Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lovas öltözék: lovaglókobak
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
2010. március 29. hétfő, 19:54

Az egyetlen kötelező viselet, mellyel a lovasnak rendelkeznie kell, a kemény lovaglókobak, amely bukósisakként és lovaglósapkaként is ismert.

Meg kell felelnie valamely elismert, biztonságos szabványnak. Mindenféle romantikus képzelgést hessegessünk el arról, hogy a szél fújja a hajunkat, vagy hogy a prérin vágtatunk keresztül széles karimájú kalapban. A lovaglókobakok célszerűsége és hatékonysága hihetetlenül sokat fejlődött. A lovaglósapkát mindig álszíjjal kell viselni, hogy az a helyén tartsa: a hagyományos kobak elasztikus állhevederrel úgyszólván használhatatlan.

A keménykobakoknak különböző változatai vannak - lehet olyan, mint a hagyományos bársonysapka beépített szemellenzővel, vagy olyan, mint a bukósisak, vagy a lovaglósapka, amit a versenyző zsokék és tereplovasok viselnek. Az utóbbi csúcsosabb, mint a tradicionális típus. A legújabb, divatos darabok közül némelyik nagyon könnyű, szellős sisak, amely védi, ugyanakkor meglepően hűvösen hagyja a lovas fejét. Ezek Amerikában is igen népszerűek.

Bármilyen szinten is lovagolunk, és függetlenül attól, milyen gyakran tesszük, a legfontosabb, hogy a legbiztonságosabb szabványú felszerelést viseljük. A forgalomban lévő legmagasabb biztonsági szabványok az európai PAS 015 és az amerikai ASTM/SEIF 1163.

       

Az elismert lovagló- vagy edzőközpontok többsége ragaszkodik ahhoz, hogy klienseik védősisakot viseljenek. A versenyek alkalmával a lovasoknak rendszerint kötelezően kell viselniük egy megfelelő sapkát.

Írta:Mravinác Barna

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés