Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Mikóczy Zoltán fél Derbyt nyert PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. július 06. kedd, 08:15

Megtörik-e Overdose tulajdonosának pechsorozata, ez volt a legnagyobb kérdés a Magyar Derbyt előtt. A tervek szerint Overdose is indult volna az egyik főfutamban, de idei bemutatkozása megint kitolódott, Mikóczy viszont egy remek szürke kancával szeretett volna vigasztalódni.


Vasárnap délután fél hétkor élénk érdeklődés mellett futották a Kincsem parkban a 10 millió forintos összedíjazású 88. Magyar Derbyt, melynek 16 indulójából négy telivér emelkedett ki, köztük két kanca, pedig utoljára 1973-ban nyert Anda révén a gyengébb nem képviselője. Egyikük a Svájci Derby friss második helyezettje, Letty, a másik a szlovák idomításban álló Shamal Sally, amely felerészben Mikóczy Zoltán tulajdona. „Kettős állampolgárságát” a zsoké mezének színe is jelezte, hiszen a megszokott piros-fehér-zöld Mikóczy-színt most kék ujjak egészítették ki. Mikóczy két éve Sunny Sam révén már nyert Magyar Derbyt, de Overdose tavalyi Kincsem Parkban aratott 12. győzelme óta valóságos pechszéria kísérte, híres lova is e nap mutatkozott volna be 15 hónapos szünet után az egyik főversenyben, de az utolsó napokban le kellett jelenteni, így néhány héttel ismét kitolódott idei bemutatkozása.

A másik két favorit az idei három versenyében veretlen Tutanhamon és a mögötte az Alagi Díjban rövid nyakhosszas Emperor’s Stride volt. A tavalyi derbyt előbbi idomárja, Kovács Sándor nyerte, de lovát később diszkvalifikálták, így Emperor’s Stride idomárjának, Sztojka Rudolfnak jutott a kékszalag.

Letty ellen csak az szólt, hogy az elmúlt négy hétben ez már a negyedik futása, előbb a Pozsonyi Turf Gálán kapott ki Shamal Sallytól egy 1800 méteres versenyben, majd egy hétre rá a Magyar Kanca Díjban indult, amit sikeresen megnyert, újabb egy hétre a Svájci Derbyben is megfuttatták, vagyis már két 2400 méteres verseny volt a lábában, az újabb másfél mérföldes erőpróba előtt.

Amikor a PannoniaOverdose.hu megkérdezte tulajdonosától, ifjabb Klimscha Alberttől, aki nemcsak kiváló idomár, de előtte öt dán, svéd és svájci derbygyőztesen is ült, hogy ez nem sok egy kancának, a kiváló lovas azt mondta, hogy Letty közben nem dolgozott, a versenyek voltak a munkái, hét közben csak 300 méteres fröccsöket kapott.


Lázár Vilmos a jártatóban.


Ifjabb Klimscha Albert, az esélyes Letty tulajdonosa, Hegedűs Zsolttal,
Vajtó Lajossal, Farkasházy Tivadarral és feleségével.


Shamal Sally trénere a szlovák Zuzana Kubovicová
a verseny előtt Zdenko Smidával.


A háttérben Marian Surda a pozsonyi pálya igazgatója és Mikóczy Zoltán.


Zdenko Smida felül Shamal Sallyre a jártatóban.


A másik esélyes kanca: Letty.


Tutanhamon Jaroslav Línekkel a Derby előtti parádén.


Shamal Sally.

A start némi bonyodalmat okozott, előbb Shamal Sally farolt ki a boxból, s csak fél percre rá tudták visszatuszkolni, majd Tutanhamon ült le a földre egy percre, a start után is nehezen kapott lábra, több hosszat vesztve csak ostor alatt csatlakozott a jó iramban nekilóduló mezőnyhöz. Letty kezdettől a frontban galoppozott, de ez megbosszulta magát, mert a célegyenesben hamar eltűnt, ekkor indította Zdenko Smida egészen kifordulva a túlsó egyenesben még csak tizenkettedik szlovák kancát, akit a mögötte zárkózó Tutanhamon még kijjebb tolt, majd Shamal Sally egyszerűen faképnél hagyott mindenkit, s kissé befelé húzva fölényesen nyerte a versenyt Tutanhamon előtt, kiváló 2.28.6-os időben, amely a legszebb reményekre jogosít. Tutanhamon két hét múlva visszavághat, mivel ekkor futják Pozsonyban a Szlovák Derbyt, ahol a tervek szerint mindketten indulnak.


Start, avagy már csak 2399 méter van hátra.


Letty (legbelül, lovasa sárgában) vezeti a mezőnyt. Tutanhamon a mezőny végén zárkózik (lovasa kockás sapkában a kép jobb szélén).


400 méter után, amikor először haladtak el a tribün előtt.
Shamal Sally még a mezőny hátsó felében "utazik".


A befutó előtt már Shamal Sally vezette a mezőnyt. Mögötte Tutanhamon,
míg Letty és Unico a harmadik helyért csatázik.


A többiek? Még csak most érnek a célba.

Pár perc múlva bekövetkezett Mikóczy Zoltán tréfás jövendölése, aki a verseny előtt azt mondta, neki már eljátszották Pozsonyban a magyar himnuszt, most könnyen megtörténhet, hogy Budapesten fogja hallgatni a szlovákot. Hogy teljes legyen a szebbik nem sikere, Shamal Sally idomárja Kubovicová asszony, ami legalább olyan ritka dolog, mint egy derbyben a kancagyőzelem, Mivel a lovisok babonás emberek, ez a fél siker közelebb hozhatja Overdose indulását is, ki tudja, talán Budapesten vagy Pozsonyban.


Mikóczy Zoltán és Shamal Sally.


Mikóczy Zoltán és Zdenko Smida.


Díjátadás serlegekkel és egy Overdose festménnyel.
 

2010. július 4. - Kincsem Park, Budapest


88. MAGYAR DERBY (Gd-1)
2400 m, 3 éves méneknek és kancáknak (5.400.000, 1.900.000, 1.400.000, 900.000, 400.000 HUF)

I. Shamal Sally - 55, 5 kg - Z. Smida
II. Tutanhamon - 58 kg - J. Línek
III. Unico - 57 kg - M. Tellini
IV. Letty - 55,5 kg - Potyók L.
V. Peer Cooper - 57 kg - J. P. Lopez
6. Hadúr - 57 kg - N. Murru
7. Emperor’s Stride - 57 kg - J. Havlík
8. Bombajó - 57 kg - Bakos G.
9. Dr. Gile - 57 kg - E. Dubravka
10. Stewart - 57 kg - J. Pavlicek
11. Chimborasso - 57 kg - Varga Z.
12. Attestation - 55,5 kg - Simon F.
13. Rossano - 57 kg - S. Georgiev
14. Tantarella - 55,5 kg - L. Kasal
15. Álmos - 57 kg - B. Clös

Könnyen: 2 1/2 hosszal győz, majd 3/4, 1, 5/4, nyak, 3/4, 2, 1 3/4, 2, 1 1/2, 3, 10, 4, rövid nyak
Lefutási idő: 2:28,6

 

Magyarázat: A verseny neve után annak besorolása, távja és díjazása szerepel. A befutási sorrendben a pénzdíjat nyerő lovak helyezése római számmal jelezve. A ló neve után az általa vitt súly és lovasa neve szerepel.

 

2010.07.06

Forrás:pannoniaoverdose.hu

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés