Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Dílovagló Világkupa előtti események PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. március 03. szerda, 09:16
 
A díjlovaglás rajongói - akiknek száma az elmúlt két év nemzetközi eseményei következtében ugrásszerűen megnőtt - döbbenten figyelik a világelitben való változásokat, amire jó példa a most hétvégén megrendezett göteborgi világkupaforduló, illetve az utána véglegessé vált, döntőre minősítő ranglista is.
 

A hétvégi versenyt a speciál  és csapat-Európabajnok Adelinde Cornelissen és Parzival nyerte. A döntőre minősítő ranglista első négy helyén holland versenyzők végeztek: első a kűr világrekorder Edward Gal (a képen Totilasszal), második Adelinde Cornelissen, harmadik a Frankfurtban és Mechelenben győzelmet szerző Imke Schellekens-Bartels és negyedik Anky van Grunsven, a szakág királynője, aki kilencszeres világkupadöntő-győztes.
Bár a Nyugat-Európai Ligából a legjobb 7 versenyző minősül a döntőre, nemzetenként csak három versenyző indulhat, így Anky van Grunsven, aki a kétszeres egyéni olimpiai bajnok Salineroval és a szintén jól teljesítő Painted Black-kel próbált minősülni a döntőre, nem állhat rajthoz a 's-Hertogenboschban, hazai közönség előtt megrendezésre kerülő finálén.
Anky van Grunsven az utolsó, göteborgi minősítőn Painted Black-kel állt rajthoz, erős kezdés után azonban a ló többek között a sorozat-ugrásváltásokban is hibázott és többször megfeszült, ami végül a negyedik helyre rangsorolta a párost.
Anky van Grunsven eddig általában címvédőként állhatott rajthoz a világkupadöntőn, idén azonban a tavalyi győztes, Steffen Peters (USA) indulhat minősülés nélkül a fináléban. A díjlovagló világ élvonalában történt elemi változások tavaly, Peters győzelmével kezdődtek. Azóta pedig új világsztárok dominálnak a négyszögben.
A díjlovaglás szakértői szerint a változások nem abból adódnak, hogy a világ eddigi legjobbjai nem tartják a tőlük megszokott színvonalat, hanem annak következményei, hogy új, még harmonikusabb lovaglásokat bemutató párosok tűntek fel. A szakma szerint  csapat-szinten a hollandok előnye a többi nemzettel szemben - beleértve a hétszeres olimpiai bajnok német válogatottat is - jó időre behozhatatlannak tűnik.
A számunkra érdekes Közép-Európai Ligából egy versenyző minősült a döntőre. Dallos Zsófia a második, Ács Róbert pedig a negyedik helyen végzett. A liga győztese a lengyel Michal Rapcewicz lett.
 
Forrás:equime-design.hu
 
 

 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés