Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Egy hatosfogat lett Overdose „gazdája” - Demján máris eladná PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. március 13. szombat, 18:13
 

Ma délelőtt a budapesti Westend City Centerben lévő Hilton szállóban jelentették be és írták alá azt a szerződést, amelynek keretében Mikóczy Zoltán tulajdonrésze 50%-ra csökkent, de Overdose menedzselése továbbra is az ő kezében maradt. Új társtulajdonosai olyan meghatározó jelentőségű magyar cégek, amelyek fontosnak érezték, hogy összefogjanak a magyar lóversenyzés ügyének támogatására, és amelyek ettől a pillanattól 10-10%-ban Overdose résztulajdonosai. Az aláíráson Mikóczy Zoltán mellett részt vett Járai Zsigmond, a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Demján Sándor, az Euroinvest Zrt. alapítója, Németh Miklós a Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója, és Wolf László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató helyettese. Az alábbiakban az ő gondolataikat idézzük, a helyszínen való megszólalásuk sorrendjében:



Járai Zsigmond, a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. felügyelőbizottságának elnöke:
„Öt vezető magyar vállalkozás összefogott azért, hogy Overdose magyar kézben maradva folytathassa versenykarrierjét, ezért a volt kizárólagos tulajdonossal, Mikóczy Zoltánnal egy szerződést kötöttünk, amely szerint a ló 50%-a az öt társaságé lett, egyenként 10-10%-kal, tehát vettünk egy fél lovat. Azt szeretnénk ezzel elérni, hogy Overdose eredményesen és sikeresen versenyezhessen, továbbra is magyar színekben. Én csak véletlenül képviselem itt a biztosítótársaságot, igazából Horváth Béla elnök úrnak kéne itt ülnie, mert az ő ötlete volt, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító támogassa Overdose-t. Nagyon sokat tett az ügy érdekében még Overdose régi rajongója, Farkasházy Tivadar. Tulajdonképpen Mikóczy úrral való együttműködésünkből nőtt ki ez a társaság, az Overdose Vagyonkezelő Kft.
Mint Overdose biztosítója azt szeretnénk, hogy Overdose továbbra is itt szerepeljen, Magyarországon, magyar színekben, magyar tulajdonban, és ahogy Mikóczy úrtól megtanultuk, hogy amikor nyer, a magyar zászlót húzzák fel, akárhol is legyen a verseny, Hong-Kongtól Ascotig.”

Demján Sándor, az Euroinvest Zrt. alapítója:
„Az általam vezetett Vállalkozók Országos Szövetségének az a jelmondata, hogy társulj, fogj össze magyar! Ennek ez az együttműködés egy jó szimbóluma. Overdose egy olyan nemzeti kincs lehet, amin keresztül Magyarországot megismerhetik.
Ennek az évszázadnak a legnagyobb üzlete a szórakoztatás lesz, függetlenül attól, hogy válságban vagyunk. A szórakoztatásnak a sport, és ezen belül a lósport egy jelentős részét képezheti. Annak pedig külön örülök, és köszönöm az ötletet elindító Járai Zsigmondnak, Farkasházy Tivadarnak és a tulajdonosnak, hogy módot adott arra, hogy ebbe bekapcsolódhassak. Nem a profitszerzés vezérel bennünket. Azt kell most mindenkinek kívánnia Magyarországon, hogy Overdose sikeres legyen, mert az Magyarország sikerét jelenti. Nálunk pedig a vállalkozásoknál a ló sikere jelenti azt az értékfedezetet, amivel a befektetéseink megtérülnek. Itt reális számok vannak, a siker soha nincs megítélve, azért mindig bizonyítani kell. Ez a lépés, hogy összefogtunk és társultunk, egy lehetséges új magyar szimbólum megvédése és megtartása érdekében, legyen példa mások számára is az összefogásra és összetartozásra.”

Németh Miklós a Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója:
„Mi hatalmas megtiszteltetésnek vettük, amikor megkaptuk a felkérést, hogy vegyünk részt ennek a nemzeti kincsnek a további sikerei melletti bábáskodásban, ami méltán megérdemli azt, hogy, mindenféle áldozatot meghozzunk érte. Úgy gondoljuk, hogy a sport az a terület, amelyen keresztül leginkább meg lehet ismertetni a világgal egy országot, amellyel a legkönnyebben el lehet jutni a világ bármely pontjára. Overdose alkalmas arra, hogy a nemzeti értékeket és a nemzeti önbecsülést itthon erősítse az emberekben. Talán lesz újra olyan, amire büszkék lehetnek a magyar emberek, és ez egyben külföldön is meghozza az elismertséget Magyarország számára. Mi nem üzleti befektetésnek szántuk a részvételünket – bár persze örülni fogunk annak, ha ennek valami haszna is lesz, – mi megpróbáltunk hozzájárulni egy olyan nemzeti érték sikeréhez, ami az ország számára komoly sikereket hozhat.”

Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója:
„A MOL-nak mindenképpen itt a helye egy ilyen szerződéskötésnél, amikor a lóerőkről beszélünk, hiszen ennek szakértői vagyunk. Tudjuk, hogy milyen fontos volt a lóversenyzés és a lovaknak a szerepe Magyarország történetében, különösen a reformkort követően. A lovak itt voltak, itt vannak velünk. Ugyanakkor én elgondolkodtam azon, hogy az a nemzetközi hírnév, ami már most körülveszi Overdose-t, kiben mit inspirál. Elég Talmácsi Gáborra utalni, aki a Kincsem Parkban, a verseny után azt mondta, hogy ő ihletet merített Overdose-ból. Talmácsi a magyar gyorsaságnak ma az elsőszámú szimbóluma, egy kiváló versenyló teljesítményéből tudott ihletet meríteni, és ebben nincsen semmi csoda, mert a siker, sikert hoz.
Mára már nem csak magyar visszhangja van Overdose sikereinek. Ma már különböző neveken említik különböző országokban. A németek nem véletlenül nevezték el „Wunderpferd”-nek, azaz csodalónak, az angolok nem véletlenül nevezték el „The Budapest Bullet”-nek, azaz budapesti puskagolyónak, és az amerikaiak sem véletlenül nevezték el „The Hungarian Seabiscuit”-nek, aminek nem is igazán a jelentése érdekes, hanem az, hogy mit szimbolizál. Ez a ló (Seabiscuit) a harmincas évek sikersztorija volt az Egyesült Államokban. Ez a ló jelentett fogódzkodót akkor, amikor a világgazdasági válságból kezdett kilábalni az Egyesült Államok. Én azt kívánom mindannyiunknak, hogy a mi számunkra Overdose legyen az egyik olyan szimbólum, ami a kilábalást jelenti, és azt a hitet, hogy ez a ma már a nemzeti vagyon részét képező remek versenyló a sikerhez vezető utat is megmutatja mindannyiunk számára, hogy lehet innen sikert elérni.”

Wolf László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató helyettese:
„Azért is fogadtuk nagyon szívesen a megkeresést, hogy szálljunk be ebbe a vagyonkezelő Kft.-be, mert az OTP évek óta hagyományosan támogatja a lovas sportot, támogatjuk a fogathajtó világbajnokságot, a Lovasterápia Szövetséget, és mi voltunk, akik a tavalyi versenyét kizárólagos szponzorként támogattuk. Overdose-hoz való kötődésünk immáron hagyományosnak mondható. Az OTP számára ez azért is fontos, mert a MOL-hoz és Demján úrékhoz hasonlóan mi is nemzetközi színtéren mozgunk, és Overdose lehet az, aki Magyarország sikerét megmutatja a világnak.
Egy másik párhuzamot is vonnék. A világ eddigi leghíresebb magyar lova Kincsem akkor aratta sikereit, amikor a magyar gazdaság fellendülőben volt, amikor Magyarország gazdasági sikerei jelentősek voltak, és bízunk benne, hogy Overdose is egy ilyen gazdasági siker-periódusban képviseli és fémjelezi Magyarországot.”

Mikóczy Zoltán:
„Rendkívül megtisztelő és felemelő számomra az az érzés, hogy a magyar gazdasági elit összefogott, és teljesülhetett az a nagy álom, hogy most már biztos, hogy Overdose magyar versenylóként vonulhat be a történelembe. Még ünnepélyesebbé teszi a mai eseményt az, hogy minderre a nemzeti ünnepük idejéhez ilyen közel kerül sor. A negyvennyolcas szabadságharc kezdetét a márciusi ifjak jelentették, Overdose történetének sikerét pedig az itt jelenlévő márciusi hazafiak társasága fogja garantálni. Ebbe a társaságba mindenképpen beletartoznak azok a személyek is, akiknek köszönhetően eljuthattam ide, hogy ilyen komoly társaság alakult, akik beszálltak az Overdose Vagyonkezelő Kft.-be. Külön köszönöm Horváth Béla úrnak, aki a kezdet kezdetétől a szívén viselte az egész projektet, Farkasházy Tivadarnak, aki Overdose nagyköveteként már első futásától kezdve hirdette a ló erejét, és Lázár Vilmosnak a ma megkötött szerződés tető alá hozásában nyújtott közreműködéséért. Ami pedig a lovat illeti...
Március 19-én kerül sor a következő patkolásra, ekkorra vélhetően teljesen lenő a sérült patarész. Erre kilenc hónapja várunk. Ezután már a gyors munkákat is elkezdheti. Ha minden jól alakul, teljesülhet a nagy álmunk, ha egy éves késéssel is, de a júniusi Royal Ascoton már méltón képviselheti majd hazánkat Overdose. Június 19-én lesz a Golden Jubilee Stakes, a világ legpatinásabb rövidtávú versenye. Ez kell, hogy számára a csúcspont legyen, de ehhez minimum egy, de szívem szerint inkább két versenyt kell előtte futnia májusban. Több alternatíva is van, de, hogy végül is melyik valósul meg, arról áprilisig semmiképpen nem lehet biztosat tudni. Az egyik szerint május elsején kezdene egy Group III-as versenyben Newmarketben, ha ezt sikeresen veszi, akkor következne a Temple Stakes május 21-én a Haydock Parkban. A másik alternatíva, hogy a német galoppszövetség nagyon szeretne a számára versenyt szervezni, lehetséges, hogy április végén futna Hoppegartenben egy könnyű felhozó versenyt, majd május 10-én egy York-i Group II-es verseny következne. Ezek egyelőre hipotetikus menetrendek, a valódi állapotáról ugyanis ő maga, Overdose fog nyilatkozni, és ő mondja meg, hogy mikor jön el az a pillanat nála, amikor a felkészültsége lehetővé teszi, hogy versenyben fusson.”

Újságírói kérdésre Mikóczy Zoltán még elmondta, szóbeli ígérete van Christophe Soumillontól, hogy ez évben is ő lovagolja Overdose-t, és mivel továbbra is a világ öt legjobb lovasa közé teszi, nem is gondolkodik másban, maximálisan számít rá. Szintén újságírói kérdésre Járai Zsigmond – miután röviden egyeztetett a tulajdonostársakkal, – elmondta, hogy „A deal bonyolult. Most kifizettünk kettőszáz millió forintot Mikóczy úrnak, így a tulajdonosi jogok 50%-a átszáll ránk. Viszont azt valószínűleg még vállalni fogjuk, hogy egyéb hozzájárulással, például szponzorációval is hozzájárulunk a ló tartásához. Ez a másfél milliárd (Overdose ilyen értékben került apportálásra a vagyonkezelő Kft.-be) ma egy eszmei érték. A vételárat nincs értelme titkolni, hiszen mindenki egyetértett vele, hogy elmondjuk. Azért nem szerettük volna elmondani, – hogy mentegetőzzek egy kicsit, – mert nem akarjuk, hogy az a benyomás keletkezzen, hogy ennyit ér a ló. A ló sokkal többet ér. Persze vannak kockázatai, de mivel 12-szer indult és ebből 12-szer nyert, maga a legenda ennyit biztosan megér. Ha tovább tudja folytatni a pályafutását, amire minden esély megvan, akkor abban a pillanatban sokkal-sokkal többet fog érni.”

Demján Sándor a sajtótájékoztató végén máris felajánlotta Hernádi Zsoltnak, hogy szívesen eladja a MOL-nak a részesedését négyszeres áron, hogy a lovat átkeresztelhessék Molverdose-ra. Kijelentése nagy derültséget eredményezett.

 

2010.03.13

 

Forrás:pannoniaoverdose.hu



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés