Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Percről percvre, további hivatalos hírek a mezőhegyesi viharról PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. június 22. kedd, 06:01
A 2010. június 18-19-20-i XVI. Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny a Magyar Lovas Szövetség és a Díjugrató Szakbizottság szabályzatai alapján kiírt díjugrató lovasverseny volt. A verseny helyszínére június 17.-én csütörtökön, közel 140 ló beérkezett. 
Ekkor különböző időjárási előrejelzésekben a verseny idejére 4-5 mm csapadékot, záporokat, zivatarokat és felhősödést jeleztek.
 
 
 
További képek:http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=%2F1006%2F_ri_s201061817827%2Fgallery.xml&rovat=fotoriport

Viharjelzésről nem volt információnk.
 

A verseny 2010. június 18.-án reggel optimális időjárási körülmények között és szakmai háttérrel 8.00-kor szabályosan elkezdődött és zajlott.  A délelőtt folyamán több telefont és sms-t kaptunk, hogy szeged térségében esik az eső. 


Viharról, jégesőről, vagy bármilyen fokú viharjelzésről nem volt információnk.

 

A B2 ifjúsági versenyszám kezdési időpontja – a verseny időbeosztása szerint – 11.07 óra. Ehhez képest néhány perces késés volt. A versenyszámot – egyszeri összevetéses elbírálás szerint – 11.33-kor kellett volna befejezni.
Ám a néhány perces késés miatt erre11.35-kor került sor. 
 

A versenyszám összevetését a látható borulás és az előzetes telefonok miatt, felfüggesztettük!  
Hangos bemondón a verseny minden résztvevőjét tájékoztattuk, hogy a várható esőre való tekintettel szünetet rendeltünk el és  mindenki vonuljon fedett helyre! 

Az ismerősöktől kapott előzetes telefonok Szeged környéki esőzésekről szóltak.  Ekkor annak ellenére sem volt hivatalos információnk a viharról, hogy a délelőtt folyamán több meteorológiai előrejelzést is figyelemmel kísértünk az interneten. Itt szintén nem találtunk információt a viharról. 
Másnap – tehát 19-én – tudtuk meg Mezőhegyes Város Polgármesteri Hivatalában, hogy hivatalos forrásból, a viharjelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat 2010. június 18.-án pénteken 11.14-perckor adott ki. Ezt 11.35-körül továbbították volna a polgármesteri hivatalba, ahol ekkor már nem volt áram!/  

A szünet elrendelése után, mintegy 10-15 perccel kezdődött a vihar.
 A mentést még a vihar elvonulása előtt elkezdtük. Az akcióban minden jelen levő ember részt vett. Több mentő autó, tűzoltók, állatorvosok segítettek.

Mindannyiuknak ezúton is köszönetet  mondunk.

 A vihar után 4 súlyos és 8 könnyű sérültet szállítottak kórházba. Állapotukat másnapra stabilizálták. Számos könnyű sérültet a helyszínen láttak el. A sérültek kivétel nélkül az istállóban tartózkodó lovasok voltak. A péntek délelőtti csekély számú közönség az istállóktól elkülönített lelátókon tartózkodott. A közönség soraiból nem sérült meg senki.  
 A viharnak halálos áldozata nincs.
Életveszélyes állapotban lévő sérült jelenleg szintén nincs.
 A helyszínen egy lovat kellett elaltatni, majd a mai napig – tudomásunk szerint – további kettőt.                   

Kovács János                                              Papp István  Tibor
            
ügyvezető igazgató                                      versenyigazgató
    
                                            
 
Mezőhegyesi Állami Ménes Kft.
    
Mezőhegyes, 2010. június 21.



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés