Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lovassport kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. február 18. csütörtök, 08:11

Dr. Fehér György a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója – Dr. Estók János főigazgatóhelyettes társaságában – február 11-én hivatalában kereste fel Lázár Vilmost és kért szakmai együttműködést, segítséget a lovassportot bemutató készülő kiállításhoz.

Magyar Mezőgazdasági MúzeumA kiállítás célja: bemutatni a velünk élő lovastörténelmet, azokat az alapokat, amelyekkel a magyar nép, lovaselődeink számos területen gazdagították a világ és honi lovaséletünk kultúráját. A kiállítás a stratégiai tényezőnek számító lovassport és a hozzá szorosan kapcsolódó turizmus, idegenforgalom, környezetvédelem, a kulturális hagyományok, a gyógyítás, a munkahelyteremtés kínálta lehetőségeket és a megoldás lehetséges útját, módját villantja fel. 

A kiállítás végigkíséri majd a látogatót lovassportunk történelmén; bemutatja a világhírű lovasokat és lovakat; számokat, tényeket, adatokat közöl.

Lázár Vilmos teljes körű szakmai támogatásáról biztosította tárgyaló partnereit, a kiállítás előkészítése megkezdődött.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum addigis izgalmas beszélgetésekkel, tárlatvezetéssel és játszóházzal várja az érdeklődőet február 20-án, szombaton a Kincsem - Imperiál Híres magyar versenylovak c. kiállításhoz kapcsolódóan:

13-17.00: Lovas játszóház gyerekeknek: lóversenybárca és vesszőparipa készítés, régészkedés

13.30: Kincsem - Imperiál. Híres magyar versenylovak - tárlatvezetés. Tárlatvezető: Dr. Szőllősy Gábor, a kiállítás rendezője

14.00: Imperiál és családja, közelről - beszélgetés és filmvetítés 
Vendégek: Németh Ferenc, Imperiál zsokéja, Aperianov Zakariás, Imperiál és Európa legidősebb trénere, Hajba Nándor agrármérnök, Intermezzo II. ménesbeli lovasa

15.30: A Hesp család - Kincsem idomárja és családjának szerepe a magyar lóversenyzésben.
Vendégk: Hesp József hendikepper
Moderátor: Dr. Szatmári Sarolta, a kiállítás rendezője

2010.02.17

Forrás: Magyar Lovas Szövetség, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

 

 



Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés