Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lótápok, takarmánykiegészítők, vitaminok
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
2010. március 29. hétfő, 19:47

A mai gyakorlatban egyre jobban terjednek a lótápok. Többféle kivitelben készülnek ezek a tápok. Lehetnek önállóan etethető, illetve etetendő tápok, melyekhez csak kevés széna etetése javasolt.

Illetőleg lehetnek olyanok, melyek a szokásos gazdasági abrakok kiegészítői, elsősorban ásványi anyagok, mikroelemek, vitaminok pótlására szolgálnak.

Beltartalmi értékeikben is eltérhetnek, és különböző korú és hasznosítású lovak részére ajánlottak, így vannak csikótápok, szoptatós-, és vemheskanca-tápok, sportló- és versenylótápok.

Ezekben az abrakokban az adott korú, hasznosítású egyed élettani szükségleteinek pontosan megfelelő tápanyagok vannak, ezért etetésük igen jó hatású.

Áruk ugyan borsosnak tűnik a gazdasági abrakokéhoz képest (annak két-háromszorosa egy mázsára vetítve), de béltartalomra számítva már kedvezőbb a kép.

Ezen túl ha figyelembe vesszük, hogy ilyen formán a ló a szükséges kiegészítőkhöz is hozzájut (nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok), etetésük indokolt és akár gazdaságos is lehet.

A tápok mellett kaphatók külön ásványianyag-kiegészítők, illetve vitaminok is, melyeket meghatározott adagban a gazdasági abrakokhoz kell keverni.

A tápetetés előnye még, hogy nem kell nagy befogadó képességű abraktárolót építeni, hanem a kész tápot ütemezve lehet az egész év során megvásárolni, illetve megrendelni. Nagy készletek felhalmozására nincs szükség, de lehetőség sem, mert minőségüket általában két hónapig őrzik meg.

(Forrás: Lótartás a családban, Gazda Kiadó)

Írta:Novotni Péter

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés