Díjugrató akadályok, rudak, cavalettik, díjlovagló négyszögek, jártatógépek, istállóboxok legolcsóbban Magyarország vezető gyártójától a Kelet-Trans 2000 Kft-től! Most tavaszi akció! Rendeljen most!

Hirdetések

Feliratkozás hírlevél







Szavazás

Ön melyik lovas szakágban lovagol?
 

Szavazás

Milyen gyakran látogatja a Horsetrader.hu oldalt?
 

©

Figyelem: Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Horsetrader.hu tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak a Horsetrader.hu írásos engedélyével lehetséges!

 

George H. Morris receptje a Sikerhez!
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
2010. február 08. hétfő, 19:05
 
 
George H. Morris receptje  Sikerhez         
 
 
 
   
 George Morris a 2006-os Lovas Világjátékokon
Foto:Nancy Jaffer 2006
 
2007. Január 15 -én tartották a George Morris Díjugrató kurzust a Wellingtoni Palm Beachen. Az Egyesült Államok legjobb fiatal lovasai vettek részt rajta. Ezen napon történt , hogy George Morris elmondta  a fiataloknak, hogy mi is szükséges ahhoz , hogy jó lovasokká váljunk és lovaink is a csúcsra juthassanak.
 
7 dolgot emelt ki amire figyelnünk kell:
 
 1: Ambíció.
Ez az ember itt  / rámutat Frank Chapot-ra / , neki volt ambíciója. Hány Olimpián is mentél Frank ? 6? Igen hat Olimpián lovagoltál. Ez ambíció! Az első dolog amitől valaki nagy lovas lehet ha van ambíció benne.
 
2: Érzelem.
Nagyon fontos, hogy soha ne bánj durván a lovaddal! Soha nem veszítheted el a fejedet amikor lóval dolgozol! Én is voltam durva, Ti is, de mindenki tudja, hogy ez sehová sem vezet.
Aztán újra az érzelem. Hogy miért ? Mert a lovaddal nagyon jó összhangban kell lenned, a lovad valójában a Te tükörképed. A belsődet tükrözi. Szóval az empátia és érzelem nagyon fontos ha lovakkal akartok dolgozni.
 
3: Kurázsi.
Kell lenni bennetek kurázsinak, és ezt gyakorolni is kell. Egy kemény lovas az jó lovas. Beezie Madden például akármi problémája van egy lóval nem ideges, nem haragszik a lóra és nem veszíti el fejét, és ő ez gyakorolja is. 1996-ban az Atlantai Olimpia előtt  a Lake Placid-i versenyen megpillantottam Leslie Howard-ot  a melegítő pályán ---/ zuhogott az eső! / egy 120-130-as verseny szám előtt. Két hónap múlva Olimpia Leslie meg itt a sárban ugrat és csúszkál jobbra-balra a fiatal lovával.
Kérdezem tőle :-"Leslie mit csinálsz itt ebben a sárban, mély a talaj , sár van csúszik minden ?"
Erre Ő:- Fejlesztem a bátorságomat George!
Igen, Leslie fejleszti a bátorságát! Tisztelem is érte, mert minden lovas kell, hogy fejlessze a bátorságát!
Én is mindig fejlesztettem a bátorságot!
Emlékszem amikor Wiesbadenben voltunk Frank Chapottal, mondtam neki--"Frank, túl nagyok azok az akadályok, nem fog menni ez nekem!"  Erre Ő ---"George, jó lovaid vannak, jó lovas vagy ne aggódj már fog az menni!" És be kellett mennem arra a pályára akármekkora akadályok is voltak.
Nekem is mindig fejlesztenem kellett a bátorságomat!
 
4:Lovaid menedzselése.
Nem bánom és kine milyen lova van, ha nincs jól menedzselve akkor eltűnik a süllyesztőben egy pillanat alatt. Megnézhetitek azokat a lovasokat mint például Frank Chapot, John Madden, Chris Kappler akik évekig a "Top"-on voltak vagy vannak, mert jó Ló és Istálló menedzsmentet működtetnek. Mindannyian komolyan menedzselik lovaikat, lehet , hogy egy kicsit mind másképp de mindegyik eredményesen és profi módon viseli gondját versenylovainak.
Ezt hívom és menedzsmentnek!
 
 
 5: Kiválasztás.
Itt van nekünk Dr. Danny Marks vagy Dr. Tim Ober. Ők segíenek nektek a kiválasztásban, hogy hogyan kell egy jó lovat kiválasztani. "A jó lovat kiválasztani olyan mint osztrigát enni." Kell hozzá nagyfokú tapasztalat. Itt van Francie Steinwedell -/ rámutat / nagyon jó lovas, nagyon ért a lovakhoz és jól ki is tudja választani őket. Ha lovat akarnék venni csak neki szólnék , hogy nézzen körül itt a versenyen és válasszon nekem lovat, és garantálom, hogy ki is választaná a legjobb lovakat!
Neki nem volt mindíg jó szeme a lóhoz, de megtanulta.
Ez a kiválasztás!
 
6:Tehetség.
Tehetségről ha beszélünk, nekem soha nem volt tehetségem a lovagláshoz. Volt egy kis érzékem hozzá de nem voltam olyan tehetséges mint  pl: Todd Minikus. Ezért emelném ki újra az ambíciót, érzelmet, kurázsit, menedzselést és a kiválasztást.
 
7:Kiképzés, Edzés.
 Persze nagyon fontos a kiképzés és az edzés, nem az ugratás! Hanem a lépés, ügetés, vágta munkája. Ezek hozzák a lovat jó erőnlétbe és építik fel a jó izomzatot ami majd az ugratáshoz szükséges. Ez benne van a receptben, a nagyszerű talajmunka aminek én nagy hívője vagyok.
Aztán természetesen ott vannak a gimnasztikai gyakorlatok és a lovaglás, versenyzés.
Manapság mindeki csak versenyezni akar és senki nem akar tanulni!
Tanulás, tanulás, tanulás és tanulni akarás ez ami szintén benne van a receptemben!!
 
 
Forrás: Practical Horseman 2007 Január.
Írta:George Morris
Fordította:Bertók Viktor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Add hozzá ezt a lapot kedvenc közösségi oldaladhoz
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett. Kérem, regisztráljon vagy jelentkezzen be.


Hirdetések

Szavazás

Nyert-e magyar lovas valaha olimpia érmet?
 

Matild Tanoda Ameko Akadémia Lovas Egyesület Nagy Lovas Kft. Hintók, maraton kocsik gyártása. INOXCROM KFT. Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület Kelet-Trans 2000 Kft. Magyar Póniklub Szövetség Nyíreségi Vágta Tükrös Ranch
Fei Fédération Equestre Internationale Kis Táltos Egyesület World Equestrian Games www.alltechfeigames.com Lovassportért.hu Nyeregvilág.hu  Ardónia Bt. Zichy Park Hotel****
Equina Lovasfarm Ócsa
Pagerank ellenőrzés