi e szépen sorjázó magyar sikereket.

Aachen fogathajtó „királya” a holland Yjsbrand Chardon – tizenegyszer nyert itt. Csapatban a németeké az elsőség: nyolcszor győztek.

 A július 6.-i sajtótájékoztatón Fintha Gábor bejelentette, hogy július 15-18.-án Lázár Zoltán hatszoros, Dobrovitz József csapatvilágbajnokunk és az újonc Váczi Csaba ül bakra.

Győzni megyünk Aachenbe, mondotta a szövetségi kapitány, bár félelmetes a mezőny – tette hozzá. Mint legtöbbször, most is nagyon erős és főleg kiegyensúlyozott – az eddig nyolcszor győztes – holland csapat. A tulipánok hazájában eddig három felmérő versenyt rendeztek. Mindig más és más, Chardon, a közelmúltban Vecsésen is első Koos de Ronde és Timmerman győzött.

 Ott lesz Aachenben a világ élmezőnye. Kitűnő felmérő az október 6-10.-e közötti tengerentúli Kentucky világbajnokságra.

 A sajtótájékoztatón részt vevő Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke a Szövetség – közgyűlés utáni – új feladatairól, a Nemzeti Lovasprogramról tájékoztatta az egybegyűlteket és egy sor időszerű kérdésre válaszolt.

 Hölle János a Szervező Bizottság elnöke és Mátyus Zsuzsa szövetségi kapitány az I. Junior Fogathajtó Világkupáról (Vecsés, augusztus 26-29. Már 11 ország mintegy 140 induló nevezett. Az edző: Dobrovitz József), Bajáki Ferenc, az egyesfogathajtó világbajnokságról (Róma, július 29-augusztus 1.), Bogó Ágnes, a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum igazgatója a Zánkai Lovas Fesztiválról és a Nemzetközi Fogathajtó Versenyről (július 22-25.) tájékoztatta az egybegyűlteket.

 

FEHÉR Károly

Forrás:lovasszovetseg.hu

2010.07.09

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés