Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Nemzeti Lovarda: Felfelé a lejtőn PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. február 24. szerda, 22:03

Habsburg György a kuratórium elnöke – többek között – elmondta: az Alapítvány tavaly áprilisban vehette át a Tattersall üzemeltetését, melyet korábban már többször is a bezárás réme fenyegetett. Nagy fába vágták akkor a fejszéjüket, erős hittel, de tele bizonytalansággal. Nem tudhatták, önerőből talpon maradhat-e az intézmény, s az állammal kötött üzemeltetési szerződés is csak az év végéig szólt. Sikerült!

 Sarbu András az NL Sportlétesítmény Kft. ügyvezetője tájékoztatójában elmondta, hogy szerény nyereséggel zárult az elmúlt év; a kitűzött célok és beruházások megvalósultak; s január 1-jétől immár 5 évre állapodtak meg a vagyonkezelővel a folytatásról.

 E jövőt formáló megállapodást táplálta, hogy a Nemzeti Lovarda újfent bizonyította létjogosultságát. A nagymultú létesítményben az elmúlt évben 33 – köztük több háromnapos – országos díjugrató versenyt rendeztek; a fedett lovarda talaját kicserélték;. kevesebb emberrel magasabb színvonalon dolgoznak.

 Sok még a tennivaló. A külső pályák és az istállók, épületek felújításra várnak; egy korszerű lovas verseny- és oktatási központ létrehozása is a jövőt formáló tervek közé tartozik. Emellett évtizedekre ki kell jelölni az intézmény helyét és szerepét a hazai lovas életben, hiszen csak így garantálható a fennmaradása. 

 2010 tavaszától már nem csupán díjugrató, hanem díjlovas-, lovastorna- és póni- versenyeknek is otthona lesz a Nemzeti Lovarda. Körvonalazódik az oktatásban rá váró feladatkör is: a jeles hagyományokra építkező intézmény hozza közel a fővárosi gyerekekhez a természetet, a lószeretet, ezzel szolgálva a fiatalok egészségét és a magyar lovassport érdekeit is.

 A 2009-es év bizonyítja: a Nemzeti Lovarda jó kezekbe került, képes a talpon maradásra. Ám a továbblépéshez ennél is több kell. Az elkötelezettség, a kitartás és a civil összefogás már meg van a célok megvalósításához. Az anyagi háttér megteremtése még sok munkát tartogat a kurátorok számára. További nagylelkű támogatók kellenek, akik azért egy valamiben az Alapítvány munkája nyomán biztosak lehetnek: jó helyre fektetik a pénzüket, ha a 132 éves budapesti Tattersall megújítására áldoznak.

 Lázár Vilmos hangsúlyozta: A nagy lendülettel készülő, formálódó Magyar Nemzeti Lovassport Stratégiai programjában is fontos a Nemzeti Lovarda szerepe. Elsősorban a főváros és környéke részére a diák-lovassport fellegvára, oktató-kutató hellyé kell fejlesztenünk az intézményt. Természetesen az ehhez szükséges források megteremtésével  

 A Magyar Lovassport Szövetség elnöke tájékoztatta az egyesületeket, hogy folyik a teljes lovas-vertikum számára egy világszínvonalú, szakmai – szellemi – szolgáltató Új Nemzeti Lovasközpont létesítményeinek tervezése, majd – az anyagi forrásokkal számoló – felépítésének terve. 

 Ebben a lovassport jelenlegi nyolc szakága mellett helyet kapna a lósport és a többi lovasszervezet, valamint a hozzájuk kapcsolódó oktatás, kutatás, ifjúsági és diák-lovasközpont, lovasakadémia, állatgyógyászat, konferenciák, kiállítások, árverések, lovas-szórakoztatás, kulturális események, a lovaságazat teljes adminisztrációja és kiszolgáló háttéripara, /például kocsi-, nyereg- és szíjgyártás/ lovasterápia, hagyományőrzés stb. 

 Az első – biztosan egy sor módosítást, pontosítást igénylő – szívdobogtató tervünk elkészült!   

 Fehér - Sarbu
 
 
2010.02.24
 
 

 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés