Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Lázár Vilmos elnök , Varga Zoltán önkormányzati miniszterhez írt levele. PDF Nyomtatás E-mail írása
2010. február 15. hétfő, 17:04

Tisztelt Miniszter Úr!

   

Mint a Magyar Lovassport Szövetség elnöke fordulok Önhöz a lovas szakembereket, ezáltal az egész lovas társadalmat érintő problémával.


A tárgyban hivatkozott rendelet hatályba lépése óta több ízben jeleztem a minisztérium és más hivatalok felé, hogy annak tartalma rendelkezései nem szolgálják a lovassport érdekeit, de a jogalkotó eredeti szándéka sem szolgálja az elérni kívánt célt. 
 

Vélhetően a rendelet előkészítőinek figyelme nem terjedt ki a lovas szakembereket tömörítő országos hatáskörű szervezet, a Magyar Lovassport Szövetség érdekeinek vizsgálatára, annak szakmai véleményalkotásra. 

A rendelet szabályozásai ellehetetlenítik, egyebek mellett (pl. lovas terápia), a lovasok oktatása és a lovas intézmények vezetése körüli teendőket azzal, hogy egy speciális, a lovastúra-vezetői végzettség kizárólagos meglétéhez köti a fenti tevékenységek gyakorlását. 

A lovassport valamennyi ágával és azok koordinálásával a Magyar Lovas Szövetség foglakozik.

 

A Szövetség jelenleg is nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a magyar lovas szakágakban tevékenykedő oktatók, sportszakemberek mielőbb a nemzetközi sztenderdeknek és gyakorlatnak megfelelő minősített edzői oktatásban, és besorolásban részesüljenek.

 
Javaslom, és egyben nyomatékosan kérem, hogy a lovas szolgáltató tevékenységet végzők körébe emeljék be a Magyar Lovassport Szövetségnél (MLSZ) érvényes edzői jogosítvánnyal rendelkező szakembereket is. Módosítási javaslatom nem befolyásolja a lovastúra-vezetők törvényben eddig biztosított jogosítványait, pusztán a tevékenységet végző szakemberek körét bővíti ki.  


Az  International Group for Qualifications in Training Horse and Rider munkacsoport által alapított nemzetközi edzői útlevél, a legtöbb európai országban jogosít edzői, oktatói tevékenység végzésére. Magyarországon az MLSZ jogosult az okmány (Equestrian passport) kiállítására és hitelesítésére.

 
A fentiek megvalósításához az 1. sz. mellékletben szereplő módosításokat tartom szükségesnek a rendeletben végrehajtani.
 

                                  Tisztelettel:  
 

Budapest,2010. február 4.                                        Lázár Vilmos
                                                                  A Magyar Lovassport Szövetség 
                                                                                     elnöke                            
                                                                                                     
melléklet
 
 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.

Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés