Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Dallos Gyula 60 éves PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. április 15. csütörtök, 11:55
Április 11-én Dunakeszin, a Xenophon Lovasközpontban barátai, tisztelői, tanítványai, a lovastársadalom jeles személyiségei köszöntötték a 60éves Dallos Gyulát. 


A jó hangulatú, baráti társaságokat kovácsoló eseményen – színvonalas műsor keretében – több mint kétszázötvenen a „Dallos-Szentélyben” a fedett lovardában kiváló hangulatban idézték a mesteredző, egyetemi lovastanár felejthetetlen sikereit.

 

 

 
Az ünnepeltet Lázár Vilmos köszöntötte.
Szervusz Kedves Gyula Bátyám! 
                                                        „Amikor a középutat választod, pazarolsz.” 

Hatvan éves lettél.Ennyi idő alatt a lovakhoz fűződő viszonyod akár hűvösebb, racionálisabb is lehetne. De nem! Akkor az, nem TE lennél. E helyett szenvedélyes szerelemmel érzel irántuk.  Sok mindent köszönhetünk a lovaknak. Köszönhetjük, hogy megismertünk Téged; köszönhetjük, hogy a szüleidtől, őseidtől örökölt tehetséged felszínre juthatott; és köszönhetjük, hogy fantasztikus szókimondó, egyenes, céltudatos egyéniséged, személyiséged kirajzolódhatott. Rengeteget tettél közös szerelmünkért, a lóért, a lovassportért.

A hazai és a nemzetközi lovassport, valamint az oktatás-nevelés, a lovaskultúra terjesztésének nemzetközileg elismert személyisége, több magas rangú kitüntetés, köztük Dunakeszi Város Díszpolgára büszke cím birtokosa vagy.
 Mindhárom olimpiai szakágban – a díjugratásban, a díjlovaglásban, a militaryban – nagy sikerrel versenyeztél.
Legmaradandóbbak – természetesen – a díjlovaglásban alkotott eredményeid: huszonötszörös magyar bajnok; a magyar lovassport egyetlen Európa-bajnoki érmese; világbajnoki hatodik helyezett; másfélszáz Nagydíj-színvonalú verseny győztese vagy.

Számos nemzetközi sikerig jutott díjlovas tanítványod van; a világklasszis lovak sorát nevelted.  Mindezekért Te vagy, akinek a tiszteletére a nemzetközi díjlovagló versenyeken legtöbbször játszották a magyar himnuszt.  Személyedben tisztelhetjük hazánk egyetlen mesteredzőjét. 
Oktatási munkád ugyancsak kiemelkedő: a Szent István Egyetem egyetemi lovastanára, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (Testnevelési Szak), a bécsi Sportakadémia, a világ 10 országának előadó-tanára vagy.  Mintegy kétszáz cikk, a lovasok „Bibliájának” számító Lovasiskola című elméleti és gyakorlati értékű, két kiadást megért könyv szerzőjeként is jól ismernek.  

Neved összefonódott kiváló lovaid, Bordal, Highlife és Aktion nevével. Kivételes tehetségeddel, szorgalmaddal, az Ő segítségükkel a csúcs közelébe jutottál. Még nem a csúcsra – mert hiszem: változatlanul felfelé vezet az utad.  E tudásvagyont hihetetlen erős szándékkal és képességgel osztod meg a lovas emberekkel. Kicsikkel, nagyokkal, idősekkel és fiatalokkal.
Mindazokkal, akik engedményt nem tűrő alapkövetelményednek megfelelnek: alázattal viselkednek a – nagybetűvel írt – LÓVAL; ahogy azt példaszerűen teszed Te is.
 Életedet, pályádat, a munkád, a teljesítményed minősíti.
A nagyon magasra tett mércéd: hitelesség, elkötelezettség, kulturált viselkedés, ló- és a lovasközösség tisztelete, szakmaiság, igényesség!
 
Tiszteletet ébresztő és érdemlő személyiség vagy. Élvezetes csevegő, anekdotázó, a közös ügyért jobbító szándékkal vitatkozó, társasági ember. Akiket nem sokra becsülsz, azokkal nem vitatkozol.  

Végülis: mikor jut időd pihenésre, regenerálódásra, olvasásra, önmagadra? Tudom a válaszodat: majd a tevékeny évek után. Valamikor jóval később. Igaz?  

Gyula Bátyám! 
Kívánom, hogy még nagyon sokáig és sokat tanulhassunk Tőled.  A magam, a családom és – veszem a bátorságot – az egész magyar lovas társadalom, a Nagy Lovas Család, valamint kiváló lovaid nevében  

Boldog születésnapot, további hosszú, jó utat, derűt, egészséget kívánok.  Isten éltessen!
 
2010.04.14
 
Forrás:lovasszovetseg.hu
 
 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés