Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

2010. május 19-25. Zarándoklat Csíksomlyóra
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2010. május 19. szerda, 19:20
A Hipparion Lovasközpont 2010-ben újra megszervezi a Csabafiak vidám és jókedvű hagyományőrzőivel együtt a csíksomlyói lovas zarándoklatot. A zarándoklat Meggyestetői tanyánkról indul és utunk során érintjük a Gyergyói, Csíki havasokat és a Hargita vulkanikus hegységet. Idén a velünk zarándoklóknak több lehetőséget kínálunk: jurtaban alvás; de lehetőség van a teljes útra vagy csak az oda vagy vissza útra is. Ha szeretné a lovaglást, a természet szeretetét egybekötni a zarándoklattal akkor tartson vidám társaságunkkal!

Program:

2010.05.19
Érkezés Gyergyószentmiklósra a délutáni vagy esti órákban. Innen terepjárókkal kimegyünk a meggyestetői lovastanyára. Itt vacsora és a túraszabályok ismertetése.

2010.05.20
Lovasítás, nyereg, málhatáskák szétosztása, bepakolása. Elindulva a tanyáról rövidesen az Olt forrásához érünk, ahol megitatjuk lovainkat, innen az Olt völgyén a balánbányai víztárolóig lovagolunk ahonnan az Írott kőre lovagolunk itt tartjuk déli pihenőnket. Egy hegygerincen aláereszkedünk a Csíki medencébe, ahol éjszakai pihenőnket tartjuk.

2010.05.21
Táborhelyünket magunk mögött hagyva a Lóvész tető felé kapaszkodunk, több apró dombvonulatot átszelve a Köd vonulathoz érkezünk, itt áthaladunk a Csilipek Bukurok, Kondorok tanyavilágon ahol a déli pihenő alatt a lóvészi hatalmas völgyhídban gyönyörködünk. Csíkszentmihályon és Csíkszépvízen átlovagolva megérkezünk Csíksomlyóra.

010.05.22
Az ünnepi szentmisén való résztvétel.

2010.05.23
Kora reggeli ébresztő, mivel részt veszünk a keresztaljákat búcsúztató szentmisen, velük együtt mi is elköszönünk a Babbamáriától és indulunk haza. Keresztülszelve a medencét átszelve a csíkszenttamási Csonka toronynál tartjuk pihenőnket. Magunk mögött hagyva a Garados tetőt a Csíkmagasára lovagolunk ami a Hargita hegység utolsó vulkanikus kúpja. Aláereszkedünk Marosfőre és ott tábort verünk.

010.05.24
A Fekete Réz hatalmas kiterjedésű legelőjen keresztülhaladva meglátogatunk egy esztenát, utána egy elhagyatott ösvényen a Lok nyergére lovagolunk, ahol déli pihenőt tartunk. Innen a Sípos kőre  felkapaszkodva az Olt forrásahoz jutunk, ahonnan már lovaink megérezve az otthon közelséget újult lendülettel a tanyáig vágtáznak.

2010.05.25
Visszautazás Gyergyószentmiklósra.

Szállás: 6 éjszaka parasztházakban es jurtában (panziós elszállásolás kérésre felárral)

Ellátás: Meleg reggeli, két fogásos etebéd, délben piknik.

  • A túra idejére málha és nyeregtáskákat biztositunk.
  • A túrára szükseges: elemlámpa, esőköpeny, hálózsák.
      

A túra időpontja 2010-ben:

2010.05.15 - 2010.06.25

A túra ára: 320 Euro/ fő, a féltúra 170 Euro/fő
                  Az ár magába foglalja a 4 vagy 2 nap lovaglást, csomagszállítást és teljes ellátást.

 

Kentelki Brigitta
Virag negyed 16/9.
535500 Gyergyószentmiklós
Harghita megye RO
Tel: +40 745 106659

Gáll Csaba
Meszes utca 13.
4200 Gyergyószentmiklós
Harghita megye RO
Tel:+40 266 365509
      +40 745 627669

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap: www.hipparion.ro



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Lovas rendezvények 2010-ben

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés