Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevélSzavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

Tippek kezdő lovasoknak
Olvasóink értékelése: / 9
ElégtelenKitűnő 
2010. február 08. hétfő, 20:21

Tippek kezdő lovasoknak Richard Scarlett-től

 1:Lovagolj kétszer egy héten ha lehetséges.”A tanítványok gyerekek vagy felnőttek heti egyszeri lovaglással is fejlődhetnek, de sokkal jobb ha kétszer vagy esetleg többször is kijönnek a lovardába” mondja Richard Scarlett aki egy nagyon sikeres lovardát

üzemeltet a saját Pennsylvaniai /Usa/ Gwyn Meadows Farmján. Nagyon hasznos még a lovastábor amikor a tanítványok egy vagy két héten keresztül minden nap jönnek és lovagolnak „óriási fejlődést érek el velük a tábor végén” mondja Richard.

 

Lovagolni tanulni képzett lovakon és szakképzett edzőktől érdemes

 

Ezek a lovastáborok általában gyerekeknek vannak de egyre gyakoribbak  a felnőtteknek szervezett lovastáborok is.

 

2:Biztos légy benne, hogy jól érzed magad az adott lovon amire ültettek,ha nem kérd meg az oktatót, hogy adjon neked egy másik lovat.

 

3:Kérd meg az oktatót, hogy mondja el a gyenge pontjaidat , hogy azokra jobban tudj koncentrálni.

 

 

Lovaglás lovardában

4:Ismerd meg a lovadat mik a képességei, mit lehet vele csinálni /csak lépés-ügetés, esetleg vágta is/ , hogy tudd mit várhatsz el lovadtól. Ha a lovad rögtön mindent megcsinál amire kéred /nyújtja az ügetést, beugrik vágtába/ természetesen ha helyesen alkalmazod segítségedet/ akkor tudod ,hogy  kaphatsz egy „nehezebb” lovat a legközelebbi alkalommal.

 

5:Minden lovaglóóra előtt adj a lovadnak elég időt, hogy bemelegedjen különösképpen ha egy öregebb lóról van szó.”A ló lehet egy kicsit merev ,feszes de ha rendesen bemelegíted jobban fog dolgozni neked,” -tanácsolja Richard. „És ne idegeskedj ha a lovad túl lassú. Légy türelmes. Az ilyen lassú lovak általában a legjobb tanító lovak, ami azt jelenti, hogy neked még ők sokat taníthatnak”

 

Forrás:www.equisearch.com

 Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés