Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Beszámoló, Díjugratás hősök terén PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. június 13. vasárnap, 13:43

Legnagyobb létszámban, kilenc versenyszámmal a díjugratók szerepeltek. A folyamatosan javuló időjárás segítette a versenyszámokat, és így a Nemzeti Vágta 135 cm-es díjugrató nagydíjára majdnem teltház fogadta Fővárosunk egyik legünnepélyesebb terén a 37 starthoz álló párost. Erdélyi Magdolna remekbeszabott pályáját nyolcan teljesítették hibátlanul. Az összevetésben gyorsabbnál gyorsabb hibátlan pályákat láthattunk. A tavalyi felnőtt magyar bajnok, Janik Attila hatodik lett, őt megelőzte az első napi vadászugratás nyertese, Sándor Balázs - Zorró páros. A dobogóról éppen lemaradt az airventes Sáringer Ferenc a szürke PM Cartinával. A dobogó harmadik fokára az idén kimagasló formát mutató, nyíregyházi Técsi Attila került Peronnal, míg a második helyre a második napi hibaidős versenyszámot megnyerő Sebők János küzdötte fel magát a bajai Innova Agro Lovasklub tulajdonában lévő, még csak hétéves sárga Chanellel. A 2010-es Nemzeti Vágta nagydíját pedig a nyergek zsenijének becézett Szász Attila vihette haza Update-tel. Az elképesztő összevetést és az utána következő eredményhirdetést vastapssal jutalmazta Budapest közönsége, s a díjakat a közösen 34 egyéni országos bajnokságot nyerő díjlovas, Dallos Gyula és a díjugrató Ákos Ajtony adták át.

 

A felnőttek mellett legjobb ifjúsági lovasaink is versengtek az 56-osok terén, ahol a győzelmeket Vindeczker Alexandra, Burucs Borbála, Molnár Henrik szerezték meg. A helyezettek között volt az első ízben bemutatkozó, nagyreményű Burucs Barna - Príma páros, Orbán Donna, ifj. Jován Richárd és négy prosperes lovas: Ujvári Barbara, Sopronyi Réka, Bendesch Bernadett és Mráz Tamás. A póni lovak számára rendezett versenyszámban a Varga Ménes tarolt, Bogár Bianka lett a második, míg a győzelmet a háromszoros magyar champion, Varga Ábel szerezte meg.

 

Az amatőr lovasok is lehetőséget kaptak idén a Nemzeti Vágtán, hiszen az 1986. óta létező Aranyos Kupa sorozat egyik állomása volt a Dózsa György út és a Városliget között megépített Széchenyi pálya, ahol a győzelmet a kiskunlacházi Vincze Cintia szerezte meg az oroszlányi Della Donna Aliz és a Kövesdy Farm lovasnője, Monori Anita előtt.

 

A díjugratók a Hősök tere ovális pályáján is bemutatkozhattak, ahol másodízben rendezték meg a magasugratást. A nagyszámú közönség két magyar sportlónak tapsolhatott, hiszen a mezőhegyesi Vajkkal Jován Richárd és a gyöngyösi Zsákai Lovasklub Urbinójával Majláth Csaba átugrotta a 190cm-es magasságot. A magasugró verseny díjait a frissen megválasztott MSLT új elnöke, dr. Jármy Miklós és a nemrég újraválasztott dr. Sótonyi Péter professzor adta át.

 

A fogathajtó versenyek szinkron hajtásában két napig versengett 14 fogat. A póniknál Hölle Martin és ifj. Dobrovitz József győzedelmeskedett. Az egyesfogatoknál Gáspár Zoltán mindkét nap legyőzhetetlennek bizonyult, míg a kettesfogatok élvezetes hajtása ifj. Juhász László és Gergely János sikerét hozta. A díjakat a Magyar Lovas Szövetség elnöke, Lázár Vilmos, többszörös világbajnok öccse, Lázár Zoltán és a Fogathajtó Szakbizottság elnöke, Mondok József adták át.

 
Forrás:lovasszovetseg.hu
 
2010.06.12
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés