Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Dr Tim Ober válasza az FEI részére PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. április 17. szombat, 20:51
2010.04.17
 
"Jó napot kívánok. Dr Tim Ober vagyok az Amerikai Egyesül Államok Díjugrató válogatottjának állatorvosa. Azért vagyunk itt, hogy válaszoljunk az FEI hirtelen jött döntéshozatalára az ügyből kifolyólag, hogy Sapphire-t és McLain Wardot akik jelenleg vezették a 2010-es FEI Díjugrató Világkupa Döntőt diszkvalifikálták az egész versenyből.
Az FEI állítása szerint Sapphire hiperérzékenységet mutat a bal első lábán emiatt ki kell zárni a további versenyből.
 
Elmondom a tényeket: Sapphire teljesítménye nem szokatlan az elmúlt két napban, semmilyen téren. A tavalyi Vk Döntőn is dupla hibátlanokat produkált, sőt az olimpián is. Az FEI szerint tegnap este még a ló alkalmas volt a további versenyzésre a vizsgálatok után. A lovat ma másodjára is megvizsgálták de akkor már azt állapították meg, hogy a ló nem versenyzhet és diszkvalifikálták a versenyből. Az FEI nem támasztotta alá állításait konkrét bizonyítékokkal, objektív vagy kvalitatív tesztekkel annak ellenére, hogy McLain Ward kérte is azt. Megjegyezném, hogy a termográfiai vizsgálatok egyik esetben sem bizonyítottak abnormális érzékenységet.
 
Az FEI ezt a döntését nagyon gyorsan, sietve és elhamarkodottan hozta meg. Az én személyes véleményem szerint a döntés és a határozat inkorrekt volt és szubjektív. "Ismerve Sapphire-t már évek óta a ló véleményem szerint jó kondícióban van, fitt és versenyre megfelelő állapotban van."

Forrás:hunterjumpernews.com

 

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés